Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Valere kürtje
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Hosszú évszázadokon át meséltek az utazó mutatványosok Valere elveszett kürtjéről, a legendás Kürtről, ami egy napon életre kelti majd a Korok hőseit.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (7)
Versenyhirdető (1827)
Lapötletek (64955)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
én is a token termelős veziót preferálom, DE azért ott is van egy apró buktató:
az ősmágia pl. az erdő megfogásáért van, na most egy levakarhatatlan token (őshangya követőből kiindulva) gyakorlatilag ezt az erdő elleni védelmet egy az egyben kiiktatná (és az őtlet vissza nyal).
ha a cél kimondottan a drágitós szablapok megtámogatása akkor legyen támadható a token és/vagy ne alapból hanem vmilyen módon termelje a követő (így pótolható a leszedett)
de ez már tesztelői feladat

a dobatásban is lehet ráció, de lehet nem így hoyg így inditunk hogy random vagy nagyon jól jártam vagy csak van egy laphátrányom... (kicsit lehet az edrához is hasonlítani de ott legalább tuti nem járok rosszul kivétel a legfőbb követő ellen). pl. költség alapján dobasson 1 ŐM-es lapot
 
A token termelős követő egyértleműen jobb a kettő közül, ha mindenképpen követőben akartok gonodlkozni. Ez a lapdobatás nem csak elvben hülyeség (A játék elején ne dobassunk már azért!), hanem még haszontalan is, mert pl egy mérgezős VH a 2. körében továbbra is ki tud pörögni két lapból ha jót húzott, a drágítós pakli pedig továbbra is lassú marad. Nem a laphátránnyal vannak bajai a drágítós pakliknak, hanem a tempó hátránnyal. Egy ilyen pártolása a drágításnak nem lenne hosszú távon hasznos, főleg ha egyre többféle hokis VH paklit lehet összerakni a sok "feltörekvő etinikum" miatt.

Viszont én azt sajnálom a legjobban, hogy a drágítós pakliknak le kell mondaniuk a Kyorg ősmágusról vagy bármilyen egyéb tápolós követőről, ha fel akarják venni a versenyt az ŐM-el. Az már régen rossz, ha ellen-ellen narancs lapot kell használnia egy paklinak. Egy eleve gyengébb felállást kell elvinnem a versenyre 1-2 esetleges mumus pakli miatt, miközben minden más pakli ellen jobb lenne egy erősítő követő. Egy ilyen lappal is igen csak mostoha gyereke maradna a HKK-nak a drágítás továbbra is.
Inkább imba ŐM ellenes lapokban látom a jó utat, mint ebben (Pl Most már elég!).

De ha erre nincs lehetőég, akkor én azt sem bánnám, ha az összes drágító koncepció a Manaszipolyok és hasonló kaliberű narancssárga szutykok sorsára jutna. Valószínű, hogy soha nem fogtok jó megoldást találni erre a problémára. Egyszerűbb lenne kihagyni a több éven keresztül tartó huza-vonát és beismerni, hogy megöltétek a drágítást az ŐM-el. Ezt a foltozómunkát egyszerűen rossz nézni, ha ilyen szintű szemeteken gondolkoztok. Biztosan van elég tesztelnivaló az kiegészítőn, inkább azzal vezessétek le az erre szánt energiát, T. tesztelők.
 
Ha kijönne egy ilyen követő és pl valaki használná lassan járjjal, akkor akkor pl egy kontrolos bilincs meg is lenne halva, meg szerintem a kontrol paklik nagy része. De Ha nem is kontrol pakli, viszont pont úgy húz valaki kezdő kézre, hogy abból eldobat az ellenfél követője akár 3-at is, ez egy kicsit nagy táp lenne szerintem.
Nem hiszem, hogy ez nagyot javítana a játékon. Én is inkább preferálnám egy token adós követő ötletét, vagy egy egy olyan követő kihozását, aminél én dönthetek, hogy az ellenfélnek vagy a követőjét, vagy a szabálylapját kikapcsolhatom vele, és hátránynak meg lehetne adni neki pl, hogy nem egy, ha nem két lappal kevesebbet húz a játékos a játék elején.
 
Én benne lennék!

De összességében legfontosabbnak a Bűvös erdő vs. Vh. esély visszaadását tartom.
 
Inkább a hoki olcsobbító tóken mint ez. Nincs azzal gond, hogy vissza kell szorítani az ősmágiát, de azért a lószerszámnak is van vége....pl Ködkatapult mintájára ősmágás lapokraat lövő/megfogó papíros...
 
Csak mondtam valamit..mahomi is tud jönni 3ért :P
 
sztem is túlzás ez egy kicsit..

amúgy a nagy kövér drága lény nem lenne jó, mert mire kiraknád mindegy már...
 
Amit leírtam, nyilván nem a pontos lapdefiníció (pl. az rá van írva, hogy Villámháborút nem lehet mellette használni, az túl triviális lenne), de nagyjából ez a lap lényege. Egy korábbi blogos fórumon volt szó arról, hogy milyen változások kellenének az új kiegben:
https://hkkblog.wordpress.com/2014/12/30/hogyan-tovabb/
Ebből többek közt az jött le, hogy sokan szeretnék az ősmágia visszaszorítását, a Bűvös erdő újbóli felemelkedését. Erre a célra 2 lapötlet is felmerült. Az egyik "kamu" olcsóbbító lapot ad az ellenfélnek, a másik pedig a fenti követő, ahol a játék kezdetén max. 3 ősmágiás lapot eldobathatok az ellenféltől.
A konkrét tesztelt lapokról nem szoktunk szavazást kiirni - erre való a 12 fős tesztelő brigád - de bevallom itt elég éles viták voltak, és egyszerűen kíváncsi voltam a ti véleményetekre is ezzel a lappal kapcsolatban, hogy kell-e ilyen szintű ősmágia szivatás vagy sem.
 
Ja es a Furge mano nem osmagias, csak hogy a lenyeget is megragadjam
 
Speciel VH-val nem mukodik, csak ellene. Ezt persze nem tudhattad, mert a szavazas kiirasakor ez pl. 'elfelejtodott' .
 
Lássuk csak: Húztam egy Manifezt, Gésát,Manót, Techfluxot...vagyis egy Fürge Manót.....öööö.....no way. Ez így túl imba.

Inkább valami inverz iszappolip lényt (azaz ad neki valami olcsóbbítást kvázi behal az ősmagic), vagy követőt ami termel neki egy iylen tokent valamiért.

Vagy egy ritka lényt, ami "kövér" és/vagy drága és kikapcsolja az az ősmágiát (mindenkinél) szimplán.....lásd mahomi gólem (új)....

de ez igy ilyen követő a mai lapkészellettel bróken....(villámháború+ez a követő pl.....első kör nincs kéz vagy max 1 lap.....balanced....really...)
 
Ez ugye csak vicc?

Inkább adjatok vmi olyan követőt, ami ad egy jelzőt az ellenfélnek, ami olcsóbbítja a lapjait 1 nekronnal vagy vmi használhtatlansággal és akkor az ősmágia kilőve.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.