Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A pusztulás sírjai
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"Az igaz, hogy nappal van, de ezt a helyet mintha elkerülnék a nap sugarai. A bejárati kovácsolt vaskapu kicsavarva, széttépve hever a bejárat mellett, mintha valamilyen démoni erő szaggatta volna szét. Beljebb sírokat látsz. A növények kiszáradva, megfeketedve meredeznek. Az orrodat eltömi a szörnyűséges dögszag." - az Encyclopedia Fantasia a pusztulás sírjairól, melynek közelében csak a Leah papok pihenhetik ki magukat igazán
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A problema alapvetoen nem az, hogy versenykezdes utan erkezne valaki (bar elofordul, de alig-alig, es nem szoktunk varni rajuk), hanem hogy a legtobben egyszerre erkeznek, leginakabb 1/2 10 es 10 kozott, es egyszeruen nem tudjuk eleg gyorsan intezni a nevezeseket, pedig ketten csinaljuk es porgetjuk, ahogy lehet. Igy gyakran csuszunk egy kicsit a 10-es kezdeshez kepest.
En arra gondolok, hogy a nevezest hivatalosan 1/2 10 es 10 koze tennenk, a verseny hivatalosan 1/2 11-kor kezdodne. 10 es 1/2 11 kozott lenne ugye a pakliiras, hitelesites, asztalszamok kirakasa, kerdesek. Kesest kizarolag a videkiektol fogadnank el a 10 orahoz kepest (mondjuk max. 15 percet, es irjon utkozben paklilistat). Igy senki sem stresszelne, hogy 9-re ide kell ernie, es a 1/2 11-hez kepest nem csusznank. Esetleg az UR-akciot intezhetnenk kesobb, a nevezestol fuggetlenul, ezzel is gyorsitva a nevezest.
 
Szerintem meg tegye ossze minden fovarosi vagy ahhoz kozeli lakos h van lehetosege nivos nagy letszamu versenyre jarni. Nekem min. 2-2 ora a fel es hazaut, es nem is beszeltem a koltsegekrol. Megis megyek (jovok) mert a hkk-nak olyan a nemzeti bajnoksag es a pesti versenyek mint az olimpia es a vb a versenysportoknak.
Kicsit gondolkodjon mar el minden pesti versenyjatekos h milyrn kivaltsagis es szerencses helyzetben van a tavoli videki varosok jatekosaihoz kepest!
En a versenykezdes utan erkezoket vesztes forduloval buntetnem. Ket ilyen verseny utan mindenki idoben erkezne. Megfigyelheto egyebkent h sosem azok kesnek el, akik messzirol erkeznek.
 
http://hvg.hu/tudomany/20150318_nem_kamu_ingyen_taxizhat_ezen_a_hetvegen
 
Ha már taxi...szerintem ezzel mindenkinek egyszerűbb lesz a hétvégi verseny...

http://m.hvg.hu/tudomany/20150318_nem_kamu_ingyen_taxizhat_ezen_a_hetvegen)
 
Látod, ezen már én is sokat gondolkodtam...

 
Szerintem a Blaha környékén lenne a legoptimálisabb helyszín a behós versenynek megrendezésére. Az a vonattal érkezőknek is könnyebben megközelíthető lenne. Autósoknak kicsit neccesebb lenne, bár biztos azt is meg lehet oldani. Én még azt is el tudnám képzelni, hogy a dungeon egy nagyobb helyre költözne a blaha környékén, és akkor a behó tarthatná ott is a versenyeit!
 
Balage voltam
 
2 dolog:

RESPECT mindenkinek, aki messziről jön, hajnalban kel a verseny miatt!

Sosem késik a verseny amiatt, mert valaki pestit (vagy bárkit) várunk. Nagyon igyekszunk, hogy legkésőbb 1/4 11-kor elkezdjük, és ez majdnem mindig sikerül is. Amikor néha nem, annak csak az az oka, hogy többen jönnek, többen hsz-eznek, valami problem van a géppel vagy a programmal, ilyesmik.
 
Van benne valami

Egyébként egyszer velem fordult elő olyan, hogy teljesen vétlen okokból sikerült elkésnem a nemzetiről és auto-bukóval kezdtem (kb. 15 percen múlott). Ilyenkor azért nagyon csúnyán tudok nézni, amikor máskor meg kb. egy órával a tervezett után kezdődik el egy verseny...főleg, ha egy pesti játékos tötymörgése miatt.

Mondjuk tegyük hozzá, utóbbi időben a tapasztalataim alapján sokat javult a helyzet a kezdési időpontok tekintetében!
 
Egy pesti versenyért általában 0600-kor INDULUNK, 250 KM kocsikázás után mégis oda tudunk érni MINDIG időben a helyszínre... hagyjuk már, hogy nem lehet odaérni. Aki oda akar, oda fog. Egyszer kellene csak az, hogy "bocs, így jártál, kelj fel időben és nem érdekel, hogy mit gondolsz, mert van aki sokkal messzebbről időben itt van...", aztán legfeljebb megtanulja, hogy időben kelek, ha játszani akarok, de ne várjon már 20-40 ember azért, mert én tegnap tajtra ittam magam...
Hagyjuk már.
Ui.: amúgy most nem megyek a behósra...
 
taxival? milyen dolog ez, hogy nincs egy limuzinod saját sofőrrel?
 
Én speciel taxival járok versenyre, de szerintem is klassz lenne, ha valami központi helyen lenne a verseny, például a Corinthia Hotel nagyterme pont megfelelne.
 
Igen, ebben igazad van. Valóban jó lenne ha a kezdés nem csúszna folyton, bár ez egyre jobban sikerül sztem.
 
Én fél 6 kor kelek, hogy egy pesti versenyre odaérjek... pedig székesfehérvári vagyok, ami annyira nincs messze...

És engem sokkal jobban zavar az, hogy míg én ott vagyok Wekerlében vagy Dungeonban 9:30 ra legkésőbb... addig sokszor a pestiek 11 re érnek oda és miattuk csúszik minden.... persze tudom, hogy Pesten is lehet akár 1-1.5 órát utazni... de ha én feltudok kelni 5:30 kor akkor szerintem a pestieknek is menne a 8 órai kelés. (természetesen aki átbulizta vagy átdolgozta az éjszakát annak nem feltétlen)

szóval én amellett vagyok, hogy tartsunk minden versenyt nálunk.. hiszen akkor plusz 2 és fél órát alhatok!
 
Nem azért lobbizok,hogy jelenlegi lakhelyemen legyen(újpest) mert nyilván ugyanolyan fa**ság lenne mint a jelenlegi helyszín. Abban azthiszem megállapodhatunk, hogy a város központja felmérések kezdeményezése nélkül(meglepődnék ha lenne erről 1 kérdőív ki hol lakik vagy vidékről ki hova érkezik be és ez alapján keresnének helyet bár tény ez lenne az adott pillanatban az optimális) a legjobb megoldás mert az általánosan a város legkönnyebben megközelíthető pontja.
 
Míg D-be 9.15-kor kell elindulnom, addig Behos versenyre 8.15-kor (a korábbi kezdés miatt is). Gondolom vidékről még korábban, de sztem ezzel is labdába tudok rúgni
 
Nyilván én se bánnám ha Kelenföldön vagy a KÖKI-n lenne a verseny, mert nekem oda megy be a vonat, de olyan helyszín úgyse lesz ami mindenkinek jó lenne. Ettől függetlenül akkor is komolytalannak érzem ezt a dolgot.
 
Egerbe hamarabb hazaérek kocsival (alacsony forgalom mellett) mint tömegközlekedéssel Wekerlére.

De igazából aki nem utazgatott itt, vagy élt eleget az nem mindig van tisztában a távolságokkal.

Nincs ezzel semmi baj, én sem tudok sok mindent vidéki városok közlekedésével kapcsolatban.
 
Igen teljesen komolyan. A vidéki lakhelyemről(cegléd mellől) jelenleg minimálissal több idő lenne eljutni wekerlére mint a mostaniról. Dungeonhoz képest pl +30 percről beszélünk ami oda vissza 1 óra.
 
Most komolyan srácok, pestiként a városon belül túl messze van valami? És akkor aki más városból megy a wekerlére/dungiba az mit mondjon?
 
Csatlakozom. Egy D-s verseny előnye, h közel van, egy Behos-é h nagyobb a tér és csak 5 forduló van. Havi 1 verseny biztos, néha 2 is összejön, de ha szombat reggeli felkelésről van szó, akkor az előbbi érv a számottevőbb.
Régebben egyáltalán nem jártam el Behos versenyekre, mert nagyon messze volt, mostanság is többre (értsd: összesre) elmennék, ha egy barátságosabban megközelíthető helyen lenne.
 
+1
Mindenképp jó lenne egy város központjában(értsd ha a város bármelyik szélén élsz is ugyanolyan messze van) egy verseny helyszín. Én is lehet offolom a most hétvégét és ha így lesz nyomós érv lesz az is, hogy nincs kedvem az egész városon átmetrózni(közben még a metro felújítás miatt is szívni ami még +2*15-20 perc ) és még buszozni+ sétálni... Nehezen hiszem, hogy nem lehetne optimális megoldást találni közelebb a város szívéhez.
 
 
Megértem és elfogadom, amit írtok, hogy messze van, de egy kicsit hülyeségnek, mert akinek ez van közel, annak a Dungeon van messze, és fordítva, szóval egyszer azok járnak jól, akik a D közelében laknak egyszer meg azok, akik a behos közelében, ez így elég ikszes szerintem. Csak azért jutott eszembe, mert alapból késő délutánig sajnos nem tudok maradni, de nagyon szívesen játszanék A másik, hogy az utóbbi 2-3 behós versenyen, amin játszottam a "kezdés 10" helyett általában fél11, akár 11 is lett mire elkezdtük, pont azért, mert sokan csak későn érnek oda és a beho meg nyilván megvárja, ha még 30 ember sorban áll 10-kor és akkor még paklilista+hitelesítés...talán ha külön sorban neveznének profik és amatőrök, akkor kicsit be tudna gyorsulni
 
nem támogatom, hogy új versenyhelyszín legyen
 
Valakinek messzebb, valakinek közelebb.
 
Támogatnám én is egy normális, belvárosi helyszín leszervezését.

Nagyon idegesítő, hogy nehezen megközelíthető és rengeteg utazást igényel.

Személy szerint sokszor azért se megyek el versenyre, mert ahhoz, hogy időben ki tudjak érni úgy kell felkelnem, mintha munkába mennék egy átlagos nap, amihez viszont se erőm, se elhivatottságom nincs. jó lenne az a +1 óra alvás, de sajnos nincs meg.
 
Hello,

Szeretnék határozottan tiltakozni a felvetés ellen.
A behos verseny így is kinn van a halál... és sokaknak, köztük nekem is másfél óra bkv-zásba kerül odajutni. (Nem, autója sincs mindenkinek.)
Amíg nem sikerül egy normális belvárosi helyszínt találni a versenynek, amit Budapest minden részéről kb. ugyan annyi idő megközelíteni, addig ne akarjunk már korábban kezdeni. Így is idegesítő, hogy a behos versenyek amik messzebb vannak, mint a Dungeonosok ráadásul még korábban is kezdődnek.

Üdv: Kyb
 
Szerintem most már kicsit késő van ahhoz, hogy módosuljon, de amúgy "általánosságban" van valami a felvetésben...
 
A kezdés mikor lesz? Megoldható lenne, hogy a profiknál, mint a nemzetin kicsit előbb legyen nevezés, hogy 9, fél10 körül le tudjunk ülni draftolni és akkor tényleg lehetne 10 órakor kezdeni.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.