Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Antimágikus csáp
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Sokszor csak az mentheti meg életünk, ha van egy ilyesféle antimágikus testrészünk, melyről csak úgy lepattannak az ellenfél varázslatai.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (21)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Mikor les eredményhirdetés, hogy tudjak(unk) készülni az utolsóra?
 
én is kíváncsi vagyok már
 
Ahoj mindenki!

Kicsi kíváncsiság: mikor várható a második forduló eredményhirdetése?
 
Igen, viszont nekem Miklós személyesen nem azt mondta, hogy mind a hat novella el lesz fogadva hivatalosnak.
 
Idézet a cikk szövegéből:
"...A novellákat hamarosan kirakjuk, és utána indulhat a pályázat második köre, amelynek határideje márc. 15., és újabb 12 pakli kerül kiosztásra..."
 
Mikorra várható a következő forduló pontosítása?
 
on topic: tehát lesz egy szavazás az oldalon, hogy melyik történet(ek) mentén kell a második fordulót elképzelni?
 
http://3www.beholder.hu/?m=tf&cikk=6

A szabalykonyv menuponton belul "A karaktered" menüponra kattintva scrollozzal le a lap aljara. Ott talalhato egy vazlatos terkep. Hivatalos szabalykonyv Add-On letoltheto a Letoltesek menupontban, de abban is ez a terkep talalhato. Frissitése: 2007 szeptember 11. A honalpon es a letoltheto verzioban levo terkep egy regebbi terkep, amely azota kibovult. Magam reszerol a kibovített, - de mint írtam lentebb -, hibas terkepet lattam utoljara a nyomtatott szabalykonyvben. (Raadasul mar vannak tovabbi ujabb teruletek is a jatekban.)
 
és merre találom ezeket a térképeket?
 
Melyikre gondolsz? Mert volt tobb is es van-volt hibas is. Az utolso amit nyomtatasban lattam abban helyesirasi hiba is volt illetve adott elnevezesu terulet ossze lett cserelve egy masikkal.
 
Bár tény, hogy pl. a Ryuku Császárság és a Kiégett Földek Erdauinhoz képesti elhelyezkedése azon nem látszik.
 
Az speciel van. Legalábbis TF-re.
 
esetleg valaki készíthetne egy hiteles térképet is
 
de jo! Koszi
 
http://tf.pill.hu
 
Ne bántsátok Miklóst! Az ötlet, hogy a játékosok írhatnak történelmet nagyon jó. Senki nem várhatja el Miklóstól, hogy ezernyi dolga mellett up to date legyen háttértörténetből, vagy hogy egyáltalán ő foglalkozzon vele.

A probléma: tudom, hogy HKK forduló van, de egy ilyen méretű dolgot ki kellene terjeszteni mindenkire (TF, ŐV, VÚ, MM, KF) a kiterjesztés alatt értem azt, hogy egy nyertes pályázó a választott játékában kapna ajándékot. Máris több pályamű lenne, illetve több motivált játékos.

Kissé szerencsétlen felütés után sajnos ezeket a novellákat olyanok írták, akik a kyorgokat és pl. Zarknodot magát csak kártyalapokról és színesítő szövegekről ismerik. Így szavazni is nehéz, hogy melyik legyen hivatalos.

Jakabbal egy ideje beszéljük már, hogy kéne 'kanonizálni' a Beholderes játékok történelmét, illetve létrehozni a 'funfiction' kategóriát (senkit nem akarok bántani, de ezek az írások, bár némelyik élvezetes, de számomra kizárólagosan ez az utóbbi kategóriába tartoznak)

Tudom én, hogy elolvasgatni, átnézni a régi dolgokat nagyon nagy meló, de egészen biztosan megéri!

A TF-es háttértörténet kronológikus rendje már alakul a www.tf.pill.hu oldalon. Érdemes lehet rálesni.

Egyes novellák, leírások hivatalossá tétele után, illetve, ha a különböző funfiction dolgok is a helyükre kerültek, utána lehet a játékokban szereplő ellentmondásokat is kiszedegetni, természetesen a játékosok segítségével. Ez egyben egy újabb motiválási tényező: egy megtalált és dokumentált ellentmondás megírása a cég számára (amelyet végül javítanak is) +1 bónuszvásárlási lehetőség a beküldőnek, tetszőleges karakterre (vagy más apró nyeremény)

Hirtelen mindenki vadászná az enceket, leírásokat az összes játékban (természetesen nem csak TFről van szó, hanem MM,KF, VÚ játékokról is és nem utolsósorban: HKK lapok színesítő szövegeíről is!)

Így a teljes, játékokat átfogó háttértörténet alakítása a játékosokon is múlna (aki károg emiatt máris aktivizálódhatna) de a háttértörténet végleges alakítása a cégen múlna (ahogy az rendjén is van)

Véleményt kérek szépen az ötletről Miklós!
 
Egyébként Miklós még tavaly dec. 28-án küldtem Neked (is) egy TF történelemmel kapcsolatos 10 oldalas anyagot, szerintem még meg sem nézted.
 
Miklós, Dess koma arra próbált meg célozni, hogy Te magad is elismerted, hogy azok a történetek Vlagyimírról, amiket indítóként közzétettél, nincsenek összhangban a TF eddigi "hivatalos" történelmével. Te magad sem emlékeztél, hogy mit írtál korábban Vlagyimírról, amit eddig mindenki alapnak tekintett. Erre most pluszban jön pár játékos novella, amit elfogadsz "hivatalos" folytatásnak.

A TF eddigi történelmét jobbára a Bíborhold magazin és az Alanori Krónika hasábjain keresztül ismertük meg, és persze az encek által. No meg kicsit magunk is alakítottuk persze, egész picit. Ezek - főleg Jakab gyűjtésének és Jancsár János munkájának hála - egy nagyjából kerek egészet alkottak, ami alól picikét most mintha kirántottad volna a szőnyeget. És nem csak Dess fél attól, hogy ezzel mi fog megborulni. A TF történelméhez nem lehet "csak úgy" hozzányúlni. (Volt anno Vadász Szilárdnak valami agymenése, amikor elkezdtek Ghallán is támadni az éjfattyak, vagy ilyesmi. Brrr---)
 
Mi a gond, hol a hiba?
 
Nem trollságból...

De, ha csak HKK kártya/pakli/pokémon a jutalom, és az alap indító történet köszönő viszonyban nincs a TF állapotával/múltjával/jelenével...

... akkor ne rakjátok már ki a Túlélők Földje link alá is ezt a párhuzamos univerzumot.

Köszi.

Dess
 
Hello,

Köszi a válaszokat. Írtam mailt.

Pásztor Szabolcs novellájában javaslom a legelső képet kicserélni erre :P.
http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=6943

Üdv: Kyb
 
Igyekszem válaszolni minden kérdésre

Összesen 9 pályamunkát kaptunk az első fordulóban.
Az értékelés szempontjai stílus, a történet, és a megkezdett történethez való passzolás voltak. Az első 4 amellett, hogy jó stílusú, fordulatos történet volt, nagyjából illeszthető is az előző novellákhoz, bár van olyan, ami eléggé mellékszál, ill olyan, ami később ellentmondást eredményezhet. Épp ezért a ti véleményetekre is kíváncsiak leszünk, mit fogadhatunk el hivatalos folytatásnak (2 novellát mindenképpen).
Mindenesetre, a folytatásokat úgy kell megírni, hogy összhangban legyenek a korábbi történetekkel, sőt, előre is mozduljon a cselekvés (az előkészítésen már túl vagyunk), és pályázhat olyan is, aki eddig nem!

A pályázat díját az eredeti kiegészítőben írtam ki, és aki akarja, kérheti is abban. A Mágusok Alkonyát azért írtam ki, mert valószínűleg lesz olyan, aki nem akar a nyereményére várni. Kérjük, emailben jelezzétek, hogy és milyen nyereményt szeretnétek megkapni!
 
Az utolsó kérdésre a válasz engem is érdekelne.
 
Hello,

Köszi szépen a helyezést.
Engem is érdekelne, hogy összesen hányan küldtek be pályázatot. Illetve a kiírás szerint:

"A nyereményalap 2 gyűjtődoboznyi az új kiegészítőből (munkaneve: "Zarknod visszatérése"), amelyet a megjelent novellák írói között fogunk szétosztani! "

Itt mégis MA-t osztottatok. Miért?

A további fordulókkal kapcsolatban fontos kérdés:

"...Ezután lehet a történetet tovább folytatni az újabb fejezetek alapján (akár, egy elutasított fejezetet is át lehet dolgozni). márc. 15-ig ezek is felkerülnek, a harmadik része a történetnek pedig remélhetőleg ápr. 15-ig készül el."

Ez akkor azt jelenti, hogy az első X helyezett novellái lesznek kánonba véve és a többi fordulóban csak olyat lehet írni, ami az ő történetszálukkal nem ütközik?

Üdv: Kyb
 
Köszönöm a lehetőséget, hogy egy kicsit én is hozzájárulhatok a HKK és a TF világához. Remélem a folytatás is tetszeni fog! És természetesen hatalmas gratula mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy bekapcsolódjon Ghalla történelmébe! Csak így tovább srácok!
Üdv: Pál Csaba (MasterV)
 
Az nyilvános hogy öszesen hányan küldtek be írást?
 
Juhász Ferenc: Zarknod visszatérése c. fővonulathoz kötődik a novella, de maga a novella címe vagy alcíme:
Az elixír

Persze, lehet, hogy nem voltam egyértelmű, az egésznek nincs is jelentősége, maradhat így is.

Remélem lesz időm még egyet írni. Bye.
 
A második / harmadik fordulóban vehet részt olyan, aki az elsőre nem küldött be munkát?
 
Drakula az elsőknek, remélem a következő forduló is jó lesz. Látszik, hogy sokakat megragad a játék, a szenvedély alapján. Már alig várom, hogy elolvashassam a műveket.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.