Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vérgólem
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A hatalmas, vérvörös színű teremtmény nem véletlenül kapta a nevét. Teste minden porcikája alvadt vérből van gyúrva, mélyen átjárja a mágia. A gólem minden ütése halálos, és nagyon, nagyon nehéz legyőzni." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Köszönjük a rengeteg pályázatot! Az értékelés folyamatban van, várhatóan holnap lesz az 1. forduló eredményhirdetése.
 
Miután még éjfél előtt közvetlenül is érkeztek pályaművek, ezért erre egy picit még várni kell.
 
Mi a helyzet? Nem ma kellet volna kikerülniük a műveknek?
 
Szerintem amúgy ez azzal magyarázható hogy mivel egyenként teremtettek némelyiknek szüksége volt szárnyra az nyiván kapott a többi nem pl az alváshoz se kell
 
Akkor rossz célcsoportot néztem , elnézést. Csak furi volt, hogy nézem a drakolder negátort guolg császárt meg még egy kettő újabb drakoldert, és mindegyik szárnyas .
 
Te miról beszélsz?

Az alvó drakoldernek nincs szárnya. Dezintegrátornál se látszik. Drakolder mágusnál se. Porontynak sincs.
 
köszönöm a választ , viszont egy másik elméleti kérdés is felmerült bennem :
Az összes triklem drakoldert szárnnyal lettek ábrázolva kivéve zarknodot ? Zarknod valamikor elvesztette a szárnyát ? vagy csak szimplán nincs az illusztrációin rajta?
 
A TF hyper szerkesztgetese mellett van meg par perverziom Ilyen az is, hogy sok-sok evvel ezelott nekilattam tobbszor is feldolgozni a TF hattervilagat tokkal vonoval mindenestul. Tortenelem, foldrajz, erdekesebb esemenyek, nevezetesebb szereplok, novellak, szerzok, szerzok munkai stb stb. A felhasznalt forrasok az altalatok kiadott muvek voltak (szabalykonyv, Biborhold, papíros GN, AK, a jatek beli encek, olimpiai fordulok stb. stb). (Elozoek okan tudtam egy sima copy-paste-el Vlagyimirrol beilleszteni a lentebb irtakat.) A feldolgozas alapvetoen a sajat szorakoztatasomra illetve kivancsisagom kielegitesere indult. A feldolgozas soran azonban az is vilagossa valt, hogy a kulonbozo szerzok nincsenek elegge kepben a korabban ugyan abban a temakban kiadottakkal kapcsolatban, igy sok ellentmondas es zavaros dolog kerult be az evek alatt. Emellett bar az OV-t is elkezdtem (rovid ideig hypert oda is) es teszteltem a vegzeturat, magia mestereit, de ezeket abbahagytam, a HKK-val pedig egyaltalan nem jatszottam es nem vagyok kepbe. Elozoek es idohiany okan a fent emlitett kutatasokat felbehagytam. (Meg az sem tett jot, hogy egyik vinyóm elszallt anno es ugrott vele rakas tf-es "kutatasi anyag" ) Na de ennyit a perverziomrol, az elozmenyekrol
---
Ami a konkret kerdest illeti:

kyorg-drakolder tema pl:

DRAKOLDER PÓRÁZ (773. TÁRGY)
Soha Ghalla történetében nem volt faj a kyorgokon kívül, amely akár csak megpróbálta volna a triklem drakoldereket engedelmességre kényszeríteni. A kyorgok azonban nemcsak megpróbálták, de sikerrel is jártak. Óriási fókuszgömbjeik segítségével közvetlenül a Mágia létsíkjáról nyerték az energiát a varázslathoz, amelyet egyszerre százötvenegy mágus mormolt el. A drakolderek közel kétszáz éven át szolgálták a kyorgokat - ez a mágikus póráz volt egy-egy ilyen lény engedelmességének záloga - azonban amikor a fogvatartó varázslat meggyengült, és a drakolderek elszabadultak, az egyben a kyorg birodalom végét is jelentette. A drakolder póráz nem átadható.

DRAKOLDER CSATAMEZŐ (966. TÁRGY)
"A kezdetben a kyorgok béklyóit nyögő triklem drakolderek szintén teljes jogú félként kapcsolódtak be a küzdelembe..."

Drakolder nyakörv (#2011. TÁRGY)
"A drakolder mágusok merő iróniából alkották épp nyakörv alakúvá ezt a varázstárgyat, ezzel emlékeztetve a lerázott rabságra."

GROXMATI VARÁZSTUDÓ (560. SZÖRNY)
"Groxmat egy kyorg város volt, ami elsőként vált az elszabadult triklem drakolderek célpontjává. A több éves kyorg befolyás elmúltával öntudatra ébredt szörnyetegek egyetlen élő lelket sem hagytak hátra maguk mögött, miközben eltörölték Groxmat fölényes gazdagsággal díszített föld alatti járatait."

KÁOSZDÉMON (547. SZÖRNY)
"... Amikor a triklem drakolderek megszelidítésére tett kutatások a végső stádiumába értek,..."

GARMHUUN FAMILIÁRIS (543. SZÖRNY)
"Garmhuun a kyorgok legendás hírű királya volt. Rövid ideig uralkodott ugyan, de ezalatt az idő alatt rengeteget haladt a magasabb dimenziók mágiaformáinak megismerésében (értsd ezalatt: nagy szerepe volt abban, hogy utódai képessé váltak a triklem drakolderek elpusztíthatatlan seregei felett uralkodni). Ez nagyrészben a mágia létsíkjáról megidézett szolgáknak volt köszönhető, akiket a varázstudomány jelentős tudoraiként jegyeztek fel."

---
Dornodon-ZAN
A Magia Mestereit mint irtam fentebb, csak teszteltem meg rovid ideig jatszottam, igy nem vagyok kepben, hogy ott milyen dolgok lettek leirva a jatekhoz. Az biztos, hogy a zanrol senki sem tudja micsoda, mert a ZANrol sokan irtak sok kulonbozot (ertsd: gozuk nem volt arrol, hogy korabban mar ki es minek irta le a zant es melyik korban szerepel milyen osszefuggesekben ) most ugy remlik fejbol, ezeket is osszeszedtem, de ezek tartalmanak megmagyarazasahoz mar igen kreativnak kell lenni

---
"Ha dornodon istenné válása előtt teremtette zarknodot és a triklem drakoldereket, akkor mért fairlight vallásúak?”

és

a drakolder negátor színesítő szövegében hogy "hány ilyen teremtményt akarsz még létrehozni fairlight?”

Ezt a ket kerdest nem en kerdeztem HKK temaban nem vagyok otthon.
 
Jakab, azt látom, elképesztően jól ismered a háttérvilágot, köszi a rengeteg infót! Ez, hogy „a kyorgok specialis magia segitsegevel az uralmuk ala hajtottak evszazadokra vagy evszazadra a triklem drakoldereket” honnét van? Tényleg kéne látnom a forrást. Az Esthar császárságok teljes történetét én találtam ki, Zarknod a központi figura az őt szolgáló tleikanokkal, én a játékban levő összes szöveget átolvastam, és nem találtam ilyet. Mondjuk lehet, hogy konkrétan egy történész értett itt félre valamit, a tleikanoknak engedelmeskedő triklem drakolderek valójában azok urát, Zarknodot szolgálták...

Illetve ez „Dornodon kezebol kicsuszik a ZAN segitsegevel egyre csak erositett-erosodo tuzvihar iranyitasa (ebben a ZAN-verzioban a ZAN eppen ugy van leirva mint a magia letsikjara csatornat nyito es onnan varazsenergiat lehivo eszkoz)”
Hogy mennyire volt ez „baleset” vagy tudatos világpusztítás, ezt csak maga Dornodon tudja, szóval itt nem érzek ellentmondást. Egyébként a világégés előzményeinek történetét elég alaposan feldolgoztuk a Mágia mestereiben, 2 novellaíró talált ki egy rakás történetet, és nagyon alaposan ellenőrizték, hogy minden mindennel stimmeljen.
A zanról pontosan senki sem tudja, micsoda, de a legvalószínűbb, hogy egy önálló akarattal bíró relikvia (vagy életforma) amely, ahogy írtad, képes a mágia létsíkjáról direktbe lehívni és irányítani az energiákat.

„Ha dornodon istenné válása előtt teremtette zarknodot és a triklem drakoldereket, akkor mért fairlight vallásúak?”
A novellából is lejön, a drakolderek annyira nem kedvelték Dornodont. Ettől függetlenül, nem tudom, hívők-e egyáltalán, de mivel a mágiában igencsak járatosak, ha a teológiai varázslatokat is használják, akkor talán Fairlight a legalkamasabb erre, szóval én ebben nem látok hibát.

a drakolder negátor színesítő szövegében hogy "hány ilyen teremtményt akarsz még létrehozni fairlight?”
Majdnem jó meglátás! A szövegben Zu'lit szerepel, nem Fairlight. A gyakorlatban annyi történt, hogy a lapokat / flavorokat egy 12 fős csapat írja, kik nem feltétlenül ismerik a történetet olyan mélységben, mint te vagy én. De ellentmondást nem érzek, itt csak egy újabb részletét ismertük meg a történetnek:
„A triklem drakolder a gólemekhez és más mágikus lényekhez hasonlóan mágia által létrehozott teremtmény. Zarknod hosszú ideig kereste a módját, hogyan szaporodhatna tovább faja, de a drakolderek reprodukálására csakis a mágikus eljárás tűnt járható útnak. Zu'lit, Dornodon kortársa, az egyik leghatalmasabb mágus, Zarknod kérésére megismételte Dornodon kísérletét, újabb drakoldereket hozva létre. Ezeket a kísérleteket Zarknod szorosan felügyelte, ezek az új lények már nem gazdájuk ellen forduló, zabolátlan szolgák voltak, hanem szövetségesek voltak...”
 
Kérdés : Ha dornodon istenné válása előtt teremtette zarknodot és a triklem drakoldereket, akkor mért fairlight vallásúak ? és akkor mért van a drakolder negátor színesítő szövegében hogy "hány ilyen teremtményt akarsz még létrehozni fairlight ? én kavarodtam meg , vagy mi ?
Nem úgy volt a sztoriban , hogy Zarknod kutatja hogyan tudna a faja reprodukálódni? mert a számuk nem növekszik, mivel csak dornodon teremtésével jöttek létre?
 
No es az elso novellaban az szerepel, hogy "Dornodon Ghalla történetének leghatalmasabb mágusa, aki mérhetetlen gonoszságában és hatalomvágyában képes volt egy egész világot felégetni csak azért, hogy istenné válhasson - noha a halhatatlanságot már korábban elérte. " Egy 20+ evvel ezelotti irasban arrol van szo, hogy Dornodon kezebol kicsuszik a ZAN segitsegevel egyre csak erositett-erosodo tuzvihar iranyitasa (ebben a ZAN-verzioban a ZAN eppen ugy van leirva mint a magia letsikjara csatornat nyito es onnan varazsenergiat lehivo eszkoz) es ez a tuzvihar az ami a ZANnal lehivott merhetetlen ereju magiaval novekedve oriasi tuzoszloppa valva egeti fel a felszigetet. A baleset kovetkezmenyekent pedig milliok halnak meg es ezek a lelkek Dornodont erositve istenne valasat okozzak.
 
Tovabbi eszrevetelt tennek, a GN-re megirtam a novellak megjelenesekor a temaban, de lehet ide is kene/kellett volna. A tl'urlang inváziós novella es a Zarknod tortenetevel kapcsolatos novellaval is vannak felmerult problemak. A forrast most nem tudom tetelesen megnevezni de vagy novella vagy az encekbol osszegyujtve (vagy mindket helyrol) az az informacio, hogy a kyorgok specialis magia segitsegevel az uralmuk ala hajtottak evszazadokra vagy evszazadra a triklem drakoldereket. A drakolderek vegul megfejtettek a kulcsat a szabadulasuknak es visszanyert teljes hatalmuk teljeben az evszazados rabszolgasag utan Zarknod vezetesevel elpusztitottak a kyorg, esthar es bo'adhun birodalmakat. (Az arnytunde birodalmat pedig Leah intezte el, amikor az ellene volnult.). Tehat nem egy be nem tartott megallapodas volt a haboru oka, hanem evszazados rabiga.
 
Hiába vagy szarkasztikus, emlékezz vissza, hogy a Fény Szentélye egy időben Rothadás szentélye volt.

Nem véletlenül...

Senkinek nem köszönte meg az áldozatos munkánkat, a társadalomért végzett munkáért persze sose vártunk köszönetet.

De amúgy az a Zarknod is csak valami szélhámos, nem is értem, hogy lett belőle ekkora sztár.

Mondjuk ahogy nézem aludni tud a legjobban... Alvás = álmodás.

És már tudjuk is, kik állnak mögötte.
 
Es termeszetesen a lerobbantott feny szentelye alatt volt egy titkos dimenziokapu is amin at ozonlottek volna a Thargodanok... es a vilag ujra megmenekult, hala a Pindur Pand...ooo Zan rendjenek ;)
 
Jakab: nem kell az alomőrzős propaganda. Éjmágust vertük el, aki elfoglalta Boraxtól a trónt. Ő lett megfenyegetve és a fenyegetés később cselekvés lett.

Úgy az egész úgy indult, h Vlagyinak volt egy saját szigete... Indukátorral ongoliant fészekkel és még pár, a mai napig titkos dologgal. Majd miután csatorna lett szépen átjöttünk, megvédeni a kalandozókat. Ónix piramissal és Zan indukátorral.

Ez amolyan ENSZ küldetés volt.
 
Meg volt az Ejmagus illetve halalelementalok elleni csataja is. Meg volt, hogy megfenyegette a kiralysagot hogy Alanor ellen forditja az Indukatorokat... ezert volt kulonosen mokas, hogy egy evvel kesobb (meg azota is) a kiraly hu baratja/tanacsadoja/megmentoje stb szerepet szabjak ra. (Bar mint ha lett volna ra valahol utalas, hogy a ZAN vette el az ep elmejet ideiglenesen, es ezert akart Alanor ellen menni... de legyozte vegul es mar tudja iranyitani stb. Csak a forras nem remlik.) (Mondjuk a ZAN is egy kulon moka, mert nagyjabol 15 fele verzio/novella szuletett a hatteranyagokban rola, hogy mi az, mennyi van belole, es mire valo )
 
Csupa jó hír
 
Miklós:
Ez igaz!
Remélem a filofaxáció segít a homály ködébe vesző emlékek előbányászásában... (cca. 25 évvel ezelőtti események)
 
A Vlagyimirra való utalást Zarknod történetében korrigáltam, néhány mondatot kellett kicserélni, és megszűnt a konfliktus az Árnyéktűzzel, köszönöm a helyreigazítást! Nekem nagyon fontos, hogy a történet egységes legyen, és inkább szeretném, ha a történet által ismeretlen részletek kerülnek napvilágra, minthogy már leírt dolgokat másképp meséljünk el.

Nachin: egy fordulóra küldhetsz be több novellát is. Ha beküldesz valamit, úgyis elolvassuk, ha jó a stílus, akkor a történeti hiba kisebb gond, az lehet korrigálni, szólunk, ha valami nem stimmel! Szóval pályázz nyugodtan.

Remélem kapunk egy történetet Harq al-adától is, kevesen vannak, akik többet tudhatnak Vlagyimirről, mint a fogadott fia
 
Jakab jól összeszedte a nyilvános eseményeket.
Ha egyszer lesz időm, megcsinálom a Zan Rendje (és kapcsolódóan Vlagyimir) történetét, kronológiáját a "kevésbé" nyilvános infók alapján.

Egy-két dolog, ami még érdekes lehet Vlagyimir történetéből:
-Ónix Piramis építés (1998. jún. 11. -- Olimpián jelenik meg nyilvánosan)
-Borax megmentése (1998. júl. 24. -- A táborozásod alatt érdekes dolog történt: A Zan Rendje sikeresen megtalálta a száműzött Borax királyt! Tanácskozást tartotok T. Vlagyimirral a piramis fő termében. ...)


Jah, és kapcsolódóan Zan Mesterré válásom története (1998. máj. 18.):
A 2. napon Toborzásgátló Vlagyimir előléptetett! (+1 KNO) Új rangod: A Zan Rendjének Mestere. Hihetetlenül sok erőfeszítés és munka árán, hosszú-hosszú idő alatt felküzdötted magad a csúcsig, elérted a Zan Mester fokozatát. Toborzásgátló Vlagyimir az ónix piramis egyik speciális szobájában, magánlakosztályában fogad. Elámulsz a titkos kincsek és relikviák sokaságában, amelyeket a polcokon látsz felhalmozva! A körülöttük vibráló erőtér egyúttal azonban figyelmeztet is, hogy Vlagyimir személyes holmija megfelelően védett (mintha csak a piramis megközelíthetetlensége nem lenne elég). A nagymester mosolyogva, baráti hangulatban fogad, még soha nem érezted, hogy ennyire közel állnál hozzá. A megszokott fekete szemfedő helyett egy pár fiatalosan csillogó kék szem néz vissza rád, persze tudod, hogy Vlagyimir az illúziót csak azért teremtette, hogy ne érezd olyan kényelmetlenül magad. A nagymester hellyel kínál, és órákon keresztül mesél kalandjairól. Megtudod, hogy nem volt mindig az ősz szakállú, legyőzhetetlennek hitt, kemény szívű harcos, ugyanúgy szerelmes volt, mint bárki más, nem a harc volt a mindene, fiatalabb korában verseket írt, miközben apja mellett kőfaragónak tanult. Úgy érzed, eljött a pillanat, hogy az árnyéktűz titkáról kérdezz. Legnagyobb meglepetésedre, Vlagyimir hajlandó válaszolni! Megtudod, hogy az árnyéktűz egy különleges varázslat, amely ellen nem lehet védekezni a hagyományos módokon [nincs ellene mentődobás]. Egy egyszerű halandó azonnal belepusztul, de a kalandozókat ennél keményebb fából faragták, de ők is lelki sérülést szenvedtek. Az árnyéktűz áldozata komoly max. ép csökkenést szenved el, varázslói varázslatait elfelejti, és a csata végéig harcképtelen - tehát az árnyéktűz mindenképpen halált jelent, hacsak valamilyen okból a használója megkíméli az áldozat életét. Felvillanyozódsz, hiszen milyen hatalmat jelent ezek szerint az árnyéktűz birtoklása, BÁRKIT legyőzhetsz vele! Vlagyimir azonban csak a fejét ingatja: a varázslat megszerzése még neki sem sikerült. Azóta azonban megtudott egy dolgot. Van egy relikvia, amely képes hordozóját megvédeni az árnyéktűz hatalmától, ez Fairlight botja. Sajnos az ősi tárgy a legendák szerint darabokra robbant, de ha egyszer valaki újra összegyűjti a bot darabjait, az ősi relikvia összeáll, és mágikus tulajdonságait használója rendelkezésére bocsátja. - Hej, ha megszereztem volna a botot, más lett volna a csatám vége Zarknoddal! - sóhajt Vlagyimir. Nem várja persze tőled, hogy megszerezd a botot, kiváltképp nem, hogy szembeszállj egy triklem drakolderrel - hiszen hiába vagy védett az árnyéktűz ellen, még ezerféle módon halhatsz halált, ha egy ilyen lénnyel csatázol. Amit elmondott, inkább okulásképp mondta el: soha ne felejts el, hogy az univerzumban mindig léteznek nálad hatalmasabb lények, bármekkora hatalomra is tegyenek szert. Hozzáteszi még: - Egyszer majd Zarknod is annak köszönheti bukását, hogy ezt nem látja be. A beszélgetés végén Vlagyimir elővesz egy papírcsomagot, kibontja, és kivesz belőle egy apró, szürke követ, és átnyújtja neked. - Ahogy megígértem. Elérted a mester fokozatot, segítek tehát, hogy megszerezd a pszi képességet. Megérdemelted! Zan mesterként, a pszi segítségével a jövőben lehetőséged lesz arra, hogy magad is belepillanthass a Zan lehetőségeibe. Erősen markolva a pszi követ, meghatódva búcsúzol a Nagymestertől.
 
Én most a naiv, fiatal és részben tudatlan társaság egyike leszek.

Elsőnek lenne egy olyan kérdésem, hogy egy fordulóra csak egy novellát lehet beküldeni?

Másik ami foglalkoztat, hogy nem olyan rég kerültem bele ebbe a világba - jó, eddig is fantasy vonalon mozogtam, csak más világokba - így kevésbé tudtam beleásni magam és nincs is feltétlenül időm/lehetőségem begyűjteni a minden töredékeket . Ez gondolom azért jelentős hátrány a pályázattal kapcsolatban, vagy ha az ide szánt háttéranyagot tanulmányozom át alaposan és amellé kutakodok még egy keveset akkor az elégséges lehet?

Végül köszönetet szeretnék nyilvánítani, azoknak akik némiképp elősegítik művelődésemet és jegyzeteket tettek közzé eleddig.

Nachin
 
Eszembe sincs mártírkodni. Csak közöltem, hogy nem kéne várni arra, hogy majd írok valamit. A másik két bekezdésben megpróbáltam megindokolni ezt. Egyébként meg teljesen közömbös a téma számomra.

Volt idő, jópár éve már, amikor még a TF nagyon sokat jelentett nekem...
 
Ez a szép ebben (ezekben )a játékban (játékokban.
Két játékos össze tud vitatkozni ,keményen....Sőt akár "történelmi" dolgokon is vitáznak .
Ez a fikció-fikciója tökre tetszik,nem hogy nem képzavar hanem, egyenesen létkérdés a Tf-en ,s itt a HKK-nak.....
Én azt hiszem elolvastam minden Tf -es és kapcsolódó regényt és novellát , és olvasói szemmel azt mondom nincs sok ellentmondás az írások között. Persze a Tf játékkal lehet hogy nem indenben egyeznek meg ,de nem is az az írások célja hogy egy már megtörtént Tf beli eseményt leírjon.
Én nagyon várom a Zarknod novellákat.
 
Na, azért ne mártírkodjunk, ha kérhetem.
Azok, akik tényként fogadták az írásaidat túlnyomórészt azok voltak, akik szerepeltek ezekben és/vagy jóban voltak/vannak veled.
Egy másik részének valóban nem tetszett pár dolog, mert tény, ami tény, egy már addig is inkonzisztens háttéranyagot még jobban sikerült összekuszálni.
Volt azonban egy harmadik része a játékosoknak, akik fikcióként kezelték az írásaidat (képzavar, hiszen a TF eleve fikció ). Ahogy a korábban AK-ban megjelent sok egyéb játékos által írt novellát is, amik nem feltétlenül illettek bele a TF történelmébe (pl. Givangel is "kissé" másként írta meg Jerikó és Dögvész csatáját, mint ahogy az megtörtént).
Nameg ott vannak azok is, akik pont tesznek az egészre és csak a számokat olvassák az encekben és a fordulóikban is.
 
Jancsár János nem fog többé TF-es novellát/regényt írni.

A TF-esek egy része tényként fogadta, amiket írtam, egy másik része meg vitatta azok majd' minden sorát, körömszakadtáig. Pedig ezek az írások nem voltak mások, csak írások.

Bevallom, nekem nincs sem időm, sem energiám maximálisat alkotni TF-fronton (ha lehetne egyáltalán). Néhány éve még azt gondoltam, hogy lehetne, sőt biztos voltam benne, de ma már csak abban vagyok biztos, hogy én biztosan nem fogok erre vállalkozni.

Talán még enceket írok majd, ha felkérést kapok, de a "történelem" témát biztosan kerülni fogom ezekben is.
 
Ugyanmár... olyan ez amint a Marvel, számos párhuzamos dimenzió, alternatív valóságok.

Csak itt minden all-in-one.
 
Volt is belőle balhé
 
Nem akarlak elkeseriteni, de Jancsar Janos sajat maga jelentette ki amikor arra kertem, hogy nezzen utana a tf hatterenek a korabbi novellakbol/encekbol stb aki kozolte, hogy nem csinalja. Igy az irasain, encein stb keresztul altala is kerult be boven problemas dolog a tf hatteranyagaba/tortenelmebe.
 
Ha Jancsár János befejezi a HKK Kódex írását, belekezdhetne A Nagy TF Kódexbe is.

Amúgy Brian McAllister (Makó Kati) nem foglalná össze egy novellafüzérben a Tűzvihar előtti időket egy nagy kötetben? Úgy, ahogy a Két világ közt-et is megírta.

Amúgy jó ötlet alapjában véve ez a pályázat kiírása, csak sajnos a hkk-soknak csupán töredéke olvasta el ezeket a könyveket és leírásokat, illetve van képben a történelmi hátteret illetően.
Remélem ez az alkalom megváltoztatja a jelenlegi trendet, és fantasy élménydúsabb lesz a hkk!

Abban reménykedem, hogy a pályázatra jelentkezőkben lesz annyi önkritika, hogy csak akkor fognak írni, ha tudják is hogy miről írnak. Tehát olvasásra föl!
 
Bar mar nagyon regen olvastam a 3 alap konyvet (amikor megjelentek) , de arra tisztan emlekszem, hogy mar ezek a konyvek is szamtala dologban alapos ellentmondasba kerultek a korabban a Miklosek es masok altal a jatekhoz hivatalosan kiadott muvekben szerepeltekkel. Igazabol fel kellett volna mar ezer eve dolgozni (vagy most megtenni) a korabbi komplett hivatalos irodalmat a jateknak (egyaltalan eldonteni , hogy mi szamit hivatalosnak) es a feldolgozasbol osszerakni egy legalabb tobbe-kevesbe konzisztens valamit, amire aztan lehetne epiteni a tovabbiakat.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.