Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Árnymanókról általában
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Ha eddig nem hitted, hogy az árnymanók rusnya teremtések, ez a kép talán meg fog győzni erről. Vagy hiba lenne általánosítani ennek a kivételesen ronda egyednek a kinézetéből?
Nézz szét a galériában!
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (24)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Ne haragudjatok srácok, de azért tényleg a forintbaszás legalja kiakadni egy 180 lapos kiegészítőből 2 "használhatatlan" - már a versenyjátékosok számára, de nem csak olyan létezik - lapján, ami ráadásul nem is ritka.

Pláne egy olyan kieg után, amiből szinte mindig bonthattál egy jó nem gyakori küldetést, ötféle követőt, sőt, ha nagyon májer voltál, egy templom-Varkanekró kombót is...

Akinek ez tényleg fáj, az meg megjelenés után kinyomtathatja az egész laplistát A-tól Z-ig, beleülhet a közepébe, és örülhet, mekkora nyertes.

Néha őszintén sajnálom a tesztelőket.
 
Nem tudom miért ekkora para ez az őslich-es dolog. Egyedül attól félek,ha bontotton kinyitom. Am meg szépen kivagdosható a képe,nagyszerű nekromanta vagy kalandozó tokenek lehetnek a képükből (tudom,ez "gyalázás",de legalább felhasználási mód).
 
Politikához visszatérve: nem szeretnétek 10 politika lapot kiadni zénben úgy, hogy 50% elég legyen a nyeréshez?
IK meg 2 nekron körül.
 
Köszi, innentől kezdve ezt szentírásnak fogom venni.
 
HKK társasban annak a playernek a lapjai, aki kiesik a játékból, mind kikerülnek a játékból. Volt már, hogy én gyógyítottam az ellenségemet, mert a 3 perma erőforrása, amit a gyűjtőjéből támasztottam fel, nagyon a szívemhez nőtt...
 
Szerintem is az egyik legjobb megoldást választotta a beho. Ettől talán az lehetett volna jobb, ha a dobozra van nyomtatva az őslich, esetleg a doboz belső oldalára. És akkor aztán tényleg senkit nem zavart volna. De ez még így egy korrekt húzás. Ritkaként csakis akkor lehetett volna kiadni, ha van normál játékon belüli haszna is, pl követő/szablap mellé téve kezdéskor minden hátrány nélkül +3 Ép vagy valami kis táp (1 trükkös csapda vagy valami pici nem túl táp nemlény lap a szökőkút már sok lenne) / őslich és nem lehet kikapcsolni. Gyakoriként pedig minden 2. pakkban lenne egy és a draftolást/frissbontást eléggé berongálná pl. Ez így vállalható, persze frissbontáson nem fogsz neki annyira örülni így se de a sárkányúrnőt se akarod bontani frissen, de inkább egy nemgyak, minthogy kevesebb legyen a ritkád.
 
Azt tudjuk csinalni, hogy a kieg megjelenese utan 1-2 honappal kiirunk egy szavazast 'Szeretnel-e meg oslichet a jatekban (max. 1/kieg) vagy inkabb nem?' es akkor aszerint haladunk tovabb.
Bocs, de az nem lesz opcio szerintem, hogy 'Szeretnel-e ingyen kinyomtathato oslichet?' mert persze, miert ne?
De persze ha valaki mond kevesbe zavaro, NEM ingyen osztogatos megoldast, az is lehet.
 
1. igen, kikerulnek, meghaltal, a lenyeid utanad olik magukat banatukban avagy visszakerulnek arra a sikra, ahonnan megidezted oket
(nem tudom biztosan, de FreeForAll-ban is igy szoktak talan)

2. jogos, en azt mondanam, hogy azonnal elpusztul, amit atadsz (tul sok komplikaciohoz vezetne a 'szopato' atadott lenyekkel egyebkent)
 
Hogy nektek ez a legolcsóbb, azt elhiszem. Hogy a játékosoknak ez a legkevésbé zavaró, az már nem egészen igaz. Tényleg nem kötekedni akarok, mert eddig nagyon tetszik a kieg, csak az őslichekkel nem vagyok kibékülve.
 
Na ja, erre irtam az elozo hsz-ben, hogy az ingyen osztogatason kivul.
Amugy voltak regen politika lapok (1 kiadasban tobb is), akkor meg ezt toleransabban kezeltek a nepek ugy emlekszem...
 
Én őszintén szólva nem tudom, hogy kiknek lett kitalálva az őslich, de jelenlegi formájukban elég őket kinyomtatni a cikkből.
 
Ha kinyomtatod, akkor persze minden megvan
Ismertem en is olyat, aki soha nem vett tarsasjatekot, megnezte valahol, majd elkeszitette hazilag...

Ne viccelj mar, adunk egy kvazi 'uj jatekot' es ez 0 ft-ba kerul, mindossze annyiba, hogy 2 db _nemgyakori_ lapot elfoglal a szettben...
Sokat gondolkodtunk es (termeszetesen az ingyen osztogatason kivul, ami nyilvan 'tokeletes' megoldas) ezt lattuk a (z ez irant nem erdeklodo) jatekosok szamara a 'legolcsobb', legkevesbe zavaro megoldasnak.
 
Ja a HSZ dolgot én írtam, és nem HSZ lap helyett, hanem azmellett gondoltam az őslichek kiadását. De akár behós versenyes nevezéskor, vagy zsákbamacska mellé is adhatnák őket. Tökmindegy csak ne kiegben jelenjenek meg (se zénben se nagykiegben).
 
A "miért kerül ősmágia olyan lapra, aminek olcsóbbít a követője" kérdésnél sokan elfelejtik, hogy a drágító szabálylapok mellett a leggyakrabban Átkozott követő van.

Őslich-HSZ téma: na, annak pláne nem lett volna értelme, az őslich jellemzően pont nem azoknak szól, akik Beholderes versenyre járnak.

A normál követőknek ugyanúgy nem tudsz mit kezdeni a sokadik darabjával, úgyhogy igazából nem látom, hogy ez miért lett most hirtelen ekkora probléma. Főleg úgy, hogy az őslich-ekkel együtt 3 narancs lap lesz mindössze a kiegben, ami bőven átlag alatti (főleg az elmúlt éveket nézve).
 
A zén az elképzelhető legrosszabb megoldása a kiadásuknak. Nem mondod komolyan, hogy szívesebben bontanál zénben ilyen lapokat, mint normálisat, ott sokkal nagyobb a bontás esélye.
Ha nagykieges ritkák lettek volna, akkor azért hőbörgött volna mindenki, hogy túl nehezen beszerezhetőek, vagy hogy elveszik a helyet a jó ritkáktól.
Ha bronz lapok lettek volna, akkor még nagyobb hisztit okozott volna, mert túl nagy eséllyel lehetne kibontani, és majdnem minden kiegben lenne belőlük.
Jó hagyomány a narancs lapok ezüstként való kiadása, még akkor is, ha ezek nagyon speciálisak, nem kell ebbe belekötni.
Talán még a HSZ-es kiadásuk lehetett volna még jó megoldás (ahogy már írta valaki krábban), de azokkal meg az a baj, hogy túl ritkán jelennek meg, és túl kevés ilyen lapot lehet megjelentetni belőlük, én pedig szeretném, ha minél több lenne belőlük.
 
Jó, most meg lettetek fenyegetve

Isten oltalmazzon
 
Nos, az én problémám az Öslichekkel az, hogy most a képek alapján kinyomtattam őket és MEGVANNAK!!! MIND A KETTŐ!!!!

...sejtjük a problémát?

Sorozatban fogunk bontani olyan lapot, amiből egy bőven elég, a másik meg nem kell majd a kutyának sem. Ahelyett, hogy kiadtatok volna még 1-1 kártyát, és ezt beleszuszakoltátok volna egy ZÉN-be, vagy meg lehet venni 100/db (komolyan, vettem volna!), ami ugyebár jóval behozza a nyomtatás költségeit (igen, tudom, mennyibe kerül egy ívnyi - kb 100 db 4x4 színű kártya kinyomtatása félkemény, 220-as lapra...). Ehelyett itt fogjuk bontogatni a sok használhatatlan vackot.

EZ nem jutott eszébe senkinek? Hogy úgy adjunk már ki egy "társas" lapot, hogy ne vegyük el a bontások erejét?

Öcsém...

De ok, nem parázok, mert most (kivételesen) kevesebb a felújított lap, de akkor is... ezt nem így kellett volna. Az elgondolás NAGYON jó, de ha frissen bontotton bontok egy ilyen trágyát, hát ott a helyszínen széttépem, az tény!

Jó, most meg lettetek fenyegetve, de akkor is. Itt az új kieg, és normális nemgyakoktól veszi el a helyet olyan kártya, ami a mókafaktor miatt kerül kiadásra. Hát, gratula...
 
A következő kiegészítőben bevezethetnétek majd egy villám ikont is, ha már most nem tettétek meg. Nem fair, hogy a tűznek van ikonja, a villámnak pedig nincs, amikor ugyanazt tudja a két dolog. Ezen felül hangulatosabb, és szebben is néz ki.
 
Az első két kérdésre ki érzi magát elég bátornak, hogy válaszoljon?
 
Jó de legalább nem minden szembejövő deck és akkor azért már számolni kell vele.Feltéve ha tényleg lassulni fog a játék
 
"a ganüid paklit így el lehet felejteni, de túléljük valahogyan"

Azért ezzel így ebben a formában nem értek egyet, inkább úgy fogalmaznék, hogy a krigises verzió jelentősen gyengült.
 
A Fókuszt egy kontroll továbbra is kicsinálja
 
Fókusz? Ha úgyis lassul a játék, akár még az is versenyerős koncepció lehet.
Behúzod kezdőkézre, kirakod, csapsz, a manát visszakapod, keresel Fókuszálást, és már jól is állsz.
 
Mondjuk a Triniganon kívül nem értem, hova lenne jó a lap 3-ért.

Persze az univerzalitást támogatom, félreértés ne essék
 
Értem, köszi a választ.
 
*etnikumuk
 
Az ősmágia az univerzalitását igyekszik támogatni, a ritka etnikumos lényeknél kiemelt figyelmet kapott az, hogy ne csak saját etnikumokban bukkanjanak elő
 
Tigrissárkány: Sárkánydeckbe én annyira nem érzem a lapot, az ősmágiának abba a deckbe semmi értelme.
A tűzlehelettel meg az a baj, hogy szerintem a játék már rég meghaladta, talán ha zsz-ből lehetne nyomni a leheleteket...

Hercegnő: Kombós lap, talán rájövünk vmi gyilkos dologra

Őslich: Nekem alapból tetszik, egyedül az zavar kissé, hogy a kieg részei, lehetett volna az, hogy +1 lap minden kiegben egy őslich.

Semlegesítés: "A semlegesítés nem képesség, hanem a lap kijátszásának módja."
Ergo a semlegesítés működik korszak mellett is? LOL

Csábítás: Nagyon jó 5let szerintem, hogy ha nem tudok csábítani, tápolódik a lény! Grat!

Védekezés: Ezzel sajnos 1 dolog lett elérve: Tönkrement a védekezéses ganüid dekk. Semmi nem változott, a kyorgot, vagy a fluxot így is megkapja az ember 0. körben az arcába, az meg nagyon ritka, hogy két ilyen lapot húzna fel egy pakli.


Amúgy tetszik eddig a kieg, így tovább!
 
Utolsora: egyet kijatszhatsz feltetel nelkul, tehat meg tudsz nyomni 1 Elzarast (vagy Kyorgot fuj-fuj )
Viszont ha megnyomtal 1 Kyorgot, akkor pl. az elso lapjat nem countereled Foldanyaval, mert nincs meg a 2 kijatszott lap.
 
Nem sajnálom a védekezés szabályt. VH mellett a Sötétségszellem + Robbanó birkák + Torqan a legundorítóbb és legbrokenebb kombó volt, amit valaha láttam. Örülök, hogy ezzel nem találkozok többet. Nem azért, mert annyira félnék attól, hogy valaha behúzná ellenem bárki is, hanem inkább azért, mert elrontja a játékot ha egy ilyen szabály egyáltalán létezik.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.