Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Dögbűzös liliom
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ez az óriási, elsőre csodaszépnek tűnő liliomra emlékeztető virág borzalmas bűzt bocsát ki magától. Elfog a rosszullét, de nem tudsz menekülni, mert lábaid megroggyannak, elgyengülnek. A bűz erősödik, a virágból indák kúsznak elő, és lassan körbefonnak... Vagy villámgyorsan elmetszed a szárát, vagy átszúrod a dögbűzt kibocsátó virágot, vagy esetleg gyorsan elégeted egy varázslattal - így talán megúszhatod a szörnyű kínhalált, amely az élve megemésztéssel jár." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
A szavazást lezártam. Bővítünk még a szinthatárokon, de marad a mostani rendszer.
 
Meggyőzni úgysem tudtok, és szavazni sem fogok!



Az eleje nem baj, a vége a lényeg!
 
A 40 soros UL kitöltése kb. 100 fordulója probléma nekem (most vagyok a 281-ben). Egyáltalán nem csak a nagy karik problémája. Amint van aranyfaló ládikó, Ezüstmágusok kürtje és alkímiázó üstje valakinek, máris nem jön ki a 40 soros UL-ből. Az alkímiázó üstnél választhatok, hogy vagy parancsom nem marad, vagy tárhelyem. Arról nem is beszélek, hogy az abszolút jellem elérésig a P 65 2(rosszabb esetben 1) parancsok miatt nyugaton egyáltalán nem marad semmire parancsod, keleten meg lehet lehuzigálni, mindent, mint ahogy írtad, mert ott sem marad. A tárgyhely meg keleten azonnal probléma, és szerintem végig követi a karaktert. A "Nem vehetsz fel újabb tárgyat, mert betelt a hátizsákod." szöveg meg akkor érdekes amikor ilyeneknél írta nekem ki, hogy Tudás gyöngye, meg Fairlight botja. Korábban írtam, hogy én sem akarnám, hogy KF-re érve folyamatosan hátrányba kerüljenek a semlegesek, de legyen nekik is egy hasonló procedúra, mint a "jellemeseknek" és akkor megszerezhetik az abszolút semlegességet.
Most nézem, hogy elég off lett a topik, így nem írok többet ebben a témában. Meggyőzni úgysem tudtok, és szavazni sem fogok!
 
Valószínűleg nem okozott még gondolt a 40 soros UL oly módon történő kitöltése, hogy ne kelljen kihúzni az optimális fordulódból 15-20 sort...
Ez tipikusan az alacsony fordulójú/szintű, kevés TVP-vel rendelkező karakterek irányítóinak hozzáállása.
Majd rájössz, hogy mennyit ér 1, azaz egy sor az UL-ben!

Semlegessé tevő ital van, de
- össze kell szedni a kompikat
- le kell gyártani (talán a tereptípus is fontos)
- használni kell

Ez 4 sor minimum, ha az összes összetevőd van bankban.

Ja, és akkor egy szót sem szóltam arról, ami már alacsonyabb szinten (akár már SF-en vagy 220-on) is a legnagyobb szívást jelenti, a tárgyhelyről!!!!!
Akár 300 hely is kva kevés tud lenn, pedig nincs nálad sok szemét. (Nekem spec a 261 hellyel folyamatosan azt kell néznem, hogy 3 sorban mit dobáljak el)
Szar dolog ám ilyet olvasni:
"Nem vehetsz fel újabb tárgyat, mert betelt a hátizsákod."
 
Azon kívül, hogy a semleges karaktereket megszopatták (sorry) mi értelme van ezeknek a szörnyeknek?
Aki nekiveselkedik, úgyis 200 forduló körül már produkálhat abszolút jóságot/gonoszságot...
Nem kell hozzá más, csak pszi pont és TU.
(bár, mintha lett volna valami korlát)...
A lényeg az, hogy mire valaki KF-re ér, biztosan abszolút jelleme van...

Könyörgöm... miért kellett a semlegeseket szívató butaságot betenni...
Mert, ha az abszolút jellemhez is hozzányúlna - amit azért erősen eltúlzott ötletnek tartok - még akkor is erős lenne...

Egyszerűen a KF-es szörnyeknek nem kéne ilyet beírni.
Az, hogy a Thg. kufár leölése jóságpont, hogy a Raia angyaláért gonoszságpont jár, OK.
 
Nekem gonoszként elég az, hogy a semlegeseknek elmegy 1 nyaklánc slot....

MalEvil
 
Vasvella, szerintem tökmind1, melyik megoldás lesz, lényeg, hogy a KF-en megszerezhető hatásból/tárgyból legyen meg a dolog. A kiskarikat így nem érinti, a nagyok meg megérdemlik, elvégre csak lehúztak 7-900 forcsit semlegesként...

Másrészt meg, ha teljesen biztos vagy abban, hogy fel tudod mérni, hogy miről szavazol, egyik-másik variáció pontosan milyen hatást eredményezhet, akkor írd meg a Jv-nek a véleményed, és vagy figyelembe veszi vagy nem.

Én a KF-en bóklászom, de azért elgondolkodtam rajta, hogy mire is szavazzak... Mert könnyű a pillanatnyi előnyök miatt egy rossz hosszútávú döntést meghozni.

Donna
 
Jelenleg ugyan nem, azonban később, mint ahogy leírtam, engem is érinteni fog, és most ti döntötök az én későbbi sorsomról is. Megértem azt is, hogy olyanok ne szavazzanak, akik a 10 ingyen fordulót fogják csak lejátszani, de azért az egy kicsit furcsa, hogy nekünk kuss van! Fordított helyzetben te sem örülnél neki!
Simon: Igazad van, ha ez egy rosszul leprogramozott szívatás, akkor ez ellen tenni kell, de szerintem egy olyan változtatással, ami miatt pl. én nem érzek igazságtalanságot. Legyen kevesebb mértékű az aura transzformáció, vagy legyen egy nehezen megszerezhető tárgy, amit érdemes a semlegeseknek megszerezni, vagy legyen egy kompenzáló ital ami semlegesség esetén a 0 felé tolja el a jellemet, aminek TVP-be és parancsba kerül az elkészítése, használata. Ez egy igazságos dolog lenne. Nem a semlegeseket akarom szívatni, van nekem is semleges karim, de az sem járja, hogy a korábban leírt sok előnyt megkapják a semmiért!
 
"Így azt mondom, hogy most szenvedjetek ti is!"

Semlegeskent egyetertek sok mindennel amit irsz, azonban amikor a jatekban valtozas tortenik (pl a KF uj terulet, uj szornyekkel, stb), akkor azert balanszolni kell. Konkretan ropke egy honap alatt 800-900 fordulos karakterek hirtelen atmentek gonoszba, mivel koronkent 20+ gonoszsagpont jott be. Ez ellen nem lehet vedekezni. Ez nem szenvedes, hanem szopatas, pontosabban a jatek keretein belul egyszeruen elegtelen jatektervezes.

Ezert tema ez, egyaltalan. Valahogyan helyre kell allitani az egyensulyt.
 
Alapvetően én sem vagyok híve a "ne szólj bele a nagyok dolgába" hozzáállásnak, DE itt konkrétan szerintem tényleg olyan dologról van szó, amit a KF-en járók éreznek, tapasztalnak, és ténylegesen őket érinti a változás.
 
Nekem csak a következő észrevételeim lennének a témával kapcsolatban:
- Egyrészt nem tudom, hogy miért csak az szavazhat, akinek aktuális a problémája. Én nem dönthetem el, hogy mi legyen, ha egyszer oda eljutok? Lehet minden nap 3-at lépek, és fél év múlva a KF-en vagyok.
- Másik téma a semlegesség. Én nem értek egyet semmilyen egyszerűsítéssel, ami a semlegeseknek könnyítést ad. Nekem nem volt lehetőségem beáldozni 2. fordulómban, hiába kaptam volna meg az áldozati tárgyakat, ugyan is a jellempróbákkal kellett szenvednem. Amennyivel találkozik az ember egy forduló alatt, annyiból kb. 15 forduló a gonosz vagy a jó jellemet elérni. Ha meg is van, utána szenvedni kell az abszolút jóság vagy gonoszság eléréséig a jellempontok gyűjtésével, ami rengeteg TVP és parancs (nem is beszélve az aranypikkelyek és sötét tekercsek lepasszolásának, megsemmisítésének folyamatos problémájáról). Egy varkaudar hírnök egy csatában 4-8 jellempontot is csökkenthet. Mire valaki eléri az abszolútot, már a 150-200. fordulójában van. Addig minden fordulót érintenek ezek a dolgok. Így vagy egy hasonlóan hosszadalmas folyamatot tudnék elfogadni igazságosnak, vagy pedig maradjon az egész, ahogy volt. A semlegesség határának a kitolása is a jókkal ill. a gonoszokkal lenne "kitolás", mivel annyival nehezebb lenne a jellemet elérni. Így azt mondom, hogy most szenvedjetek ti is!
 
Szerintem 30 VP regen és akkor minden OK


Az 50-et csak úgy mondtam...
 
És akkor vegyük vissza a papi aurát, amit szintén VP regenből vettünk...

Szerintem 30 VP regen és akkor minden OK, a papi aura maradhat a spellek között...
 
Egyszerű:
+50 vp regenből lehetne megvenni a semlegesség nevű varázslatot, amit ha elmondasz, akkor elillan a fejedből, de hatása permanens: Nincs többé jellemtorzulás, rád kerül egy arany papi karkötő hatása végleg és +1% halhatatlanság.

 
Igen, a megoldást a "tökéletes semleges" megalkotása lenne. Egy tárgy/spell, ami biztosítaná a jellemtorzulást, mint a tökéletes jó/gonosz esetében. Szinthez kötném, ill. játékhéthez és/vagy magas papi ranghoz(hiszen akkor adott lenne a feltétel, hogy hosszú időn keresztül próbált semleges lenni az illető).
 
A módosítások után ez a probléma szerintem tárgytalan lesz, bár kétségtelen hogy szemét dolog hogy nincs abszolút semleges jellem és folyamatosan figyelni kell a jellemre KF-en. Meg azért valljuk be 1-2 körönként fixxen kell a P 65 1, ami szintén nem szerencsés...

Danair
 
A kiskarikat ez hátrányosan érintené.
 
Mondjuk az is segitene, ha vki mondjuk -40 tol lenne gonosz, s +40 tol csak jo.
 
Nem, maradjon a mostani, szintfüggő rendszer. Egy picit azért még tágíthatnátok a mostani határokon.

Erre szavaztam, de hozzatennem hogy az, hogy mennyi a "pici" azert fontos.

Osszefoglalva, szerintem az alapszabalyok nagyjabol igy mukodjenek:

- Ha nincs eleg megfelelo szintu szorny, akkor az osszeset figyelembe kell venni az adott teruleten.
- Ha van eleg szorny (~5+), akkor preferalni kell a megfelelo szintut, DE legyen esely nem megfelelore is... akar alacsonyabb szint iranyaba, akar magasabb iranyaba. Van 5 120. szintu szornytipus a dombsagon, akkor is legyen valami esely arra egy 120. szintu karakternek, hogy 70. szintu szornyet generaljon.
 
Nehez valasztani, mivel nem tudni mi a tovabbi tervetek a terulettel kapcsolatban.

- Lesznek uj szornyek magas szinten?
- Valtozik a generacios keplet, hogy 120. szintrol ne mindig csak ugyanazt a 90. szintu szornyet generalja be?

Ha csak 5-8 szorny van egy tereptipuson minden szinthez osszesen, akkor szerintem nem nagyon lehet szintfuggozni. Ha van 20+, akkor esetleg lehet ezzel jatszani.
 
 | 1 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.