Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Wayazamund szirén
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Wayazamund szirénnel Ghalla délkeleti csücskében, a tengerparton sétálva találkozhatsz. Még a nők sem tudják kivonni bűvölő pillantásuk hatása alól magukat, ha viszont férfi vagy: biztosan elvesztél." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Decemberben Salgótarjánban tervezem, hogy karácsony előtt csinálok egy DRAFT versenyt. (2 új kieg és egy VÚ kiegből).
Fel szeretném mérni, hogy van-e rá igény, és ha igen kik azok akik eljönnének egy ilyen formátumra.

Véleményeket várok.
 
Ez egy jó ötlet, bár kisorsolni sztem elég lenne csupán a ritka lapokat. Aki nem marad végig ugyanúgy random kapja a maradék ritkát, de persze egyenlő arányban (valaki később eljuttatja hozzá, illetve a gyak-nemgyakot magával viheti természetesen). Ez azért is lenne jó, mert ezáltal mindenki csak a koncepciójára ügyelne és nem bosszankodna, hogy egy újabb Kurtzot engedett el egy "vacak" gyak leszedés kedvéért .
 
Szerintem az hogy a hsz beleszámitson ki jut be a döntö napra elég nagy kiszurás lenne a vidékiekkel ugyanis 1szer felmenni pestre már nagyon nagy költségekkel jár nem is beszélve a szállásról ha nem szeretne hajnalban kerni hogy beeshessen aversenyre félholtan. A hsz ott már figyelembe van véve hogy kiket hivnak meg. Egyébként nekem is nagyon bejön ez a formátum és az hogy nem tudni miböl megy a draft nagyon érdekes hangzik.
 
Szerintem ennek a nagy része hülyeség, a nemzeti bajnokságon mindíg is volt draft, ezt nem kéne megszakítani, abban viszont van valami hogy a kiegészítőket nem mondják meg előre érdekesebb lenne.
 
Volna erre 1 olyan megoldas, hogy a verseny vegen mindenkinek be kell adnia a lapjait, es a begyujtott stocokat kisorsoljuk a resztvevok kozott, de ez igenyelne kb. 15 plusz percet, es nem mehetne el senki hamarabb, amit marha nehez figyelni. De a fo gond ugyis az, hogy kevesen jonnek/jottok el ra. Ha valakinek mas tapasztalata van, szoljon.
 
Draftnak akkor van értelme, ha a díjazás feledteti a lapok értékét, és nem árlista szerint történik a válogatás, hanem leköpöd a bontott Kurtz-t egy buborék kedvéért.
Ilyen díjazás egyedül a Nemzetin van jelenleg, tehát nincs mit szépíteni a dolgon. Olyan lenne máshol draftolni, mint gyufaszállal pókerezni... senki sem venné komolyan, és a varázsa oltódna ki.

Amit én változtatnék, az, hogy ne lehessen tudni miből lesz draft->nem lehet rá készülni, és helyben kell a játékosoknak kitalálniuk a koncepciójukat. Semmiképp sem venném el a 3. napi draftot.

Nem tenném, de ha ki akarjuk venni a pénteket, akkor ezt javasolnám:
A vasárnapi döntőre a szombati speciális formátum eredménye és az előző két félév HSZ eredményének átlaga alapján lehessen bekerülni (súlyozást ki kellene gondolni (60-20-20 első blikkre).
HSZ eredményekkel lehet visszaélés, aláírom. Viszont a mérleg másik oldalán ott szerepel egy egész éves teljesítmény, amit szintén nem dobnék kukába (HSZ tagságot kötelezőnek gondolom, aki Nemzetin szeretne indulni, vegyen már részt pár versenyen a félévben, az ár úgyis visszajön...). További érv, hogy a HSZ pontba bele kell, hogy számítson 2 Beholderes verseny is. Ezt a vidékieknek kell mérlegelniük az utazási költségek miatt (Bp-n mi csak örülnénk ha minőségi szervezés mellett minél többen lehetnénk).
Esetleg a profi-amatőr kategória súlyozását igazítanám ki, hiszen a Nemzeti célja a legjobbak versenyeztetése, és egy gyenge-közepes profi, valószínűleg jól szerepelne egy erős-közepes amatőr ellen, ami nem látszik a HSZ pontok összehasonlításában.
 
szerintem a nemzeti legyen csak 2 napos (1 dolgozó embernek szabit kell kivennie péntekre) és ne legyen draft.
 
A fo baj az volt vele, hogy kevesen jottek el ra, a kisebb meg hogy eleg maceras.
 
De szervezzek :P
 
Ezzel teljesen egyet tudok érteni.
 
Hát ja.
 
elég idegesítő, hogy a nemzeti bajnok személye 1 olyan versenyformában dől el amit soha sehol nem lehet játszani. (hacsak otthon nem szervezel draftot ami elég macerás dolog..)
 
Csak az a gond ezzel, hogy alig-alig van draft verseny, amit nem igazán értek. Én Baján akartam szervezni, de végül a bajaiak mégis elálltak tőle, Pécsett meg az emberek jobban szeretik a sima frissen bontottat, így pedig necces még 1-2 ilyen "drága formátumot" betenni.

De nekem még rémlik, hogy régebben volt ilyen pesti versenyen, hogy profiknak draftverseny, amatőröknek meg valami klasszikus verseny (talán kétszínű). ezzel mi volt a baj? Mert ha jól rémlik, volt vagy 1 ilyen.
 
+ kurtz imádkozz hogy a tiedben legyen
 
természetesen az új kieges draftra gondoltam
 
egy 0-val többet írtál XD
 
a 100ft-os ritkák XD
 
ez a végzetúr kiegészítő esetében elég nehéz
 
A draftot nem kell megnyerni elég ha kiveszed a többet érő ritkákat és az felér egy ur rel
 
Pedig nem volt az rossz táblázat, sokat szenvedtünk vele. De az tuti, hogy a buboréknak nem 10, hanem (asszem) 7-8 körüli pontot adtunk akkor...hibásan
 
Ne szervezz, mert a salgótarjáni Frissen bontott az lesz
 
Nagyon jó cikk!
Annyira tetszik, hogy hamarosan ilyen versenyt szervezek gyarmaton
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.