Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Összeesküvés
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Janny Wurts A fény szövetsége könyvsorozatának története az Összeesküvés kötetben bonyolódik tovább. A fenti képen ennek a borítóját láthatod.
Nézz szét a galériában!
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 1486 | 1487 | 1488 | 1489 | 1490 | 1491 | 1492 | 1493 | 1494 | 1495 | 1496 | 1497 | 1498 | 1499 | 1500 | ...
Nézet:
Őshangyák??:-) Avval nyertek jópár versenyt. Még profi kategoriában is
 
Dhoj, beismerem, hogy folyamatosan nem tartom ujjam a HKK lukteto erveresen, de amikre en emlexem, azok max. pillanatnyi fellangolasok voltak.
A quarg-pakli csak Setet kastplommal volt tap, azonban hamar kiderult mennyire.
Az orkok, varkaudarok (elismerve, hogy egyszer egy gyaknemgyakon 2/1-re osszetort egy varkaudaros kastplom(!) dekk) szerintem meg gyengebbek. (Bocs Akos )
Az Oshangyak a manokkal egyutt szinte fel se merultek lehetosegkent mar el is tuntek a sullyesztoben.
A Golem es Orias kivetel. Ok kajakok. Az Ejfatty is lehetne ilyen, azonban en meg csak amator kategoriaban lattam gyozedelmeskedni. Az pedig szerintem nem szamit...

Itt jegyzem meg, hogy tul azon, hogy a fentiek csak a sajat velemenyemet tukrozik, beleszovodott a szemelyes tapasztalatom is. Szal roviden: en meg nem lattam eros, versenynyertes ork,varkaudar,oshangya,mano,quarg paklit.
 
nem annyira eroltetett az etnikum paklik
annak idejen a Quwarg, Oshangya, Orias, Golem, Varkaudar eros pakliv volt, amikkel versenyeket nyertek, mostanaban az Ejfatty ilyen
 
tényleg, kapott valami tápot (vagy bármilyen olyan lapot, amit érdemes használni) az óriás?

hordához láttam egy-két stuffot, de szerintem az összes kieggel csak a kontroll erősödik (ez alól az eddig leghatékonyabb anti-kontroll fogást, az antimágiát bevezető Esthar császárság se kivétel).
 
ilyesmit (l. második bekezdésed) nem is állítottam, bár nyilván sarkítottam, amikor sakkbábukhoz hasonlítottam a lapokat; ez inkább funkcionálisan értendő: ez leszed, ez sebez, ez drágít, ez gyógyít, etc. nem, a HKK változatosságával nincs semmi baj.

/az óriás egyébként szerintem nem igazi etnikum, sokkal inkább tekinthető egyfajta speciális hordának: sok olcsó lény nagyot üt, első körökben counterel, és kellemesen tud drágítani is./
 
Megmondom oszinten, hogy az orias-etnikum eleg eros bizonyos versenyeken. A tobbi (kimondottan, szinte mar-mar eroltetetten) egymassal kombozo etnikum dekkek legfobb hatranya pont az egymassal kombozas Egy holtak sereges kontroll el-el pusztitgatja az egymas hatat vedok gyurujebol ki-kilokodo komponenseket, s az adando alkalommal a sajat oldalan felallitja a tokeletes etnikum-brigadot.

A fantaziatlansag viszont nem all fenn olyan jelentestartalommal, amire a hozzaszolasod alapjan lehetne kovetkeztetni. Hisz a rengeteg funkcio betoltesere szinte mindig akad szamtalan alkalmas megoldas. Komolyan nem hiszem, hogy a HKK valtozatossagaval barmi baj lenne.
 
abszolút igazad van, a professzionális játékhoz el is kell vonatkoztatni a lapok nevének jelentésétől, és funkcionálisan kell őket tekinteni. ezért került jókora erőlködésbe, hogy az etnikumdekkeket használható szintre hozzák - bár vélhetőleg istenigazából most sem sikerült, és nem is fog soha.

a kontroll épp ezt az előnyt mondhatja magáénak, hiszen ott nem probléma, hogy - teszem azt - Fehér sólyom van, mert jaj, az a sólyomdekkbe kell.

ennek viszont nem kell azt jelentenie, hogy fantáziátlan (erős tartalmi tömörítést végzek, amikor ezt a kifejezést használom) lapoknak kell megjelenniük, amelyeknek a változatossága a gyalog-bástya-futó-vezér-király változatossághoz mérhető. megtehető ez a redukció, de káros volna.
 
En csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy a reszemrol mar regen eltunt (ha volt egyaltalan valaha) a HKK szerepjatekos, hangulatos resze.
En ugy tekintek ra, mint a sakkra. Egy logikai jatek, melyben vegyitve vannak a valoszinusegszamitas elemei a szimpla makk-kal
Az, hogy teszem azt az Ork falubol kiindulo ork invazio elsopri a kalandozok kapkodva felallitott vedosereget nagyon szerepjatekos, hangulatos, jopofa, de ilyet meg eletemben nem lattam.
 
a bezúzás túlzás, bár újabbat csinálni mindig lehet (én is ezzel kísérletezem).

az idézőket nem hoznám fel példának, bár kétségtelen, hogy működő dologról van szó, és mint olyan, tiszteletet érdemel.

a diablo-univerzumot a magam részéről unalmasnak tartom, kissé gótikus póz lett belőle, a TF miliőben ezzel az erővel sokkal több fantázia van.
 
Jelen vagyol-e még
 
szerintem ezt az egész hkk-t be kéne zúzni, és újat csinálni. Vagy valahogy feléleszteni a káosz galaktikát, vagy csináni tökújat, pl. diablo-univerzumosat. ez kurva értelmes lett, nemde?

nos: bármelyiket is megcsinájják, én jáccok vele.

vagy: www.idezok.hu ezt is lehet nyomni, bár elég fejletlen.
 
hello cohl vagyok kell vkinek gyűlés
 
Tényleg nem visszafelé jöttek létre régen. Szerintem a mostani rendszer egyszerűbb, régen talán nem akarták ebben is a magic rendszerét másolni.
 
De volt olyan.
Úgy értettem, hogy az ugyanarra a lapra kijátszott reakciók nem fordítva jöttek létre, tehát countert lehetett counterelni.
Na, ez így jó bonyolult lett, de remélem, érthető.
 
Igazad van a gurukkal es az idegeskedessel kapcsolatban, de azert tulzas abbahagyni. Szerintem az ember tudja (tessek tudni ), hogy a lapok hogy mukodnek es akkor mondhat akarki akarmit.

Gice: Olyan soha nem volt, hogy a reakciok nem forditva jottek volna letre. Hisz, akkor nem lett volna ertelme meg counterelni egy countert, hisz az ugy is hamarabb megcountereli a lapot, amit meg akartunk vedeni.
 
Jaja! Nekem is volt ebből problémám annak idején.
Ezek már azt sem tudják, hogy mit akarnak. Talán a "vezetők" anti-következetessége is hozzájárult abban, hogy abbahagytam, mert szerintem mindenkit idegesít az, ha az egyik versenyen így mőködnek a dolgok, a következőn már máshogy.
Kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem azért érthető.
Ez már nekem kellemetlen.
 
régebben (amikor még nem visszafele jöttek létre a reakciók) volt az ak-ban egy olyan, hogy előbb kell manaégetni, aztán ellenvarázsolni, mert ellenkező esetben a manaégés már nem éget semmit
 
En ugy gondolom, hogy visszafele jonnek letre, de mar elotte meghatarozodik, hogy mit fog csinalni. Szal, a peldad eseteben: Energizacio+2 Manaeges + Gyik lesujt + Majd legkozelebb =
Az Energizacio visszakerul a kezedbe+A gyik lesujt nem huzat, nem ad manat, hisz az Energizacio sem ad+serulsz 10-et, mert a Manaegesnek nem feltetele, hogy a spell letrejojjon
 
Én már q-ra nem vágom ezt a counterelést, akkor most mégsem visszafele jönnek létre?
Nem lehet egy energizációt a manaégések és gyík lesúlytok közül "kirántani" egy majd legközelebbel?
 
Ennek utana nezek. Eloszor is biztos, hogy nem lehet az rairva, hogy "ha a körödben ", mert akkor egy kalap xar lenne. Majd ranezek. Elvileg, a te korodben te hatarozod meg a sorrendet. Most mar tobb olyan hatas is van, ami a kor vegen sul ki:
Tisztesseg+"EP Folrang" => szerintem meg tudod menteni az irhad (de ez nem biztos)
Tisztesseg+az uj kor vegen lovo bubaj+egy protein fereg(nalad) => sebez a Tisztesseg, majd lelovod a ferget es gyogyulsz
Vagy tovabb megyek: Tisztesseg+az uj kor vegen lovo bubaj => lelovod a Tisztesseget, mielott sebezne
 
Lenne egy naív kérdésem:
Akkor a tauglorendont lehet e mutatni tisztességtől való sebzéskor? Mert az "ÉP folrangra" az van írva, hogy ha a körödben 6 nál többet sebződtél mutasd meg. A tisztesség meg a kör legvégén sebez...
Mi a válasz?
 
 
lehet, h igazad van )
nem tom, En csak a legutobbi altalam ismert tenyallast kozoltem
(fas kivan h mar ok se tuggyak a szabalyokat :PP)
 
Na ja, csakhogy a countereknel sem az van, hogy akkor szovegezodik meg, vagyis kapja meg a hatast, amikor letrejon. A countert kijatszod, eldontodik, hogy ez mit csinalna, ha letrejonne, es ezutan, ha mar nem modositjak tovabb, letrejon(az adott idopontban). A sorrend nem szamit. A jatekvezeto ur is elismerte kesobb, hogy igazam van.
 
Szerintem igen, mert nem az van, hogy semmilyen módon nem kerülhet az őrposztba. Mivel a nem mehet be az őrposztba van ráírva, ezért szerintem oda lehet tenni.
 
A vadászsarokkal rakhatok az ellenfél őrposztjába olyan lényt ami nem mehet be őrposztba?
 
hat igen )
hiszen ha visszafele jonnek letre a cuccok, akkor telleg igy logikuss :P
 
Dhoj, ezek szerint te ugy gondolod, hogy Zoli jol irta meg a valaszokat?
 
1et ertek
 
Volt egy-ket kerdesem, melyet elkuldtem a Beholdernek es megerkeztek a valaszok. Ugy gondolom, hogy ezek mindenkire tartoznak, ezert megosztom veletek:
"> Hi all!
>
> Van egy-ket feher folt a tudasanyagomban, melyeket szeretnek
> ezennel lefedni. A kerdesek mind az azonnali reakciokra vonatkoznak.
> Eseteket irok es szeretnem megkapni valaszkent, hogy mi tortenik.
>
> 1.: (Ezt a peldat Dhoj irta a neten)
> Goldugar+Esszenciakapocs+Lelekcsapda
Ld. AK88 Energizacio+A gyik lesujt+ Ellenvarazslat. Vagy ld. AK97-ben
majd.

> 2.: Energizacio+3 Manaeges+ Majd legkozelebb az Energizaciora
>
> 3.: (Ez nemikepp az elsohoz hasonlatos) Goldugar+ Lelekfacsaras+
> Lelekcsapda
Mindegyiknel uaz tortenik, es a sorrend a lenyeg. Ha a counter a sor
vegen van, akkor a modosito reakcionak mar nincs mit modositani, ha a
sor elejen, akkor eloszor modositanak a reakciok, majd a counter
megakadalyoz.

Dani Zoltan"

Szeretnem hallani a nagytudasuak velemenyet a fent leirtakrol.

ui.: Zoli, remelem nem haragszol !
 
  ... | 1486 | 1487 | 1488 | 1489 | 1490 | 1491 | 1492 | 1493 | 1494 | 1495 | 1496 | 1497 | 1498 | 1499 | 1500 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.