Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Agytaposás
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Az agytaposás egy briliáns, és egyben rendkívül undorító varázslat is, mellyel alaposan meggyengíthető az áldozat mágikus potenciálja. A varázslat megítélése (briliáns vagy undorító) minden bizonnyal attól változik, hogy éppen a varázslat melyik oldalán állsz.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (19)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Nem vagyok benne biztos, de sztem a sportot nem volt logikus idehozni...
Aki később kezni, az ne érhessen utol vkit, aki korábban kezdte???
lásd M. Phelps --- nem nagyon hiszem, hogy korlátozni lehetett a srácot abban, hogy pl. az edzések során is jobb időt ússzon, mint a korábbi olimpiákon Darnyi vagy Rózsa...
Miért nem kaphat más is lehetőséget???
Ez ráadásul nem verseny, hanem egy szolgáltatás, és ha én több százezer Ft-ot szeretnék elkölteni arra, hogy a karakteremmel léphessek, akkor miért nincs meg a lehetőség?
Ha maxolnák a játékheteket, akkor mindenkinek meglenne a lehetőség, hogy annyit lépjen, amennyit akar. (persze le kell korlátozni, de nagyoknak (akik a max játkéhéttel legfeljebb 10-20 fordulot kapnának, járhatna még mondjuk +100 a max játékhéten felül, amivel megtarthatnák az előnyüket.)

Na, nézem tovább az NCIS, meg még dolgoznom is kéne egy kicsit, úgyhogy ennyi mára...
 
Tudom, h a kutyát sem érdekli a véleményem, mert egy kis porszem sem vagyok a téefen, bár 94 óta minden évben lépek minimum 20-40 fordulót, DE:
Nem értem ezt az utoléréses dolgot... H valaki azért kezd el valamit, h utolérje az abban élen járókat? Emberek: ez hol van a világban így? Miben lehet utolérni az élenjárókat a valós életben, vagy bármi másban? Aki előbb kezdte, több időt és több energiát fordít rá, az nyilvánvalóan messzebbre jut benne. Nincs ilyen, h utolérni. A wowban pl kitörne sztem a világháború, ha az élenjárók kárára vmit kitalálnának, h aki később kezdte, netán kevesebb időt tölt vele, az is utolérje őket. És ugyanez igaz a sportra is, aki többet foglalkozik vele, előbb kezdte, netán több pénzt költ rá, az mindig is jobb lesz benne. És bármit az ő kárukra tenni nem fair, és lehetetlen is. Csak ennyit gondoltam hozzá, bocs!
 
Papi rangtol novekvo bonuszt ado szent szimbolumra mar en is gondoltam...
Ne +4 mento hideg es halal ellen, hanem papi rang/2. Ez csak hasrautes.
 
Bár nekem is van magas fordulószámú karakterem, ezt a változatot nem támogatom. A fordulószám önmagában nem érdem, vagy erény, csak egy állapot. Ráadásul egy efféle tárgy nem ösztönzi a karakter gazdáját, hogy hatékonyabban, ügyesebben - ergo: gyorsabban - játsszon. A kivárás önmagában nem érdemel jutalmat.

Az ötlet azonban élből nem elvetendő. Valahogyan kombinálni lehetne a tapasztalati szinttel, vagy papi ranggal, bármivel.
 
Forcsiszám-függően használható tárgyak (esetleg varik, mittomén...): pl. min. 300 forcsi kell a H parancshoz/KF-eléséhez.

Esetleg a használati értékük nőhetne a forcsiszámmal arányosan: H-ra egyre több +akármit ad.

asszem érthető

KdM
 
Oké, elmondtam a meglátásom ahogy bárki más... Abszolút nem vagyok szűk látáskörű ez megint a TE baromságod...

Mutass már rá hol voltam én paraszt??

Mondtam hogy a TF csak az enyém? Te tényleg ennyire gyökér lennél????
 
GN-en irt syck a TF-rol es van benne igazsag. Az utolso 1-2 ev fejlesztesei otletszeruen, sajnos jatekosoktol vezerelten, Beholder reszrol atgondolatlanul kerultek a jatekba.
A 220+-as teruletek, ill. talan meg a ryuku egy resze meg egy tobbe-kevesbe osszeillo jatekmenet, tortenelmi hatterbe, vilagba illeszkedtek bele.
A lebego erodok es a ganuidek ad hoc fejlesztesnek tunnek, hianyzik beloluk az, ami a vilag hozzatartozo reszeive tette az elotte levo teruleteket. :S Ryukut bevegezve egyszeruen nincs kedvem egy masznivalobol allo "fejleszteshez". Arrol nem is beszelve, hogy "top-KT-k" "topkaraktereinek" keszult a "kihivas-szintje". Pedig ryukun Kobor nelkul rohogve vegigmentem. A ganuides csatakat latva, nem hiszem, hogy folyamatos fejlodesi lepcso elott allok. Inkabb egy 3 lepcsos ugras.
En remenykedtem egy uj "sik" behozasaval, ahova a karakterek nem tudjak bevinni eddig felszerelesuket, hanem egy "sik-vamraktar"-ban elhelyezve felszereles ugyben total nullarol kezdenek, mint a regi szep idokben. Persze az okol dolgot valahogy meg kellett volna oldani, es behozni vmi uj fegyverszakertelmet, mert a regi sz-v-u-o -nek a korlatozasaival egyutt nincs tul sok jovoje, se fantazia benne.
Uj eletter, uj harcmodor, mint pl. regen a viziharc. Ezzel talan a teruletre kb. egyszerre erkezo, kulonbozo fegyverszakertelmekkel rendelkezo karaktereknek is lehet egyseges kihivast jelento ellenfeleket alkotni.
 
Tobbet en nem kommentallak, de nem azert mert megijednek toled. Hanem annyira beszukult a latasmodod, es hiszel onnon tevedhetetlensegedben, hogy veled erdemben vitatkozni nem lehet.
A paraszt stilust pedig te kezdted, te jottel a hegyrol, kokemenyen.
A "nagy" oregek mar nem leteznek, ez csak egy mitosz, amit nehany "eljatekos" probal fenntartani.
Az agyi kapacitasom pedig szerintem ne probald megbecsulni, mert felek, leterhelned magad.
Ja, es a vegso dolog: a TF nem a TIED. Eeertem? Tehat, lehet hogy megbeszelted magaddal, hogy hudenagyon ralatsz es mindent tudsz rola, es te aztan tudod a tuti frankot, de az csak a te TF-eden, a te vilagodban. Szerencsere, nem csak te jatszol rajta.
 
Dess!

Vegyél vissza kettőt, mielőtt megbánod, hogy hülye vagy... Te vádaskodsz és leugatsz mint egy parasztgyerek a hegyről, de értelmet a hozzászólásodban nem látok. Előbb olvass-értelmezz, aztán dumálj... (Ha kicsit is vágnád a szitut, én ellentétben másokkal nem magamért, hanem a TF-esekért sírok... És Te Mr. Maxos Játékhét??)

Szerintem kicsit több rálátásom van a TF-re mint egy áétlag játékosnak, mikor gyakran 30 karaktert is viszek egyszerre...

Nagyüzemben is hatmilliószor jobban átlátom a játékot mint Te vagy az élmezőny, mert látom a teljes spektrumot, nem csak a játék egyes szakaszait, és nem miattad vagy másért hanem a TF-ért mondom amit mondok.

Rohadtul nem érdekel ki hagy le és miben. Egy a lényeg akik több, mint 15 éve játszanak miért érje hátrány amiatt, hogy amit eddig elért az elvegyék tőle? A maxos játékhét a TF teljes megölése lenne, nem félek tőle, hanem etikátlannak tartom!! Ha az öregek kiakadnának ezen, és abbahagynák asszem FULL JOGOS LENNE.

Továbbra is tartom, a TF életben maradásához, és újabb fénykora eléréséhez most kb. 4 dolog kellene GYORSAN:

1. Árreform
2. 20-40-60 soros UL az adott játékszakaszokra
3. Olimpiai nevező UL
4. félévente 10 mindenen felüli EXT

Jam, és DESS, nem viccből hagytam ki 3 évet, hanem gondjaim voltak, meg egy összeférhetetlenség is oka volt, de pláne neked ennyi aggyal nem fejteném ki, biztos megint én lennék a hülye... Ugyanúgy játszom mint Te vagy bárki más, csak max. többet értek a globál TF-hez mint más...
 
Köszönöm!!!

"Viszont, az egyszeri 100 fordulot nem tamogatom. Az elfogy, es ujra ott vagyunk ahol eddig. Valami strukturalis valtozas kell, mely a lemaradas nelkul jatszoknak ad lehetoseget."

Erről a véleményem: az hogy mindenképp kell hogy kapjon mindenki ez igy korrekt, viszont mellé még meg kell csinálni a esemenyekhez fuzodo EXTet is! IGy ha valaki behozna a lemaradását akkor kapna újra ha lenne az új esemény! Ezzel a lehetőséggel jóljárna az egész TF es társadalom...!
JA és nem utolsó sorban a KFT is.........!!!!!!!
 
Bolcsen szolsz.

Olyan kompromisszumot kell talalni amely orvosolja a jelen problemakat, de nem is dont fel mindent.

En ugy latom, hogy ha az OK hogy valaki 8-10 evig all (mint peldaul en is), es behozhatja a lemaradasat, akkor miert ne lehetne egy uj karakter is hasonlo szituacioban? Csak azert mert en veletlenul belekeveredtem a TF-be indulaskor ekkor elonyom legyen?

A masik szempont az hogy a folyamatosan jatszoknak extra elmenyt kell (kellene) nyujtani, hiszen 10-15 ev folyamatos jatek azert nem semmi. Masreszt, es ebben lathatolag mindenki egyetert, mai karakterek/ustosokosok sokkal jobban tudnak haladni a sok uj fejlesztes es a mai korlatok ismereteben. Ezt a folyamatosan jatszoknak valahogy vissza lehetne adni. Hogy ennek mi a merteke, azt nem tudom.

A maxos jatekhet mindenkinek vegulis nem rossz otlet. Viszont, az egyszeri 100 fordulot nem tamogatom. Az elfogy, es ujra ott vagyunk ahol eddig. Valami strukturalis valtozas kell, mely a lemaradas nelkul jatszoknak ad lehetoseget. Az esemenyekhez fuzodo EXT vegulis nem rossz otlet. Ezenfelul is kellene valami, szerintem.

Szappan - a tobbi gondolatod pedig nagyon ottvan. Szerintem nagyon jol latod a dolgokat, es pontosan ezek a fo pontok.
 
Választható visszaúszási lehetőség (vámraktár vs. "régi" metódus, az át nem adható tárgyak visszavitelének lehetőségével). Ehhez kapcsolódóan a tárgyak átadhatóságának/szintkorlátosságának átgondolása (előzetes figyelmeztetéssel!) a nyerstápolók dolgának megnehezítéséhez


Nyehehehehehe
 
Dana, miért zavarna téged, ha megkapnánk a maxos játékhetet?
Ha ez megnyugtat, akkor számomra te leszel akkor is az egyik leghozzáértőbb TF játékos!

Abban az esetben azonban, ha mi "kicsik" megkapnánk a max lemaradást, ti pedig kapnátok (illetve azok, akik 800 körül járnak kapnának) +100 fordulót, azt hiszem nem járna senki rosszul!

Nekem (illetve másoknak sem) kéne szívnunk a fogunkat, hogy most vagyok az xx labiban és lemaradás miatt csak a jövő héten tudom befejezni...

Nem valószínű, hogy azokat az eredményeket, amiket a mostani üstökös karakterek elértek, az újonnan lemaradást kapott karakterek "felül tudnák írni"...

Azoknak, akik évente 20-25k HUF-ot játszanak el, valszeg mindegy, hogy mennyi a lemaradás, azok, pedig, akik megengedhetik maguknak, hogy 150-200k HUF-ot feccöljenek egy játékba, hadd legyen pozitív élményük...
Én úgy gondolom, hogy minden szempontból a középmezőnyhöz tartozom. Próbálom egyengetni a KT ügyeit, de az sem megy lemaradás nélkül zökkenőmentesen.
Ez a jelenlegi rendszer, hogy negyedévente 2 forduló plusz, egy kicsit siralmas...
Jön egy event és kész.

A játékhét maxolás után már nem sírhatna emiatt senki!
Aki eljátszott az összes lemaradását, az magára vessen!
Nem valószínű, hogy sok ilyen karakter lesz!

Írtad korábban, hogy egy üstökös kb. 200 fordulót spórol... Az a 200 most pont jól jönne bmelyik karakternek sztem!

A lemaradás maxolását egy árcsökkentéssel párosítva, lehet, hogy olyanok is újra lépnének, akik eddig nem léptek!
A KT-n belül is vannak olyanok, akik beindulnának. Ez a mostani akció, hogy lehet kettőt ingyen lépni, megmozgatta néhányak fentáziáját az inaktív tagok között...
 
Szerintem.
1.Hogy egy üstökös felhúzása 200-300k huf-ba kerül azt nem vitatom.De épp itt a lényeg.Az egy üstökös,és csinálja a tf x%-a,aki meg most akar ezzel az "ismeretlen"játékkal játszani,az nem üstököst csinál,hanem játszik.
2.Max. játékhét.Azért kiváncsi lennék,hogy a fogyó új belépőket vajon mivel lehet csábitani?200 ft-os játék?Amikor kb 30-40 forcsinál elfogy a lemaradás,akkor nagyon sokra megy vele,ergo kiszáll.
3.Igen is szavaztatni kellene,de persze csak a játszók körében,ideéertve a kezdőket is.Aki 3 éve nem lép,csak a negativ kisugárzást bombázza,az menjen más játékra.Persze ésszerűen azzal a max.játékhéttel,mert az élen a nagyok arról tényleg nem tehetnek,hogy ők ott vannak ahol.
4.Összegzésképpen,mindannyian ezzel szeretnénk még játszani jó sokáig,és nekem nem fog fájni,ha az első 100 forcsi ingyenes lenne(persze nem rabszolgafeladatra),igy a kicsik,nagyok,A JÁTÉKHOZ KICSIT ÉRTŐK ÉS NAGYON ÉRTŐK,de ha meghal a játék akkor sirhatunk itt egymást köpködve.

albertus
 
Én teljes mértékben megértem Danát!! Viszont Én előre gondolkozom 10 évre, nem csak a 1 évre!!

Én azt mondom jelen pillanatban 2 dolog "fenyegeti a játékot" az egyik az ára, másik az új játékos állomány hiánya...! Én nem azért találtam ki azokat amiket , mert ki akarok baszni a top karikkal, hanem azért hogy a TF fennálljon még az elkövetkezendő 10 évben! Mert ha valami nem hoz nyereséget akkor NEM fognak vele foglalkozni.........!(Kati azt mondta, hogy amíg lesz KFT addig lesz TF is ez lehet..., de nem mind1 hogy milyen mély gödörből kell kihúzni majd a játékot...) EZ van!
Egy új játékos ilyen árak mellett és ilyen indulási lehetőségekkel "szerintem" NEM kezd el játszani...,(10 ből 1 talán) , mert nem éri SOHA el a top karikat ez van...!Sokan féltik, a "kedvenc játékukat" és meg is értem.....!
Ha több játékos lenne akkor lehetne olcsóbb is a játék...., ha esetleg annyival több akkor még +1 programozó, és így hosszú távon jóól járnánk, lehet pár embernek összetörnénk az érzékeny szívét, de hosszú távon akkor is jóól járna!!
A játék eleje le van programozva..., ahogy már írtam lejjebb is, akár lehetne az első 100 forduló ingyenes..., ennyi idő alatt úgy is kialakul a függőség ha ez +250 új játékost hozna a játéknak akik csak 4 k hufot játszanak el..., akkor már a KFT nek +1 millás bevétele lenne....! Ez is egy lehetőség..........
Én így gondolom......
 
Több manót a manók idézése varihoz, hogy ezen küldisor vért-verejtéket igénylő végigtolásának is legyen vmi igazi értelme (na meg annak is, hogy kidobhassam az őrsárkányomat).

Választható visszaúszási lehetőség (vámraktár vs. "régi" metódus, az át nem adható tárgyak visszavitelének lehetőségével). Ehhez kapcsolódóan a tárgyak átadhatóságának/szintkorlátosságának átgondolása (előzetes figyelmeztetéssel!) a nyerstápolók dolgának megnehezítéséhez

Szintén ehhez: pár tárgy (pl. mágikus koponya) slotnélküliségének átgondolása. Bár ez így jobban belegondolva nem biztos, hogy a nyerstápolók kárára menne, de legalább másoknak is segítene.

Vámraktár nyugatra is, ugyanolyan értelemmel.

Játékbeli licitálás visszaállítása, ÉRTELMES tárgyakkal (Martian tekercs, tudás gyöngye, thg. amulett, mittomén )

Bocsi, tudom, hogy néha egyik gondolatom üti a másikat, de azért írtam így, hogy ha az egyik elméletet egy-az-egyben elutasítja is a JV, akkor legalább vizsgálja meg a másikat, ami balanszosabbá tenné talán a játékot.
 
Sry. Szapan az Szappan. Hosszu volt haza az ut Koppenhagabol.
 
Dana!

Jo lenne, ha kisse kisebb arccal velekednel a jatekostarsaidrol. Te pl. lealltal 3 evre, ergo szartal a jatekra. Itt meg nagypofaval osztod az eszt, ill. megmondod ki mennyit ert a jatekhoz. LOL. Szapan, bar szerinted nem TF-ezik, sokkal realisabban lat, nem csak Vervoros kodon at.
En '95 legeleje ota FOLYAMATOSAN jatszom a TF-en. Mivel en nem tudtam mar lezajlott korlatozasokat UTOLAG kiokosokodni, hanem folyamatosan kaptam jobbrol-balrol a pofonokat, ezert ott vagyok ahol. Nemcsak a hulye szamaidra, es szazalekaidra figyelve JATSZOM (jatszottam) ezt a jatekot. Itt nem ovodas emberek szolnak a temahoz, sajat vagyaikat, velemenyeiket mondjak el, ezt jo lenne ha eszben tartanad.
A maxos jatekhetnel en alapvetoen felelmet erzek reszedrol. Felsz, hogy a kis dedelgetett karaktereidet, egy, a mostani allapotokat mar ismero jatekos LEHAGYJA. Konkret ellenindokod nem volt, csak hoborogsz itt. A Beholdernek a maxos jatekhet csak + beveteli forrast jelentene, a tortenelmi esemenyek idobeliseget pedig emellett is meg lehet reformalni.
Egy dologban van igazad, nem a rizifele es a te altalad kitenyesztett karaktereknek kell tervezni az ujdonsagokat, hanem egy gauss-gorbe alapjan a TOBBSEGnek.
 
Kisebb tudású játékos? Nézzd Dana, én nem kételkedek a Te tudásodban és a TFen elért sikereidben. A Fórum címe azonban ".." és úgy vélem h szerényebb tudású játékosok is leírhatják a véleményüket, hiszen mi is ezzel a játékkal játszunk már jópár éve és még játszani is szeretnénk. Hiszen akkor minek írkálnánk ide?

Amin ah én látom felhúztad magad-maxos játékhét.
Valóban nem lenne fair bármi olyan változás bevezetése, ami behozhatóvá teszi a még 94ben indultakat. Én egy Közelítésről beszéltem. Arról ha vki lemaradás nélkül játszik, viszonylag magas fordulószámmal-így nem sok extet kap, ha elhanyagolt pár dolgot, akkor sokszor éveket kell várnia h az új fejlesztéseket kipróbálhassa. Egyszerűen nem tud továbbhaladni. Vagy később indult, és igy nemigen van esélye odaérni beláthatóidőn belül. Ez a játékélményről szól.

A másik fontos dolog a történelmi eseményekben való részvétel lehetősége il a folyamatos lépés hátrányban állása-erre pedig már születtek jó meglátások.

És ha szavazás lenne a maxos játékhétről?
A kisebb tudású játékos szavazata is ugyanannyit számítana mint a Tiéd, v mint bárki másé.
Én tudom h hogyan azavaznék: NEMMEL
Valami másmegoldás kell.
 
Jubileum, Danair most jelentette ki ezredszer, hogy tuti abba fogja hagyni a játékot

Amúgy én megértem mindkét álláspontot, nekem is van olyan karakterem, aki jövő héten szedi ki a max konti tágítást, lemaradás nincs, legközelebbi EXT novemberben... Mást nem tudtam, mint átvenni hozzá további karikat. Jó lenne, ha a heti 2-3 lépésnek megfelelő (eventben heti 5) lemaradást megkapná... De a maxos játékhetet mindenkinek túlzásnak tartanám (A Téli Palota előtt is ezt kiabálhatták volna az emberek: Maxos játékhetet mindenkinek!!!) Másrészt meg mit csinálna a játékban 800 fordulós, lemaradás nélküli kari 100 forcsi alatt? Per pill, leprogramozott jövő nélkül semmit. Ahhoz a behónak is több energiára lenne szüksége.
 
Ez ebben a formaban Nem igaz mert TF EZIK!!!
DEE meeg tobbet lepne ha lenne mivel....., es kivel!!!

Ennyi
 
Most meg olyan kéri a maxos játékhetet aki nem is TF-ezik... BAHHH siralmas!!!

Asszem ha lesz maxos játékhét, én TUTI abbahagyom... Számomra az a teljes öszeegyeztethetetlenség lenne a TF-el. Már a ganüidek is eléggé határra tették a toleranciámat a játékkal kapcsolatban.
 
Sok mindenkivel egyet értek..., de az tény hogy vmit változtatni kell...!
Szerintem egy megoldás az lenne hogy mindenki megkapna a maxos játékhét ..., (most indulo karik is, meg a 2002 ben inditottak is) igy sok ember elott az lebegne hogy 2-3 év alatt be tudom hozni az élen járó karaktereket!!!(DE BEE TUDOM HOZNI) NEEM KEEL 20 ÉV HOZZÁ!!! JA az elen jarok meg kapnanak(780-830 fordulo kozotti karakterekre gondolok) + 100 lemaradast.....!! Igy mindenki kapna...! De a max jatekhet az a jelenlegi lenne nem a +100 as...!
Az esetek többségében nem születne extrém erős karakter , mert iszonyatos ráfordítás, iszonyatosan sok idő.., viszont mégiscsak elgondolkodtató lenne..., annó 1999 ben mikor kezdtem OV zni akkor azt mondtam, hogy nem inditok TF es karit mert NEM erem utol soha....az elenjarokat! Akkor mi van most egy kezdovel????? Elgondolkodik ezen es azt mondja mieeert .....?
Tehat mindenki egyseegesen kapja meg a lemaradast........!!!!! Nekem ez a véleményem!!
Azert is mert NEM talalok olyan karaktert amilyet keresek maar 1 éve! Ugy meg nem jatszom hogy nincs lemaradasom...., behonak ez egy evben mondjuk 100 k bevetel kieses also hangon.....! Meeg lehet mondjuk 4 ilyen ember es akkor maar 500 k rol beszelunk......!

Arról a témáról, hogy a játék eleje óta folyamatosan mozgásban lévő karakterek nagyrésze jóval gyengébb mint az aktúális fejlesztés erőssege ez TÉNY!!!
Egy Qpica kaliberű karakter mikor verne lee egy Ganyet? Valoszinuleg meeg 150-250 fordulo!! Mert anno, teljesen maas lehetosegek voltak mint most..., jatek szempontjabol egy teljesen rossz iranyban fejlesztett karakter...! Qpi 750 fordulosan 72 okollel... ! Mondjuk MAnonak, Nyafinak, Hollonak eddigre siman meglesz a 92-96 kozott vhol.....! Azert egy kicsit ezen is lehetne finomitani..... szerintem...., mert az uj fejlesztesek a TOP kariknak vannak tervezve jóóó KT képességekkel!!
A fegyverszakira az ötletem mondjuk lehetne azt megcsinalni hogy akinek valoban alacsony a fegyverszakértelme a fordulo szamahoz kepest az vehessen vhol szakertelmeket mondjuk 8 at.., darabjat 30 k aranyert...(vonjuk ki a lovet a jatekbol), akinek meg magasabb az pedig csak 4 et vehessen....! De mindenki vehessen meeg az ustokos is.., mert valoban veluk szemben ez kib...szas lenne...., meg az oreg karikkal szemben is ...!

A teologiat, taumot, pszit pedig arany raforditassal lehet novelni!! Igaz ez hosszu ido de attol fuggetlenul lehet...! De ha megkapja mindneki a majdnem maxos jatekhetet akkor ez sem lehet problema!

Simonnal egyetertek a MXTU miatt(KT valtas) azt is lehetne finomitani!
Dessel egyes KT kepessegek alapba bee a jatekba...!
 
Gyorsan beszúrom, hogy a túlzásokat kiszűrjük, pár kisebb tudású játékos túl nagy élt húz itt meg. Hozzávetőlegesen egy új üstökös-szerű karakterrel 200 fordulót tudsz nyerni nem többet.

Az élmezőny durva karakterei kb. 780+ forcsisok asszem a max 830 közelében van/lehet. Mikor az üstökös kifullad kb. 600-vagy 650-ben, mire odaér, a többiek kb. 880-900 környékén lesznek, ergo elér oda ahol a többiek vannak, de megelőzni valószínűleg (főleg a sok korlátozás miatt, amik be vannak vezetve jelenleg is a játékba) nem tudják a legnagyobbakat.
[Gyorsan hozzátenném, hogy egy üstökös felhozása hozzávetőlegesen 200k HUF-nál kezdődik, de inkább több... Aki havi 4-5-6 esetleg 10-et lépve költ TF-re 5000-et az miről beszél, mikor gondolom nem költene 200-300k-t egy karira alapból sem...]

Akkor most mi is fáj???

Tulajdonképpen elkanyarodtunk a lényegtől. A maxos játékhét mindenkinek alapból BAROMSÁG, aki kitalálta az vagy bocsánat a szóért, de abnormális, vagy eddig azt se tudta mivel játszik/játszott eddig...

Az eredeti gondolatmenet az volt, hogy kellene pár EXTRA vagy történelmi esemény idejére, erre mindenkinek kell minden. Álljon már meg a menet vakker. A nagy karijaimmal örülnék ha félévente meglenne ez a 10-10 EXT...

Dana

UI: Aki meg felhasználta már a kontinuum-jait tápolásra az nekem pláne ne sírjon, előre kihasználta a lehetőséget, most meg sír, hogy nem tud lépni?? De más ne kapjon? Hol korrekt ez szerintetek? Mindenki maga dönti el mire használja fel a lemaradását vili?
 
Ez rendben is van Csigusz, de egyrészt nem mindenki 200 fttal megy be a boltba, másrészt lehet amikor vki 94 ben bement mégcsak bocskorszíj volt a boltban és eleve nem választhatott Milkát.
Valamint ha választott vmit és utána megy az utcán és ki van írva a tábla a játszótéren: h fagyival tilos bemenni /vagy inkább és erre akarom khegyezni- Milkával mehetsz csak be/ akkor nem mehetsz be játszani oda, aboltba se vissza és addig jársz kelsz az utcán, az életben, míg ujra nem lesz 200ft-od h ujra válszthass most már Milkát. Ergo nem haladhatsz tovább a játékban ha korábban elhanyagoltál ezt-azt

Leírtad a lényeget: Beren elképzel/t egy koncepciót és aszerint játszik/fejleszt. Deha vki 10 évvel ezelőtt elkezdett vmit és most már látja h némiképp másh kellett vna akkor vagy kozmetikázik-próbálja javítgatni az elhanyagolt dolgokat vagy maga is indít egy új karit-az elejétől...
Nincs lehetősége behozni, vagy legalább konvertálnia az erőforrásait.
Ez nem mindenkit zavar, különösképpen engem se, de elképzeltem hogyan érezném magam olyan 600-700 fordulós helyében aki mellett elhúz egy 200as.
Igaz ő is elér majd egyszer oda, ahol ma a fejlesztés eleje van, de sztem a játékélmény miatt sem mindegy, h pl nem tud vki 220ről átmenni ryukura pl alacsonyabb fszakija vagy ősi szakik nem megléte miatt és futja a tápoló körket pedig már nagyon menne tovább.

De hozzáteszem, inkább a TFes lépték mint pl WOW, DIablo stb, ahol szinte csak az dönti el mennyire vagy tápos h mennyit ülsz a gép előtt.
 
Akiknek a karaktere a játék elején indult, és ott is lépett, aztán végig max játékhét közelében volt vs egy olyan karakter, amit elindítottak 94-ben, aztán léptek vele kettőt 94-ben, utána elővették 2006-ban, és most 600. fordulós.
Ha megnéztek két ilyen életutat, az első verziónál egy vasvért beszerzése 1995-ben csillagászati áron a lehetetlen kategória, ez utóbbi kari meg nyugaton kapásból kvazárpáncélban rohangál... Ma már olyan tárgyak kerültek be a játékba, elérhetőek, hogy 250 fordulós karakterek tartanak ott, ahol mások 600 fordulósan sem fognak. Nyilván nem kevés energiát beleölve.
A játék lényege pedig az, hogy adott (elvileg szűkös) energiaforrásokból hogyan tudod a SZÁMODRA legjobbat kihozni a karakteredből. Érdekes, hogy Berent még soha nem hallottam sírni, hogy Authoricusnak miért csak ekkora a fegyverszakija, vagy a szintje. Na de a lopása vagy a szerencsejáték. Nyilván ő másra használta fel a forrásait. Én is bemehetnék 200 Ft-tal a boltba, ahol lehet kapni Milkát 200 Ft-ért, meg fagyit 200 Ft-ért, aztán miután kiválasztottam a Milkát, utána bőgni a boltosnak, hogy de nekem kellene a fagyi iiiiis...
 
Simon: Én Radul-ra válaszoltam, úgyhogy nagyon nem értem miért nekem vagdalózásról... (Durvábban akartam megfogalmazni, de felnézek rád, ezért visszafogtam magam...)

Lényeg: esélyegyenlőség.

Lehet Te sem örülnél annak, ha valaki előjönne azzal, hogy Te már túl erős vagy és Ő a 300-ik forcsiban van, kapjon 200 lemaradást, hogy utolérhessen, de Te ne kapj semmit. Ha ezt bevezetnék mit szólnál hozzá??

Mivel vagy Te különb, mint más, nem emberekről beszélünk, hanem karakterekről, miért lenne egyik karakter kevésbé kedves neked mint a másik? Igenis az a KORREKT, ha valamit kap az EGYIK, azt megkapja a MÁSIK karakter is, pontosabban, ha lesz változtatás, akkor mindenki kapja meg az előnyöket, és NEM DIFFERENCIÁLVA, hanem AZONOS mértékben.

Nagyon jól tudom kinek mi fáj, de én kihagytam annó 3 évet és azt hoztam be a karijaimmal, nem gyártottam üstököst, valaki kihagyott annó még többet is, lásd: CLOD ONAR, érdekes nála nem sírt senki, mikor megcsinálta az első üstököst...

Az hogy Én rengeteg időt-pénzt-energiát ölök a játékba mert érdekel, az nem jelenti azt, hogy csalok, vagy bármi más, ugyanúgy az eredeti szabályoknak megfelelően a játék keretein belül csinálom mindazt amit más is.

Rohadtul nem csípném, ha valaki sírása miatt bevezetnének egy olyat, hogy a lemaradással nem rendelkezők kapnának valamit, aki pedig igen, az dögöljön meg. Ami jár neked, az jár nekem is, kifizetem érte ugyan úgy a stexet mint te.

Ami neked kellene és amin még pár játékos nyüszög, az a lemaradással rendelkezőkkel szemben rasszizmus lenne. És ennyit a vagdalózásról! Mondtam példát is, ami korrekt lenne, fél évente 10 extra forcsi Olimpia idején, nehogy már 20 extra extra az eddigi lehetőségeken felül ne legyen már elég, főleg neked 6 napos játékhéttel...

Vagy így legyen vagy sehogy továbbra is ezt mondom, ami lesz változtatás járjon mindenkinek vagy inkább ne legyen.

UFF, Danair
 
Ha mindenkinek adunk lemaradást, akkor kb ugyanott vagyunk, ahol most... Illetve nem pontosan, mert még ez is jobb megoldás lenne a mostani helyzetnél.

Ez esetben egy újabb történelmi eseménynél csak annyi lenne a változás, hogy még többen tudnának villámgyorsan lépni, ergo: még gyorsabban zajlana le minden.

Az extra forduló, vagy lemaradás adása önmagában nem vet gátat az események villámgyors lepörgésének. Mindenképp kell az események szakaszolása, és valós világ-béli naptári egységekhez való kötése.

Ez már csak annál is inkább szükséges, mert a TF világának egyéb (nem kalandozó) szereplői nem rendelkeznek sem extra fordulóval, sem lemaradással. Tehát amikor lezajlik egy esemény az ő léptékükkel kéne azt levezényelni. Függetlenül attól, hogy néhányan Villám Viliként végigszaladnak azon. Úgy kell ezt felfogni, hogy a kalandozó gyorsabban él, gyorsabban mozog, gyorsabban képes eljutni valahová. Egy háborús hadmozdulat esetén például ideális felderítő az ilyen, de attól a hadsereg még nem fog ugyanilyen gyorsan eljutni egyik helyről a másikra. Ergo: a felderítőnk villámgyorsan elintézi a feladatot, aztán elmehet malmozni amíg a sereg (és a lassabb felderítők) követik őt. Remélem érthető a példa.

Én az események szakaszolása MELLETT, szigorúan az eseményekhez rendelve adnám az extrát, jutalomképpen, függetlenül attól, hogy van-e lemaradása az illető kalandozónak, aki épp ott jár.
Aki lecsekkol egy részfeladatot, az kapna 1 (2) olyan tárgyat, ami H parancsra extrát csinál. Ennyi. Ezzel a KÉT feltétellel MINDENKI egyenlő esélyekkel venne részt egy-egy esemény felderítésében.

Egyébként az ŐV-n a következő EXT-rázási lehetőség van: minden negyedik fordulódban kérhetsz egy extra fordulót, ha legfeljebb 1 forduló lemaradásod van. Ezzel a lehetőséggel például tökéletesen ki tudnék egyezni, mert ez a három hónaponként (esetemben) +2 extra gyakorlatilag semmi.
 
Tény, h ha vki elhanyagolta korábban vmelyik statjának minél optimálisabb fejlesztését, az az ő döntése volt.
De évek múltán több tapasztalattal nyílván máshogy csinálná, ha tehetné. Csakhogy szeretett karijával szeretne játszani, nemgondolkodik üstökösben. Tisztelet a kivételnek akit kevésbé érdekel a gyorsabb haladás.
Nem azt mondom h aki korábbtól kezdve csinálta okosan, behozható legyen teljesen és ezzel eltűnjön a megszerzett előnye teljesen. Az nem lenne fair.
De hosszútávon, ez jelenthet nagyon nagy különbségeket.
Ha vki annó a régi karijával nem figyelt a magas iqra- varázsdoboz pl a küldi leimeknél, szintlépésnél, kevésbé optimálisan pszizett, akkor lemaradhatott akár4-5ezer max VPvel, többszáz maxépvel 100vagy többpszivel...
A pszi meg ugye tvp egy idő után...

Vagy vki nem növelte fel a tuját, magas szinten elégnehezen fogja már...

Ezek mind az ő döntései voltak, tudom. Csakhogy elég sokat változott a játék, változtak az erőviszonyok is...

Persze ez csak az én véleményem és használható ötelem sem igen van... Talán mint vmi épület, ahol extra ráfordításért, pl sok TVP- kaphatsz némi kozmetikát a lemaradt statjaid, skilljeid feljebb hozására, persze nem utolérve azt aki eleve figyelt rá, de azért mégis kozmetikázva.
Nyílván ugy,h aki optimalizál, ne érje meg idejönni, m akkor konstans marad a különbség...
Vagy vmi fordulószámhoz felállított korlátok pl fszaki és ha alatta vagy,némi plusz fejlődésmégelérhető...

És h miért? M akárhogy is vesszük, ha nincsenek extra erőforrásaid, időd segítő karik, akkor azért erősen hartárolva vagy h miként haladhatsz tovább a játékban sztem.
Igaz nincs u nevesítve,mit pl SF 20.szint, de:

Bizonyos fszaki, max VP, ÉP varázslói skillek-ősi cuccok megvétele NÉLKÜL nem tudsz továbblépni éscsak fuhatod az erősítő köröket....

És h kicsit életszerű legyen: ha érzem h vmiben le vok maradva, ez gátol a továbblépésben-pl új területen való megélés, nem fektetnék bele minél nagyobb erőket h felhozzam magam az adottdologban?
Dehogynem...

Ez az én véleményem,tudatában h vannakakik nálam jobban átlátják a TFet

Neal
 
Ezen a teman mar en is sokat agyaltam... mivel kicsit hasonlo cipoben jarok. Ugye az a helyzet hogy sok eve elkovetett hibat (amikor meg nem lehetett tudni hogy ilyen meg olyan korlatok lesznek a fejlesztesre) most mar nagyon nehez orvosolni.

Ugyanakkor, talan a fegyverszakertelem az egyetlen olyan szakertelem ami vegulis ugy van megtervezve, hogy csokkenti a lemaradast... 10-9-8-7-6%, stb... Tehat, idovel vegulis egeszen lecsokken a lemaradas. En is ugy erzem hogy talan a merteke ennek nem optimalis, de legalabb valami van.

A TF-ben talan a legnehezebb dolog az hogy egyszeruen nincs eroforras hiany megfelelo mertekben. Tehat, igazabol mindenki tud szinte mindent eleg eros utemben fejleszteni. Igy a karakterek kicsit sablonosak. Ennek az is resze, hogy a kulonbozo fejlesztheto tamado kepessegek -- mondjuk fegyver, varazslas, pszi nem igazan alternativak. A fegyver az alap, a varazslat kiegeszito, a pszi szinte felejtheto. Igy, jelenleg, fegyverszakit mindenkinek fejlesztenie kell, maximum utemben. Szerintem tenyleg erdekes lenne hogyha ez a harom dolog alapjaban hasznalhato lenne harcban, kulonbozo elonyokkel/hatranyokkal, es a kepesseg fejlesztese pedig nem lehetne ennyire konnyen parhuzamos.

Szoval, sajnos epito/bevezetheto otletem nincs, csak gondolataim. De gondold at a fegyverszakit, es latod hogy azert nem olyan rossz a helyzet hosszutavon mint amilyennek tunik.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.