Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Jégviharos emlékek
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Azért mégiscsak volt valami hasznos abban, hogy a múltban - egyik napról a másikra - ránk köszöntött a Nagy Hóvihar időszaka. A Túlélők Földjének mágiatudósai még soha nem haladtak annyit a jég alapú varázslatok elsajátítása terén, mint amennyire a jéglények váratlan megjelenése óta jutottak. Új varázslatok, új, nemcsak a hidegben használható tárgyak jelentek meg... bizony, ebből is látszik, hogy a Hóviharnak nagy hatása volt Ghalla történelmére.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 |
Nézet:
Sziasztok, friss TF játékos vagyok (13-14 fordulós karakterekkel) és neki kezdtem most az ÖV-nek is. Teljesen más hangulatú a kettő de mindkettő nagyon tetszik. Az ÖV-ben a részletesebb leírások tetszenek elsőre, valamint, hogy jobban látom a karakterlapon miként fejlődött a karakterem. A felfedezni való itt is rengeteg. Érdemes mindkettőt kipróbálni csak bírja mindenki anyagilag mert úgy látom 1 - 1 karakter nem elég
 
Ha megengeditek akkor én is hozzászólok a dolgokhoz.
Én annak idején ŐV-vel kezdtem és elég hosszú időt lenyomtam vele. Akkoriban a 6-7. szint még nagyon nagy dolognak számított, én ott szálltam ki. Unalmassá és vált számomra. Most Tf-fel játszok lassan 4 éve de sokkal jobban tetszik még mindig mint az ŐV. Igaz TF-en a harcrendszer kicsit butább de ezt kiegészíti a többi érdekesség.
 
sziaztok szerintem a tf és az öv teljesen külömbözik én tf-en játszotam kb 10-éve most ujra kezdtem neten ösök városát is játszotam de hamar abba hagytam mert nem nagyon értetem a tf-be is van hiba szerintem a tf könyebb játék az öv bonyulultabb.
 
Az ŐV tényleg érdekes és tényleg egyedi, de szerintem a TF is az. A játszható fajokat említetted: gondolom, nem sok játékot tudnál mutatni, amiben pl. árnymanók vagy kobuderák vannak. Szerintem egyiket sem lehet ezen a téren leszólni.
 
Én furcsállom, hogy senki sem említi magát a világot, mert szerintem ebben van a lényeges különbség. Mert két teljesen más világ a TF és az ŐV attól függetlenül, hogy az egyik a másik "következménye". Azt nincs jogom megítélni, hogy ez a világ "jobb", az meg "rosszabb". Annyi azonban bizonyos, hogy az ŐV sokkal egyedibb. Ha valaki elfekkel, törpékkel, orkokkal meg hasonlókkal akar rohangálni, ott van tízmillió ilyen pc-játék, harcos képzelet játékkönyv, szerepjáték és más netes játékok is. Ellenben az ŐV-hez hasonló világot még sosem láttam és ez a világ nagyon élethű és érdekes is számomra.
 
Mindkettő nagyon jó játék és mindkettőnek megvan a maga egyedisége nem is szabad hasonló szemszögből nézni őket, teljesen más játék menet. Ez olyan mintha összehasonlítanám a Broken Sword kalandjátékot a Fallout 3-mal. Teljesen más. Szerencsére. Én látom mindkettő világban azt ami megfog igy ha számítógépes játék készülne belőlük megvenném mindkettőt. :-) Kidolgozott mindkét világ és ráadásul egyik a másiknak történelme félig meddig. Szerintem még rengeteg lehetőség van mindkét játékban.
 
nem, nem lehet képet berakni

de mér ide szemetelsz?
 
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ commons/thumb/6/63/Wikipedia-logo.png/ 150px-Wikipedia-logo.png[/img]
 
Hát azért itt is van mit számolgatni

Történt egyszer, hogy egy johhtukul alomban csak nőstény johhtukul született. Amikor felnőttek, mindegyik szaporodott, és csodák csodája, mindegyiknek ugyanannyi kölyke lett, mint ahányan az eredeti alomban voltak. Születésüktől egészen addig, amíg csemetéik megnőttek, minden egyes nőstény felfalt 15 mázsa zöld nyálkát, ugyaneddig az ideg minden egyes csemete megevett 5 mázsa zöld nyálkát. Ezek a falánk lények tehát összesen 5270 mázsa zöld nyálkát pusztítottak el. Hány johhtukul volt egy alomban?

Egyébként nekem pont a linearitása miatt tetszik az ÖV... Nemszeretek egy nagy térképen rohangálni.
 
"de nincs olyan sok számolgatnivaló "

Talbot "forog a sírjában"
meg van még egy pár játékos aki mesélhetne arról, hogy mennyi számolgatni való van egy-egy UL megírása során (vagy volt lentebbi szinteken)

az üstökös karikról meg annyit, hogy már lehetnének, mert lehet naponta lépni, csak idő, pénz és lelkierő kel hozzá
 
az ősök városa szerintem sokkal jobb mint a TF, több okból:

- a TF-en most van olyan ingyenes karakter 10 fordulóra, hát igen, az ember hiába igyekezne erre a 10 fordulóra nem lesz belőle semmi, az ősök városa viszont ebben nem olyan, ha az ember használni akarja akkor már végig is játsza, nekem több haverom csinált a TF-re ingyen karaktert mindegyik megutálta miatta.
- az ŐV-ban csak EGY fajból csinálhatsz karaktert, a TF-en lehetsz akár anyámasszonykatonája, elf, töpe, ember, cicagatya
-Az ŐV szintekre tagolódik(pl.:lárvaszint) ezért a karakterek ha nagyon erősek elmennek a gyengébbektől ezért nem sokan vannak erős holmikkal, a TF-en minden hatalommániás jön, ekkor kiírja hogy neki ilyen és ilyen cuccai vannak, a gyengék csak sárgulnak az irigységtől
-a TF-en nincsen időmérték úgy öszzhangban, az ŐV-ben sincs anyira de ott van hogy csak heti egyszer ehet használni, TF-en 11 órától 16 óráig folyton csinálhatod

majd még írok, eggyelőre keresek a TF-en rosz, az ŐV-n jó dolgokat
 
"Ők nem akarnak tudomást venni arról,hogy lassan (párszáz év) jön az ellenség,és kipusztul,vagy elkorcsosul a többség.)"

Így van, gyorsan indítson mindenki alakváltó karit DD

De amiért hozzászóltam a fórumhoz, az az, hogy _s_z_e_r_i_n_t_e_m_ hiába lehet könnyebben számolni az ŐV-ben, mégis inkább a TF játékosok számolgatnak/optimalizálnak, nemde?
Legalábbis az ŐV-ről még nem volt "Üstökösök" cikk az AK-ban (és remélem, nem is lesz). Az ŐV-ben könnyebb bármit kiszámolni, de nincs olyan sok számolgatnivaló szerintem, hacsak az nem, ha van mondjuk 7 szívósságom, és 10 kell, az hány KNO [7+8+9=24 ], de ez szerintem nem olyan komoly optimalizáció, mint ami TFen folyik... A TVP-vel pl eszembe sincs soha számolgatni, ha nem jut valamire, majd köv forcsiban bepótolom, úgyis vannak kevésbé TVPemésztő forcsik...

Ez szigorúan SZVSZ (korábbi élményeim alapján ezt többször kiemelem), NEM BIZTOS HOGY IGAZ!

ui.: Ki jön TF/ŐV/HKK talira??
 
A tf Őv-sedésével kapcsolatban még annyit,hogy a játéktechnikai dolgok (makrók,tk-k) senkit nem zavartak a Tf-esek közül). Inkább az a bajuk,hogy az ŐV a Tf jövője,és ez a rész enyhén szólva kidolgozatlan a történelmét tekintve. Ők nem akarnak tudomást venni arról,hogy lassan (párszáz év) jön az ellenség,és kipusztul,vagy elkorcsosul a többség.)
Egyébként ebben igazuk van.
 
Nem tudom,mi számít számolgatósdinak? Tf-en is kell számolgatni (teo-tau erősség,ütős mummus szörnyet mekorra támadással verjem le vágósként,milyen varit lőjek mellé etc.). Aki már rutinos abban,az egy szempillantás alatt megállapítja a körülbelüli értéket. Öv--ben télleg lehet első pillantásra nagyobb szerepe van a számolgatásnak,de ahová igazán kell (öltözködés,csarnok kérdőjelek),arra meg már vannak nagyon profi segédprogramok (ange megfejtő,Lolita Barbie-ja). Azt nem számolom számolgatásnak,hogy pl. van 10-es bűzöm,és meg kéne dobni kalandban egy 17-es bűzpróbát-ehez vajon hány HO kéne? Szal nekem egyáltalán nem számolgatosabb az ÖV,sőt a Tf-en kéne nekem mostmár inkább számolgatnom,hogy optimalizáljam a karimat,de ez valszeg abból adódik,hogy már régóta nem léptem,és kiestem a játék ritmusából.
 
Bár még csak holnap fog megjönni a 4. fordulóm, eddig nem tűnt fel, hogy számolgatós/kiszámítható lenne.
És hogy a TF el lenne ŐVsedve? Hát, bár én nem játszok a TF-en, ilyet nem vettem észre.(olvasom a nyilvános fordulóikat). A többszemélyes kalandok bevezetése a TFre , mint ŐVs dolog, szerintem kifejezetten jó a TFeseknek.
 
Bár én sosem voltam tápos Tf-en a te értelmedben, de én pl azért hagytam az Öv-ét, mert nagyon kiszámolós játék...Mindent ki lehet számolni...S talán az a baj, h ha nem számolsz ki mindent, akkor curva nagyokat szívsz! Nem lehet benne pihenős fordulókat csinálni Bár igaz, hogy azóta már a Tf-et is abbahagytam, mert el van Öv-sedve!
 
végülis igazad van, ez az utsó 2 mondat tényleg kicsit sarkítás volt

De ennek ellenére még mindig kitartok a régi véleményem mellett... Meg amellett is hogy a TFet valsz nem fogom folytatni...
 
Természetesen semmi baj.
Én igazából az álltalánosításra gondoltam a röhögés közben. Elhihetitek, hogy minkét játékban vannak optimalizátorok, és kalandos játékosok.
Az én véleményem szerint a TF-en sokkal egyszerűbb tápolni mint őv-n, mert indítok egy karit, befizetek 1 millát és kiakasztom a gamét.
 
kösz
 
Rolling On the Floor Laughing, kb. "földön fetrengek a röhögéstől". Szokás ROTFL-nak is írni.
 
mi az a rofl?
 
Nekem jelenleg áll a 490 lelépett fordulójával az egyetlen kobuderám,akivel 1996 óta folyamatosan játszottam. Az OV-n meg van három karim,akikkel meg többet is lépnék,mint amennyit lehet. Szerintem marha egyszerű,hogy a legtöbb tf-es miért utálja az Ov-t: egész egyszerűen azért,mert nem lehet úgy tápolni,mint a tf-en. Nem lehet átadni a legtápabb varitárgyaidat a lemaradásos karidnak,nem lehet plussz tvp-ket gyártani a kapott aranyból,Tu-ból,nem lehet úgy rabszolgázni,szörnyet idéztetni,kész kt képességbe beleülni etc. (Landrinának tökéletesen igaza van). Ismerek nem egy "nagyágyút" a TF-ről,aki nekiállt Ov-zni,és később abbahagyta. Miklós nagyon jól megfogta ezt a rabszolgázóst stílust,és a mai MO.-n (vagy inkább a mai világban) az emberek sietnének,tülekednének minél feljebb,minél közelebb a táphoz,a húsos fazékhoz (TF). Nem bírják kivárni a sorukat,pedig simán odajuthatnak ők is(OV). Voltak ilyenek is a Tf-en,de ők már majdnem mind kikoptak-sajna.
 
Hát én játszottam annó a TF-en,64 fordulóig bírtam.Utánna a KG-n (már megszünt behós lev.játék) 2-300 fordulót,az nagyon bejött.Az ŐV pedíg magasan viszi a pálmát!
 
Bocs, Fény, de én Hydronak adok igazat. Túlzás nélkül állíthatom, hogy igen-igen régi (szándékosan nem használom az "ős" szót) TF-es vagyok, és részben a lentebb leírtak miatt ment el a kedvem tőle. Illetve azért, mert egy ideje már csak a TP és a fegyverszaki-teo-tau fejlődést olvastam el a fordulómból. Az ŐV világa sokkal jobban megragadott, a karakterek számomra élőbbek, egyedibbek, a céljaik sokkal jobban magyarázhatóak. Mindez persze szigorúan szvsz (angolosoknak imho, ha már te is is ROFL-os vagy ;)).

Landrina
 
> Összegezve:
> Ha számolgatni, görcsölni, optimalizálni akarsz: => TF
> Ha "játszani", tehát az egészet felszabadultabban űzni: => ŐV

ROFL
 
Háát én anno a TKk miatt lettem ŐV-s, de ez már lett TFen is
De azóta tudom, hogy jól döntöttem, mert bár a TFen több lenne a lehetőség a szerepjátékra (hagyományos fantasy világ; a karakterek "kalandozók", nem egy város lakói; a térkép megléte), ez sosem valósul meg... Ld még a legutóbbi (129.) AK-ban az Üstökösök c cikket meg a már negyedik száma folytatódó Kincsesládát... Ezzel szemben az ŐV-ben - bár ott sincs nagy RPG szerintem - nem is estek át a ló másik oldalára, nem számolgat szinte mindenki a lehető legpontosabban a várható TVP -> KNO átváltási aránnyal (pedig ilyesmik nyílvánosságra vannak hozva, mint pl. a fejlődési keret). A KT-k nagyon el vannak túlozva a TFben, szerintem nem erre vannak kitalálva (ezért is vannak fix szöviépületek az ŐVben). Az ŐVben egyszerre kb. ugyanolyan erős galretkik vannak együtt - a szinteknek van max. méretük, a képességek meg megszabnak egy min. méretet.
VISZONT.
A TF nem annyira lineáris - asszem ez az egy, amiben jobb. Ha az ŐV épületes kalandjait nézzük - nem valami változatos. Igaz, ez áll a TF labikra is...


Összegezve:
Ha számolgatni, görcsölni, optimalizálni akarsz: => TF
Ha "játszani", tehát az egészet felszabadultabban űzni: => ŐV


Elnézést a talán túl hosszú postért, és azért is, ha valakit megsértettem

További jó játékot, bármivel is játszol

Hydro Globus(ŐV#4811) és
Hydro Globus(TF#5085) - akivel csak most kezdtem, de jó hosszú időre abbahagytam...
 
Gondolkoztam. A TFesek állandoan szapuljak az ŐV-t.
Hogy a TF igy jobb meg ugy jobb. Szeretnék itt látni néhány olyan dolgot, amiben az ŐV jobb mint a TF.
Csak hogy össze lehessen hasonlitani.
 
 | 1 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Szövetségek | Bugok | Csere-bere | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.