Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vérzékenység
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"Csak egy quwarg csípte meg, nem lesz semmi baja!..." - Zén: hogyan fogyott el az expedíciónk c. feljegyzéseiből
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Ki lett a top 16?
 
Sziasztok!
Mindenki nagy nemzeti kontent lázban ég, így leírom én is a tapasztalataimat az első megmérettetésemről (egyszer ugyan már kvalifikáltam 2019-ben, ám akkor nem tudtam végül menni).
Mostanában legtöbbet egy ködös semmi mesterét forgattam, vagy rhatt követős blokkolót, így a verseny előtti hetekben ezeket próbálgattam különböző versenyeken. Annyira egyik sem jött be konzisztensen, így végül múlt hétvégén az ol'reliable főtitkár mellett döntöttem. Alapvetően blokkolos irányba vittem a paklit, de inkább erős leszedésekre, board clearekre és swing lapokra építettem, ami mellé a rhatt cehre volt bízva a blokkolás. Win connak pedig a gemina kert blobba furmanyos pega trió volt benne.

1. meccs: Szilágyi Csaba - Homok mező
Örültem a mezőnek, hiszen a lapelony és a nehezen megoldható nyerések rövid és hosszú távon is nekem kedveztek. Kivettem a paklijából 3 kár bájt és 2-2 Anti goblint és börtjauk tréfát, hogy a lap és board előnyöm ezzel is biztosítsam. Sikerült megdobni a kezdést, majd mivel volt nálam kezdő kézre gemina kert és idolassito, így el is kezdtem. Érkezett még egy Termo is utána második körben kiraktam a kertet, mellette tudtam folyamatosan kezelni az asztalát. Folyamatosan előnyből tudtam játszani, így lassan de biztosan felőröltem. Sidebol beraktam 2 irnokok sejteset és gyalázat lemosását 3 istentelent és időkristalyt, hogy tovább növeljem a kezdeti lapelőnyt. Most ő kezdett, de az elején nem sikerült leporognie. Nálam jött egy irnokok sejtése ami bekapcsolta a cehet, így elkezdtem lassan blokkolgatni Aztán a meccs közepén elkezdett befulladni a dekkem, ugyanis míg nála volt egy krakoch és jöttek a csökik akik szedegették az ép-m illetve csak laphatrannyal voltak megoldhatók, nálam csak blankok jöttek (istentelen 48 lapnál, lebuj üres kézre, hol van az Istened egy szál krakochra,). Egy főnix születését megnyomtam a krakochra, hogy legyen legalább egy izmos lenyem, ami feltartja az orposztot, illetve késleltetve huzat párat. Illetve belemnetünk egy sík csatába, amit sikerült a céh visszavetetésével megnyrnem Utána jött egy szikráció sok funkcióval, amik szűkítették az Ő lehetőségeit, max manáját, valamint engem is életben tartottak. Így hiába volt közel a győzelemhez egyszer-ketszer végül nem tudott nyerni az idő lejárta, illetve az én össze szedődésem előtt. Hozzá kell tennem, hogy az egész meccs alatt nagyon sok mulasztásom volt (főképp körvégi lapok
2-1

2. Meccs: Kövér Attila - Terrgath controll (avagy a sorsoló program ellenem van)
Sajnos ez egy egyértelmű bukónak tűnt már a narancs lapok felfedésénél. Sikerült itt is kezdenem, ám az első meccsen nem igazán sikerült semmit felmutatnom. A lapelony miatt megoldott mindenemet majd egész jó tempóban kiépítette az asztalát. Sidebol kb ugyanazt tettem be mint az előbb, de nála láttam szerepcserét meg szirén ősanyát, úgyhogy volt min aggódnom. A masodikban Ő kezdett egy erős passzal, nálam volt egy lebuj amire kiszállt egy tuztomboló. Utána kötöttem egy istentelent, amire már nem volt countere, így sikerült a lap és tempó elonyét is legyűrni. Utána tudtam kezelni a dolgait, jött még egy idolassito is nálam így stabilnak éreztem annyira magam, hogy a titkár képességével szedegessem le a Terrgath jelzőit. A harmadik körében azonban megérkezett az ősanya nála, így sajnos visszatért az eredeti szopó felállás. Innen már nem tudtam fordítani és papír forma szerint elrakott. Próbálkoztam még egy gemina kerttel, de az is kapott egy NTI-t. A harmadikra nem volt idő, így azt ikszeltük
0,5-2,5

3. Meccs: Gice - Lápvidék gélen
Megint csak nem éreztem a matchuphot. Az elsőt kezdtem abban bízva, hogy a második körös fehér céh megvéd és visszahoz a meccsbe. Sajnos ez kevés volt a negyedik körre így is generált eleget és megölt. Sideból jöttek nálam a destruktiv termikek, gyalázatok sivatagi inkvizitorok. Ő döntött a kezdésről és megtartotta. Sejtettem, hogy ez azt jelenti, hogy a második körben be fog pörögni, szerencsére én topdeckeltem egy mágikus aszályt amivel kidobattam a nekró pálcáját. Ő sem panaszkodhatott, ugyanis a kövi lapja egy nagyobb kodszilank volt így tudtam, hogy gyorsan kellene tennem valamit. Jött egy inkvizitor nálam élettel (hopp próféta dekk) de egyből kapott egy dermesztest a kék céhtől. Felállítottam még egy fehér céhet, hogy legyen esélyem életben maradni. Sajnos ez is kevés volt, jött nála egy kis hoki, majd dermesztette még két körre az inkvizitort. A következő két lapom is egy aszály volt és egy inkvizitor így nem sikerült megondulnom amíg Ő leporgott. A harmadik meccsen egy destruktiv termikkel kezdtem, majd sikerült elég leszedést huznom illetve erőforráskodni így legalább sikerült szépíteni egyet.
1-2

4. Meccs: Poroszkai László - Fókusz meglelese gen
Megdobta a kezdést, majd első körben rámütött 16-ot. Nyilván nem hoztam vissza a meccset. Sidebol jöttek a semmizesek de ez sem volt elég. Sajnos a kövi két meccsen is úgy pörgött, hogy nem tudtam elég ideig feltartani. Második meccsén amikor álltam egész jól egymás után kaptam két termeszetes annihilaciot ami megpecsételte a sorsom. A harmadik hasonlóan zajlott szintén.
0-3

5. Meccs: Szigeti Gábor - Rúd sokszín
Úgy éreztem, hogy ezt be fog kelleni huznom. Az elsőt kezdtem, második körben akitvaltam a sárga céhet, majd passzoltam leszedésekkel tele. Kaptam egy kristály tiszta dallamot, amivel jobb híján egy blobbat adott a kezembe. Ezzel saját magát is megakasztotta, mert nem tudott lapokat húzni. Jött a fehér céhem, meg egy mágia síkom, Ő nem nagyon húzott megindulást. Így miután bukkattam a manáját a 3. Körében elég simán tudtam pörögni a 4. Körben még a blobba átadása után is. Jöttek a gemina kertek, leszedtem amit kirakott az asztalra így szép lassan nyertem. Side után beraktam a boldog békéket amik érkeztek is. Viszonylag szabadon tudtam játszani, majd jött egy szerepcsere. Itt majdnem tilteltem, de jött még egy gemina kert nálam és egy teki bölcsit is meg tudtam tolni, így szép lassan nyertem megint. A harmadikra nem volt idő.
2,5 - 0,5

6. Meccs: Vincze Győző - lassan járj!
Megmondom őszintén erre már annyira nem emlékszem. Ő kezdett, mindketten elmulligeneztük (2 aszály egy teki bölcsi és egy Termo volt a kezemben). Ő egy teki pergamengyűjtővel kezdett, amire dobtam egy bölcsit, így laphátranyba került. A második körében kirakott egy mágia síkot, amire a kövi körben nekem is volt egy sikom, és akitvaltam a sárga céhet így jónak éreztem magam. Nem húzott megindulást, nekem a 3. Körömben jött egy gemina visszavettem egy teki bölcsit majd passzoltam. Keresett síkot, de a rhatt céh visszavetetésével nyertem a sík csatát. Szép lassan nyertem innen. Sideból jöttek az osmagias lapok meg az irnokok sejtése. Én kezdtem, így tudtam, hogy a sárga céh miatt előnyben lehetek. Harmadik körben akitvaltam egy rhatt céhet is illetve azt hiszem kerestem és kiraktam egy síkot. Utána jött nála egy szerepcsere (majdnem bedobtam itt, mert féltem, hogy gyorsan le fog blokkolni.) Ettől függetlenül a gemina kert miatt tudtam folyamatosan nyomást gyakorolni, jött még egy selyematok is volt jó pár izmos pokicam. A végére már leblokkolt, de benézte az utolsó körét, így nem marad erőforrása az asztalomra és sikerült pont eleget ütnöm. A harmadikat bedobta.
3-0

Így végül 3 győzelemmel teljesítettem az 50÷os célom az első nemzetimen.
 
Köszi a beszámolót!
 
Sziasztok!

A múltkori után megjött a kedvem egy újabb beszámolóhoz, úgyhogy most a Budai Phantom (ami lényegesen jobb, mint a kőbányai) nyitó eventjéről írok. Amatőrben indultam egy rhatt követős controllal kék és két zöld színnel. Ötlapos kontrollal szerettem volna játszani és ezt a koncepciót még Makó Gerinél láttam és szimpi volt az ötlet, így gondoltam futok vele egy kört. A dekk egy tipikus erőforrás controll volt 40+% counterrel, leszedéssel és húzással, teki bölcsivel és bölcsek kívánságával kiegészítve plusz ugye brutalgeddon az egyedi szabályok miatt.

1. Meccs: Bartók Tibor - köd börtön
Abszolut nem ideális matchup, ráadásul a kezdést is megdobta. Az első meccsen nagyjából egy blobbakishre éltem, ami ki is jott, majd egy kék céh altatta. Próbáltam megfogni a kritikus ködkereséseket és a veszélyes lapjait de az átkozott pengék jelenésevel hamar lapelonybe került. Végül a blobbat is ellopta egy köd mágus úgyhogy véget ért a játszma. A második menetre besideoltam 18 lapot, amik érkeztek is jó iramban. Én kezdtem egy libertannal, ami generált egy főnix fiókát majd ütöttem. Ő a körében egy mágikus aszallyal dobatott, amire volt egy teki bölcsim, úgyhogy nem került lapelonybe. Majd egy oázis védelmezőjét rakott ki, amire volt tűztombolóm. Itt már egyértelműen jól álltam, majd még egy blobba is érkezett, ami eldöntötte a meccset. A harmadikban behúzott egy füstös kesdobalot, ami folyamatos terrort jelentett, főleg, hogy mellé egy végtelen formazassal termelte a moa torpedókar. Egy szikracioval tudtam kezelni a gyűjtőjét és az asztalt, majd egy gyalázat lemosasára elhasznált két dobotort. Volt megy egy blobbám is, ami lehetőséget biztosított a nyomás gyakorlásra is. Utána nála is jött egy szikráció, aminek a dobatasatol megvédett egy kreatív termik. A következő körömre pont kiszámoltam hogyan tudok eleget sebezni úgy, hogy egy brutalgeddont visszaveszek a kreatív termikkel és ellopom a tőreit meg egy torpedót plusz üt a blobba, de a visszavételre volt egy szilmil bubaj mestere. Itt sajnos én hibáztam, mert azt nem szedtem le, így a következő körében gyógyult hatot a gyalázatommal. Utána ráadásul egy ködmágussal ellopta blobbám, amit én leszedtem + egy oázis őrzője miatt nem volt harci fázisa így amikor lejárt nála az idő egyértelműen döntetlen lett.
1,5 - 1,5

2. Meccs: Berczi Balázs - Toborzós angyal dekk.
Megdobtam a kezdést így magabiztosan álltam a matchuphoz. Az első mecs nagyon sokáig tartott. Nekem nem sikerült kipörögni, nála viszont folyamatosan jottek a kisebb angyalok. Így nagyjából az életbenmaradásért küzdöttem végig, folyamatos leszedésekkel kontrollálva a rohamát. A játék során kirakott 3 angyali sereget, így éreztem, hogy szorul a hurok. Balázsnak már fogytán volt a paklija is a toborzó miatt, de volt 4-6 angyala az asztalon, amikor kirakott egy őrangyalt. Én ezt elloptam egy brutalgeddonnal, abban bízva, hogy feltartja a hordát. Sajnos nem tudtam megfogni az összes leszedését, majd hiába blokkoltam le 0-ra jött nála egy mennybéli iteloszek, ami röpke 14 kisebb angyalt hozott vissza az asztalra. Sideloni egyikőnk sem igazán tudott a másik ellen, így csak a kezdésben bizhattam. Szerencsére ki tudtam rakni az első körben egy libertant, majd counterelni minden próbálkozását - köztük egy thu' zad utazását. Utána a 3. Körömben nem vettük észre az utazás jelenését úgy elég durván leporogtem. (Azt gondolom az alatt az egy kör alatt nem tudott volna akkorát menni, hogy megakadályozza a győzelmem). A 3 meccsen megint jól indultam, így Ő szorult védekező palyára. Ráadásul egy raia bűbáj anti-mágiájára tudtam mélység felfedezését dobni, így a követő nem termelt elég lapelőnyt. A kulcs momentum az volt, amikor egy mágikus aszály hálója helyett a libertanomat szedte le, és így nem maradt több csekelkvése. Miután passzolta a kört nekem volt elég pörgésem, hogy behozzam a wint.
2-1

Szombati Mátyás: Gyógyulós főtitkár
Mátyással gyakran összekerülünk mostnában. Nem rég vált kezdőből amatőrré, szerintem egy elég ígéretes játékos. Az első meccs nagyon elhúzódott. Aktiválta szép sorban a fehér céheit. Hiába próbált lapelonyt termelni, a céhekkel nálam jöttek a mélység felfedezések, az asztalát pedig folyamatosan kezeltem Bölcsek kívánságával, szikrációval és onbeteljesítő jóslattal. A napkirályokra pedig mindig hagytam elég countert. Neki is volt bőven leszedése, így kilőtte az összes libertanom, valamint két blobba is a semmiben volt már A hosszú játék időnek köszönhetően leblokkoltam 0-ra, majd már csak meg kellett várnom, hogy behúzzam az utolsó termik avatárt. Mire az lejött, már 100 fölött volt a max Ép-je, de a blobba egy 2-ért jött izmos tűztombolóval le tudta ütni. Próbálkozott még egy mindig teli kulccsal, de addigra bőven 10+ lap volt a kezemben így esélye sem volt létrejönni. A második kört úgy kezdtük, hogy kb biztos voltam, hogy nem fogjuk lejátszani (az első meccset érdemes lett volna bedobnia kb 10 perccel korábban, hogy legyen esélye X-re kihozni). A második meccs is elég hasonlóan alakult, annyi különbséggel, hogy a kezdés és 3 meghörrent teki bölcsi miatt hamarabb kerültem egyértelmű előnybe. Két napkirállyal probálkozott, de mindkettőt meg tudtam fogni. Mire lejárt az idő még volt nála egy mindig teli kulacs amivel kereshette volna az újabb nyerést amire kérdéses, hogy lett volna nálam reakció, de így nem sikerült nyernie.
2-1

Baki Dániel: Homokmező
Ugy voltam vele, hogy ez lesz az igazi kihívás a paklimnak, főleg az első asztalon. Bíztam benne, hogy egy egál controll vs controll matcupban is jó lehetek. Sajnos ez egyáltalán nem így történt. Megdobta a kezdést, egy gyémánt fésűvel nyitott, amit megpróbáltam leszedni, de volt rá egy anti-goblinja. Ez a két lap az első körben egyértelmű győzelmet jelentett, hiába volt nálam is a kék tárgyból egy. Sajnos folyamatosan építette a lapelőnyét, egy börtjauk is elsült nála, így valahol egy 9-4 kártyás helyzetnél elengedtem. A második meccset én kezdhettem. Húztam egy bölcsek látomását, így az volt a tervem, hogy miután kiürülnek a kezeink azzal swingelem vissza a meccset. Sajnos nála jött egy karhozott bájolás, majd egy V'cz is, így nem jöttek össze a terveim. Az egyiket ledermeszthettem volna egy kék céhhel, de addigra már eléggé esélytelennek éreztem magam, így sajnos ezt benéztem. A 3. Meccset odaadta, így az eredmény
1-2

Végül a sok döntetlen miatt az ötödik helyre lettem jó, ami azért hagy némi keserűséget a számban, de összességében izgalmas verseny volt.
 
Erről is volt már szó korábban.

Egyrészt, a legtöbb erősebb lap nem csak azt csinálja, hogy csak dobat. Pl. egy Kárhozott bájolásnál, ha kicsit is parázok a termiktől, akkor a húzást választom, és esetleg kijátszok tőle valamit, akkor az nem dobatás. Egy bilincsmester se parázza túl, mert utána a termik nem fog tudni húzni. És még sok hasonló van. Ami meg semmi mást nem csinál, mint dobat, azt meg kisideolom az első meccs után, ha ott a termik a sideban... Hadd izzadjon a másik: besideolja úgy, hogy én kivettem a dobatásokat, az se az évezred biznisze... mondom, játszani kell vele versenyen neked, hogy lásd az erősségét (azt, hogy te dobattál és 10 dobatásból 1x kirakták ellened és akkor úristen..., a másik 9 meg ugyanúgy nyerte a játékot, az még nem elég).

Ettől még persze lehetne lejjebb skálázott erősségű a lap - csak akkor nem játszana vele senki. Nézd meg pl. az Őrjöngő xenót, ami pontosan ugyanez a mechanizmus, de csak 1 lapot tud adni.

Azt, hogy mindig csak 2 lapot játszok ki, sajnos nem mindig tehetem meg, vannak szituációk, ahol nagyon rosszul fogok állni, ha nem kockáztatok, mert olyan a paklim. Ha más nem, előfordulhat, hogy kánterelned kell, akkor ugyanúgy megkaphatod a gyalázatot.

Persze ezt ki lehet úgy kerülni, hogy lassú paklival játszik az ember, ami amúgy is csak 1-2 lapot játszik ki körönként, de akkor erre is lehet mondani, hogy paklitípusokat riaszt el a játéktól.
 
Igencsak Kreativ Termik: Már önmagában az brutális, hogy LEHET hogy az ellenfél kezében van. és emiatt az ellenfél sose mer dobatni... egy kvázi leszedhetetlen dobatas-vedelem...

A gyalazat nerf jonak tunik (12 pont -> 9-10 pont) de nyilvan az ido mondja majd meg (kiveve, ha vissza-levaltjak Sherant a top paklikbol, akkor nem fog kiderulni, mit tudna).
 
Már önmagában az brutális, hogy LEHET hogy az ellenfél kezében van. és emiatt az ellenfél minden körben csak 2 lapot mer kijátszani... egy kvázi leszedhetetlen háló...

Hétvégi versenyen ellenfelem elnekronozott 1 gyalázatot. Volt 3 lapja, a valószínűsége, hogy van még egy a kezében, aránylag kicsi volt. Ha nem pakolok, kövi körben jó eséllyel jön egy UR bűbáj, szóval kockáztattam, volt neki, vesztettem. Nincs jó döntés, erős lap ez így is.

A Kreativ ennél sokkal gyengébb sajnos. Ki lehet emelni, ha egyszer-egyszer véletlenül működik (bár ezzel az erővel lehetne mutogatni minden lapra, ami épp megnyerte a meccset, UR bűbájoktól kezdve a kánterekig mindenre), de azt sokkal könnyebb kikerülni. És én is tudok hozni ellenpéldát a hétvégi versenyről. Jön a bilincsmester, dobat egy általa választott lapot (ez így önmagában már nyerte is a meccset), következő körben húzok egy kreatív termiket... a világ legblankabb lapja volt.
Egy védekező lap mindig sokkal gyengébb, mint a támadó lap, ami ellen véd, mert a támadó lap mindig működni fog, a védekező meg akkor jó, ha pontosan akkor behúzod, amikor a támadó lapot használják ellened. Egy kis eséllyel bekövetkező támadás esetén csak akkor van egyáltalán értelme az ez ellen védő lapnak, ha az tényleg erős ilyenkor.
 
uh bocsi, ezt nem tudom hogy sikerült leírni

@Balage: Nem veszem sértésnek a jó lapokat tudni kell jókor behúzni

@Miklós: A gyalázatban még így is van elég komoly meccsfordító potenciál. Sajnos viszont a 3 lapos feltétellel azért könnyen kikerülhető, egy tapasztaltabb játékos - no offense - biztos nem szaladt volna bele (főleg úgy hogy volt egy kár báj az asztalán)
 
Jancsár László... hehehe
 
Hogy mondjak pozitivat is a Gyalazat nerfje dicseretesen hamar erkezett (nyilvan hiba volt igy kiadni, de ilyen elofordul, le kell reagalni).
 
Hangulatos beszamolo, koszi!

Ugy nezem, a kreativ termik kezben (ismet) hozott kvazi egyedul meccseket a "hogy kepzeled, hogy dobatsz" ellen:
"Szerencsére egy mágikus aszállyal indított, amire ki tudtam rakni a termiket."
"Dani mégikus kézzel emelt be nekem a pakli felső lapjának egy kreatív termiket, ami biztosította, a győzelmemet."

(nem rad mondom, nyilvan jatszani kell vele, ezt tudja)
 
Köszönjük a beszámolót!
 
Köszönjük a versenybeszámolót, érdekes volt, és gratula az eredményhez! Ezek szerint A gyalázat még így, nerfelve is használható maradt.

A 22(?) perces körökből álló pörgősre UR bűbáj paklit vinni érdekes választás volt Czirkos Dánieltől, néztem a 6 körből volt 4 döntetlenje, azzal azért nagyon nehéz időben nyerni, max. ha bedobja az ellenfél...
 
Sziasztok!

A tegnapi exes hagyományosról írnék egy rövid beszámolót.
Szerintem elég izgalmas meccseim voltak és az eredményem sem lett borzasztó, így érdekes lehet nektek is.

Hosszas gondolkodás után az általam sokat pörgetett ködszilánkos semmi mesterére esett a választásom. Talán annyi érdekességgel, hogy sherannal is játszottam egyrészt a gyalázat lemosását, másrészt a ködtigrist akartam megpörgetni.
Jól ismerem a decket így biztos opciónak tűnt. A meta alapján legiknább csak a bilincs gentől féltem minden más ellen, ha más nem legalább esélyem lehetett.

1. Meccs: Ádám Levente - Kreátor követői, Elenios követő, Vízió követő

Mindketten megbeszéltük, hogy egy ideje már nem játszottunk, így ne várjunk eget verő teljesítményt egymástól. A kezdést nem sikerült megdobnom, ahogy az este folyamán egyszer sem (!) Ennek ellenére nem panaszkodhattam, volt nálam két libertan, egy ködharcos egy rhattro és egy önbeteljesítő jóslat kezdőkézre. Az első körét elpasszolta, majd magam sem tudom miért nem raktam ki ingyen a ködharcost, hanem a libertant hoztam ki 1 manából, amiből kértem egy főnixet, amit építette a másik libertant. Jött még nálam egy gyémántfésű is, majd kértem egy nekro csontit, ami bement ütni. Nála a második körben egy titkos rituálé érkezett, ami után egy kék céhvel dermesztette a libertanokat. kirakott egy magányos harcost, majd egy nuk uzsorájával lőtt rám. azt kisemmiztema követővel, utána egy dinamikus szintzésissel próbálta meg leszedni a fésűm, amire elszállt a rhattro. Ütött 3-at a kutyussal, majd lőtt a kék főnix vízióval és passzolt. Ezt követően az én körömben elloptam a magányos harcost a fésűvel, ám benéztem, hogy az elenios követő 1 vp-s büntetést rakott rám, így nem maradt manám. Húztam egy óázis védelmezőjét még, amit kiraktam és visszavettem vele a libertant. A 3. körében a magányos harcos drágításának köszönhetően elfogyott a manája és nem tudta megoldani a teljes asztalomat, és az ÉP-m is 8-ban maradt, így elég esélyesnek éreztem magam annak ellenére, hogy begenerált egy végső ilúziót és egy zajos lépteket is. Kerestem egy ködszilánkot, sajnos viszont benéztem, hogy az újrahasznosítást nem drágítja a követője, így nem szedtem ki a lépteket, ami így elkapta az egyik libertanomat. Végül csak egy nekro csontival egy főnix fiókával és egy laudáló termikkel tudtam ütni, amit 1 épben élt túl, amikorra lejárt az idő

1,5-1,5 D

2. Meccs: Czirkos Dániel - 5 lap 3 kék céhvel. ultra bűbájos zöldséges kontrol

Már amikor leültünk sejtettem, hogy nem fogunk beleférni az időkeretbe, ez így is lett. Az elején nálam sült el egy lebuj, amivel kiszedtem az egyetlen counterét majd visszavettem egy oázis védelmezőjével. Jöttek nála az UR-ek egy lila és egy zöld, én ködszilánkokkal az oázis védelmezővél önbeteljesítő jóslatokkal és egy rücsivel tartottam magam. Amikor lejárt az idő nála kint volt a két búbáj és egy bealtatott dobatós zöldség, nálam pedig két ködszilánk, egy alvó blobbakish, az oázis védelmezője egy rücsi és egy ködtigris a gyűjtőben. Kíváncsi lettem volna, hogy mi lesz a vége, mert mindkettőnknek voltak még bőven lehetőségei, de ahhoz, hogy ezt megtudjuk legalább mégegyszer ennyi időre lett volna szükség.

1,5-1,5 D

3. Meccs: Nagy Dániel - Bilincs gen

Nem örültem, hogy megkaptam a mumus match-upot. Természetesen kezdett, szottyantózott, jöttek a zénes ritkák úgyhogy elfogyott gyorsan a kezem. Nekem sikerült egy libertant kiraknom, ami hamar megoldódott, valamint behúzni 2 termot. Gyorsan bedobtam inkább és elkortyolgattam egy jó sört, annak több értelme volt. Ezen a ponton elgondolkodtam, hogy inkább kiszálljak, de szerencsére nem tettem így, és sikerült a szopóágon szépen felkúsznom.

0-3 L

4. Meccs: Bús László - Homokmező

Kiszedtem a 3 krakochot, mivel max a blobba tudta volna nálam megoldani, valamint néhány homok lapot. Bár Ő kezdett és volt egy kárhozott bájolása valamint egy katapultőrje, a második körben sikerült beleszaladnia egy gyalázat lemosásába, ami visszahozta számomra az esélyt. Ezt követően kijött nálam egy laudáló termik, ami beblankította a homok piramisát, counter előnybe is kerültem egy blobbával. Szép lassan lekezeltem a teljes asztalát, míg sikerült további lapelőnyt kiépítenem. Egy-két kör után bedobta, hogy ne járjon le az idő.

3-0 W

5. Meccs: Jancsár László - Gen Mező

Kiszedtem a szottyantókat, meg még valami generálást. Néztem a kezdő kezemben egy kreatív termiket, így egy kicsit bántam, hogy nem hagytam bent az isteni orkokat. Szerencsére egy mágikus aszállyal indított, amire ki tudtam rakni a termiket. Megpróbálta leszedni egy motyogó szolgával, amire volt egy tűztombólom, így tempo és lapelőnnyel kezdhettem az első köröm. Volt még egy libertanom is, amiből energia falókat kértem, így kezelni tudtam a gyűjtő generálását. Az egyetlen para az volt, amikor egy kreatív termiket begenerált, amivel visszavett egy maedhros kedvencét, amivel lopta a libertanom. Szerncsére volt rá egy rhatt hárításom majd visszavettem egy ködharcossal így tudtam tartani az előnyömet, amíg az utolsó körben lejárt az idő. Itt azonban szerencsére ki tudtam hokizni libertan visszavételekkel - kreatív termik és ködharcos - elég nekro csontit a győzelemhez.

3-0 W

6. Meccs: Baki Dániel - Korlát Gen

Dani mégikus kézzel emelt be nekem a pakli felső lapjának egy kreatív termiket, ami biztosította, a győzelmemet. Hiába kezdett nem tudott pörögni, míg nálam szép sorjában érkezett két ködszilánk egy gyémántfésű és egy oázis örzője. A sebzéseket és az asztalát is tudtam mitigálni önbeteljesítő jóslatokkal, bár a végére így is nagyon közel került ahhoz, hogy eleget sebezzen, de szerencsére a blobbakishem gyorsabb volt.

3 winnel 2 döntetlennel és 1 bukóval végül 6. helyre értem be, ami a 24 fős mezőnyből nem mondható rossznak.
 
Köszönjük szépen a versenybeszámolót, érdekes volt!
 
Sziasztok!

Engedjetek meg egy beszámolót, a hétvégi középkoros versenyről.
Ebben az időben kezdtem a játékkal való ismerkedést (2004), az első versenyemre tisztán emlékszem, anyával kellett mennünk valamiért Pestre, és benéztünk a Wekerlei bontott versenyre (Legendák völgyéből). Nem maradtunk sokáig, és ha jól emlékszem Mofe ellen játszottam. Bukó után mentem is haza (sajnos mennünk kellett).

Később, 2008-tól kezdtem el aktívabban versenyezni, de az már másik történet.
Ebben za időben nagyon szívesen olvasgattam a versenybeszámolókat, és nagyon jó volt írni is.

Most egy ehhez a versenyhez nagyon jól illeszkedő beszámolót olvashattok tőlem.

Ahogy kiderült a verseny időpontja, elkezdtem olvasgatni az alanori krónikákat, és bár majdnem biztos voltam benne, hogy Lassan Járj paklival, vagy kontrollal szeretnék játsznai, azért bele mélyedtem a paklik összeállításába.

Arra a következtetésre jutottam, hogy 5 lap kontroll nagyon jó lehet, hiszen mezők tömkelege, és más öt lapos kontrollok fognak dominálni, esetleg kombó paklik rúnával.
Sideból járjra készültem, illetve alapból is forgattam járj kompatibilis lapokat, ilyen is volt a terv, hogy alapból se legyek rossz járj ellen, side után meg kifejezetten legyek jó ellene.

Öt lap kontrollra esett a választásom végül, melyet az utolsó napokig próbáltam finomítani, csiszolgatni.

Manafonalas verzió volt az egyik, végül eletettem, (akkor barnát használtam, azt cseréltem fehérre).

A versenyre éppen hogy beestem, bár volt aki utánam érkezett, késni hál Istennek nem késtem, kb pont kezdés előtt 5 perccel sikerült odaérni.

Jött is a sorsolás,

Első ellenfelem Baross Ferenc.
No itt nem voltam boldog hiszen javarészt az ő írásait olvastam, nagyon sok cikket írt ebből az érából, pontosan tudtam, hogy eléggé ismeri ezt a környezetet, plusz nagyon erős játékos.
Sokszínűséggel játszott.
Első partyban volt is egy számomra nagyon kellemetlen helyzet. Az ő körében húztam lapot Hieire, és annyi interakció volt, hogy azt hittem még az én köröm tart. Ezért a húzott lapot, az áldozatot kijátszottam, ami eléggé kellemetlen volt.
Onnantól eléggé szétcsúsztam, bár így is úgyis nagyon erős paklija volt. Egy valóságformázás az első menetben tartotta a frontot, próbáltam a mana adó lapokat berakni a kezébe, illetve egy sírrablót, amire volt egy eltörlésem.
Sírrabló végül nem jött, csak később, amit sikerült megoldani, de nagyon szépen lassan sikerült felőrölnie.
Második menetben side után egy jól érzett lapdobás lehozta neki, három lapomat dobatta egy lila lappal (Lila mentális, hirtelen nincs meg a neve, nekronos, manás).
Harmadik mintha szorosabb lett volna, végül tudott nyerni ott is.

No a szarvas hiba ellenére nem csüggedtem, nyilván azért jó lett volna ha el tudom csípni, de majd legközelebb.

A következő ellenfelem Várnai Peti volt.
Peti paklija egy behemótos, lassan járj.
Az első meccs elhúzódott, végül egy T.Vlagyi megoldotta az életemet illetve nagyon kellemetlen volt az Ervdő.

Gondolkoztam, hogy hogyan lehet megoldani az Ervdőt, de csak arra jutottam, hogy igen kellemetlen lény. Semmibe nem lehet lőni, gyűjtőből nem lehet semmizni, eléggé nehéz körbejátszani.
Másodikban áldozattal, és egy Matildával azért sikerült terrort helyezni rá. Azt hiszem nem éltem túl sokban, de végül tudtam nyerni, a harmadikra nem volt idő, így döntetlennel fejeztük be.

Következő ellenfelem Rózsa Bálint.
Kelttős pakliját eléggé tudtam kezelni, nagyon jól jöttek a lapok, így sikerült győzelmet aratnom, amit kitett megoldottam, megakadályoztam, vagy csak leütöttem. 3-0-ra sikerült végül nyernem.

Negyedik ellenfelem Dani Benjamin volt, aki klasszikus lényes lassan járjjal tolta.
Na ez nem volt egyszerű. Első menetben sikerült nyernie, side után meg én nyertem. Nagyon fordulatos, elképesztően jó meccseket játszottunk, nagyon sok fordulattal. Egyszer ő állt jobban, egyszer én.
Harmadik partyban szintén egy ilyen volt, és éppen hogy csak egy kicsiben éltem, amikor lejárt az idő. Nem volt keze, az asztalát tudtam kezelni, a részemről pedig elkezdték lények terrorizálni.
Akkora szerencsém volt, hogy pont letudtam ütni az átadott körben.

Utolsó meccsem Makó Geri ellen.
No itt nem voltam túl boldog, mert Halhatatlanok nagymesterés keltetője eléggé para. Az is volt, az öt lapom nem igazán volt jó ellene.
Sebezhetetlen vérfarkas élettel eléggé meleg. Elsőben egy sokat sebző Átokmurgattyú oldott meg. Másodikban a vérfarkas, élettel. Hiába ütöttem volna le, gyakorlatilag esélyem nem volt, mire tudtam volna érdemit alkotni meghaltam.
Harmadikban egy fürkésszel már hibáztam is nagyot, bár már nem hiszem hogy számított, temetőlidércet dobattam a gyűjtőbe, nem pedig a nekro pálcát.

Összesen a 38-ból 22. helyre érkeztem, amivel összessgében ha a tesztek mennyiségét nézem (0). akkor meg vagyok elégedve. Nyilván lehetett volna előkelőbb is a helyezés.
Mezőt kár hogy nem kaptam, a rúnás kontroll ellen is nagyobb előnyöm lett volna szerintem, de ez egy ilyen játék.

Nagyon élveztem a játékokat, a szervezésért hatalmas Köszönet Dévnek, és Zsoltinak. Mindent elmond a napról, hogy mennyien eljöttek, és hogy mindenki (!) végig játszotta a versenyt.

Nyereményem így egy középkoros macsek volt, amiből idegméreg, Augur, meg még valami esett.

Köszönöm hogy végig olvastad a beszámolómat, találkozunk a következő versenyen
 
EXCELSIOR KLUB: lassan magához tér a HKK-s versenyélet, az újranyitás keretében elsőként Kecskeméten rendeztek versenyt. A szombati esemény beszámolóját Jancsár János szállította.

https://bit.ly/36RdLt6
 
Egy jó Bálvány esetleg?
 
Sziasztok! Egy kis karantén tartalom.

Hosszabb kihagyás után gondoltam visszaülök a versenyzői székbe, így ellátogattam a március 6-i Ligás versenyre, amire egy olyan koncepciót vittem, ami talán érdekes lehet.

Az alapfelvetés a késleltetett hatás-, illetve egyéb, lapokon lévő jelzők erőforrásként történő használata. Például: Időzített gomba + Drakolder provokátor.

Jelzős lapok:

Időzített gomba
A türelem rózsája
Womath
Szottyadt tariszkusz
A borzalmak terme

Lapok, amik szeretik a jelzőket:

Krám
Drakolder provokátor
Gregor, a mahinátor
Szottyadt tariszkusz

A rózsa, a gomba, Gregor és a provokátor a legfontosabb elemek. A többi lapnak vannak alternatívái, jelen esetben a pakli további részei miatt kerültek be a fentebb felsoroltak. A jelzős magot egy teknősös vonallal egészítettem ki.

A pakli:

Követő: A teknősök öregapja (epikus)

Lila:

3 Időzített gomba
3 Gregor, a mahinátor
2 A borzalmak terme
2 Káoszteknőc
2 Katalizátor

Zöld:

2 Krám
3 Teknős gárdista
1 Víztisztító teknős
2 Teknős hínártorony
2 Szánalmas teknős
2 Xenomorf teknős
2 Barátságos teknős
2 Szottyadt tariszkusz
2 Idéző teknős
2 Teknős kém
3 Lestinoh, a teknős legenda

Fehér:

3 A türelem rózsája
2 Az ősmágia tornya
3 Hópárduc
1 Mardakor misztikus -->

--> Sárga:

3 Drakolder provokátor

Az isteni szín a fehér a Womath miatt, de a lila is erősen megfontolandó (Tiltott könyv).
Az elképzelést jobban is ki lehet hegyezni a gombás kombóra, de szerintem nem érdemes. Próbáltam úgy összerakni a deck-et, hogy ez egy teknős pakli legyen, ami néha lő 30-at. Ez nagyjából sikerült is.
A profi kategóriában végül 1 vereség mellet 3-at nyert a pakli. Vereség: Sokszín; Győzelem: Sokszín, Erdős óriás pakli, Zarknod börtöne

A korlátozó szabálylapok ellen kicsit nyugodtabban lehet leülni a random 30 miatt. Az erdő ellen például nagy szépen (csúnyán...) kijött a pakli lényege. Kezdés egy ősmágiás Türelem rózsájával, annak 3 jelzőjéből az ellenfél körében ingyen counter-ként egy Drakolder provokátor, ami passzivizálva leszedte a negyedik jelzőt, Rózsa beugrik erőforrásra, majd az én körömben Krám + gomba.

A követő esetében el lehet gondolkozni még a Főparancsnokon, szépen szedi a késleltetett hatás jelzőket és elvileg még a lényes pakliba is illik, de a 4 lapos kezdés szerintem nem engedhető meg ennél a paklinál. Jelzős lapok közül pedig még a Bálványt lehet próbálgatni.

A pakli valószínűleg inkább érdekes, mint erős, de aki mondjuk szeret úgy helyzeteket megoldani, hogy Krámmal átrakja Tariszkusz -1 ÉP-s jelzőit az ellenfél lényére, annak tudom ajánlani.
 
Köszi a beszámolót, jó volt olvasni! :-) Jöhetne ebből is több.
 
Kiraktam a templomszolga-rughar könyvtár-fluxusgen szettet, asztalomon kb 16 lap. (második kör)

Kézben 6 lap, ebből 2 counter: hurokcsapda (volt is rá SZK) meg egy Sárkány könnyei. (annak is tudtam mit áldozni - könyvtárat)

Jön Nika, lerakja a Móleont. Üres asztal mellett dobatna egy lapot ... mondom magamnak: jó, ezt elengedjük, nem pazarlom rá a hurokcsapdát, jó lesz az a teriádra.

Dobat: sárkány könnyei.

Kapja a csontot, építkezik a móleonnal, kijön a Gyilkos mókus.

Azt hittem, agyérgörcsöt kapok
 
Móleon / Gemina testőr nem volt nagyon rossz? Előbbit még játszogatták, amikor kijött, de utóbbit még sosem láttam ebben az összeállításban.
 
Jó volt elolvasni,sőt,tovább megyek:
NiklaiB blogot! NiklaiB blogot!
 
Eleg kemeny volt, Miklos le is fenykepezte a jatekteret

Krigis akarta szereny Moka es kacagasanak letrejottet, ez nekunk nem annyira tetszett, radobaltunk par ingyen csodat
 
'egyszeruen nem akarok 2-es lapot huzni a jatek elejen egy kontrollban"

trú det, emlékszem a tavalyi meccsre ellenetek, mikor 14 counter csattant a kezdő játékos első körében
 
Toltak meg tavaly is a Halat, nem erzem jonak
Gemina konnyei jobb nala, es az sem fert be, egyszeruen nem akarok 2-es lapot huzni a jatek elejen egy kontrollban
 
2000-2004 környékén még láttam 'A hatalom átadása" lappal együtt pároson. Utána valahogy kikopott.
 
Hála nevű varázspapírt kellene beszerezni párosra.
Ha az létrejön a második körben, akkor rekt van.

De valamiért senki nem játssza. Sosem láttam még pároson senkinél.
 
mi azzal alapból toltuk
igaz, én pénteken a pakliösszerakás alatt vettem észre, hogy általános és nem azonnali

amúgy a Kasug-din nagyúr szólt még nagyot nálunk
 
Sideból játszottam pénznyelővel, amit párszor sikerült is megjátszanom.
Általában gyors vége lett, érdekes lett volna kipróbálni pedig...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.