Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A frissen kivégzett áldozati orgling
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Hmm, élő áldozatra van szükség?" - Cheotox közelebb intette orgling teherhordóját. - "Gyere csak egy pillanatra, Móg!"
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Akkor a való életben játszol, Cimbora! ;-)
Neke is ideje lenne megtalálni önmagadat! (Ja, bagoly mondja verébnek...)
 
Annyiban tévedsz Nardaal, hogy én az életben is ekkora köcsög vagyok!


Vasvella
 
Ez egy nagyon régi, de nagyon tartalmas fóruma a Tf-nek, amit most fedeztem fel és bizony minden megszólalójával teljes mértékben egyet is tudok érteni.

A szerepjáték számomra mindig is nagyon fontos része volt a FT-nek. Akik az Aranykorban is játszottak már, tudják; hiszen Nardaal, a Róka rendszeres megszólalója volt a GN-nak és egy kicsit még az AK-nak is.

Igen, a játék jelentős része optimalizáló stratégiajáték. Viszont a sója az, amit Te magad gondolsz a karakteredről. Ahogy viselkedsz és megnyilvánulsz általa. (Példának okáért itt van Vasvella; szerintem fantasztikusan tudja adni a gonosz, velejéig romlott dornodonitát. )

A szerepjáték lényege, hogy mindig több legyél az adott számoknál. Vigyél bele egyéniséget, éld át a karaktered mindennapjait. Örülj Te is a sikereinek, bosszankodj, ha veszteség ér vagy nem sikerül valami úgy, ahogy azt elgondoltad.
A lényeg, hogy játssz - szívvel és lélekkel.

Ha pl. Sheran hívő vagy, akkor igazi hitbéli kiteljesedést érhetsz el a Fekete Druidáknál, akik a szerepjátékra építették fel a Közös Tudatukat.

Aki érti, érti. Aki nem, az nem...

Nardaal
 
Onnan hozz magaddal még sokakat, ahonnan Te jössz! Ilyen játékosok kellenének a TF-re, mert a játéknak erről kellene szólnia, valóban. Remélem megmaradsz ilyen romlatlannak mondjuk két év múlva is. Sok szerencsét, és sikert: trollkien
 
Sziasztok!
Én nem vagyok nagy és öreg játékos és nincs is egy halom karim (nem is akarok sok karit) Nem azért kezdtem TF-ezni hogy hatalmas tápkarit csináljak hanem azért mert szeretem a szerepjátékot. Persze most hogy itt olvasgatok, picit elrémülök mert ilyeneket hallok "Nem lehet már szerepjátszani", "aki szerepjátszik az maga ellen tesz" (ezek nem szószerint vannak leírva). De szerintem ha a karik közösen mozdulnak meg. Együtt dolgoznak és nem csak az eléjük tett akadájokkal küzdenek meg, hanem keresnek olyan akadájt vagy épp állítanak maguk elé olyat ami teljesíthetetlennek látszik akkor végül az emberi eszme utat tör és együtt megoldják a problémát. ÉS ahoz hogy együtt dolgozzanak társalogni kell, infót cserélni. A szerepjáték pedig szépen kibontakozik az egészből. Egy szó mint száz: kis szorgalommal, összefogással, kaland kereséssel létre jön a szerepjáték.
Hát nekem ez a véleményem. Lehet igazam, meg nem is. De ez már nem zavar. Én keresem az olyan embereket akik legalább próbálnak szerepjátszani (mint én), lehet ,hogy nem megynekik tökéletesen (szerintem nekem se) de azértt próbálkoznak.
 
Mi lenne? Semmi. A TF-en ez a sorsa mindenkinek. Van, aki sietteti ezt a sorsot (tápol), van, aki késlelteti (szerepjátszik), és van a nagy többség, aki csak simán 'játszik'.
 
es azokkal mi van, akik azt a szerepetjatszak, hogy istennekke felistenekke valnak?
 
Hehehehe...
'95 eleje ota jatszom a TF-en, es anno meg a kiegett Foldrol indultam. Most mar lassan a ryuku szigetekre fogok athajozni...
Es hogy miert szolok bele ebbe a szerepjatekos forumba?
Mert epp a heten hataroztuk el a barati tarsasagbol 3-an (mindannyian "regi" TF-esek), hogy a kiegett foldrol inditunk 1-1 trollt, akik egymas kozelebol indulnak, es egyutt is maradnak, amennyire csak tudnak. Megtehetnenk, hogy a nyakukba zuditunk egy raklap felszerelest, ill. ap-t, de komoly elhatarozasunk, hogy nem teszuk veluk ezt. Onellatoak lesznek, ill. egy boldog kozos kommunat alakitanak. Emellett utik-verik egymast, mert testverek. Ja, es gonoszok lesznek, nagyon gonoszok... Szoval rettegj oreg varazslo, gazda, es kisebb varosok! Hamarosan eljon hozzatok a remes trio! ;)
Es mindezt miert csinaljuk 10 ev jatek utan?!
JUST FOR FUN!
 
Hogy én is megvillantsak egy momentumot (nem a saját gondolatom, olvastam valakitől, de igen találó): "Ma a TF-en szerepjátszani annyi, mint szívatni saját magad."

Ez azt jelenti, hogy szándékosan nem úgy teszel meg dolgokat, ahogyan a legoptimálisabb, a legtökéletesebb, a leghasznosabb, stb. Aztán azt mondod, szerepjátszol. (Aztán vannak, akik minden elbaltázott lépésükre ráfogják, hogy szándékos volt, és szerepjáték.

Véleményem szerint a TF-en manapság úgy lehet szerepjátszani:
-Ha hajlandó vagy odafigyelni másokra, és segíteni másokon.
-Ha hajlandó vagy másokal együtt megtenni maradandó dolgokat.
-Ha hajlandó vagy eltérni saját terveidtől, ha ezzel segítesz másoknak. És végül
-ha megteszel mindent, hogy sokan megismerjenek.

Ez utóbbi a játékon kívül lehetséges igazán, ezért fontosak az ilyen fórumok, a levelező-listák, a találkozók, a Ghalla Népe, és a magánlevelezés. Persze mit sem ér mindez, ha a karakter tevékenysége nem követi a játékos interaktivitását.

A játékon belül, tervezett kereteken belül, egyelőre nincs mód a szabad "szerep"-játékra, maximum olyan apróbb fejlesztések végigvitele, amelyek a kapott jutalom tekintetében nem állnak arányban a megoldásukba fektetett energiával, de itt megint visszatértünk az előzőekben már tárgyalt pontokhoz.

Nos, egyelőre ez van, de talán nem marad mindig így...
 
Én is visszasírom a régi időket. Amikor még az Ak-ban civakodtunk, vagy hetekig leveleztem egy Elenios hivővel, hogy Daniel meg akar ölni, mivel ő elverte az ő öccsét.
Aztán mikor Bill, Árnyáktáncos, Tyron, Kellögem, küldte az első tanácsokat, mit hogyan is csináljak, merre találok rúnakövet, olárt, stb. (mondjuk lehet, hogy zek a nevek nektek nem mondanak semmit, de úgy éreztem illene leírni őket:P)
Mikor megnyertem első olimpiém, a smaragd koszorúért kaptam 1000(!) aranyat. Daniel, és öccse(Jander) ennek köszönhetően kapott gromakpáncélt, vashegyű lándzsát, vassisakot. Aztán Jander páncélját leköpte egy burástya. Kapott bronzpáncélt. Azt is leköpte. Aztán varkaudar páncélt. Azt is...
Ha van lehetőségetek, olvassatok el pár tucat eégi Ak-t. Ott még volt szerepjáték. Csakhogy pár nevet említsek az akkori kedvencek/példaképek közül:
U.M.A., Faithful Thantalas, Scatman a troll, Vay Décker,
Kiköpött Ubifej, Yasmina, stb,stb,stb. (tuti kihagytam sokakat)
Új játékosok most is akadnak, denekik sajnos már nem amrad annyi felfedeznivaló. (hyper, map, stb) Aztán megkeresi őket pár nagyobb karakterm, rögtön kapnak pár jó cuccot(ami anagynak már szemét), kihívás meg nemigen marad. Mára a TF sajnos nem szerepjáték, de ha valaki akarja, még manapság is lehetnek ilyesféle megmozduálsai. (Ld.: Bal Dahin)
 
volt itt barki is, aki azt mondta volna ra?
elkepeszto, mennyi embernek van uldozesi maniaja...
 
sztem te baromira nem tudod, hogy mirol beszelsz...
 
És tudjátok mi ebben a dűhítő?
Hogy sokan erre azt mondják: LÁMA
Pedig pont az ilyen arcokban van igazán benne a játék szeretete...
 
Megjegyzem, régen még mi is terveztünk olyat, hogy bankrablás, meg ilyen fun dolgokat...
De pl. most, hogy levertem egy acélkolit, semmit sem raboltam a bankból...
Úgylátszik ez valahogy kimaradt
 
Ezzel egyet értek...
Tudod, ez pont olyan, mint a csalások voltak a TF-en...
Páran feltápolták magukat rajta, aztán persze letiltottak mindent, de hát ugye a megszerzett fejlődést persze nem állították vissza...hiába...pénz beszél...
 
Ezzel nem tudok eggyetérteni! Bár ezt csak a magam nevében mondhatom. Volt úgy az olimpia előtt, hogy egy héten 7-8 forcsia is volt egy karimnak. Nekem jelenleg 2 karim van mindeggyik a kiégett földről indúlt és eggyik sem a tápra megy sőt mindkettőnek kezd kialakulni a saját jelleme. Az eggyik Musashi Kenjiró(#1367) az első karim márciúsban kezdett, 100. forcsinál tart és egy természet imádó harcművész Kobudera. A másik Lady Változás(#509 a nyár közepén indúlt 26 forcsit megért alakváltó. Ő kivülről azélkeménységű kovács lesz, de arany szívet rejt a belseje, aki mindent el fog követni hogy segítsen a családján. És indítani szeretnék még egy karit, aki Kenji és Változás gyereke lenne. Ő nagy varázslónak készül. Ők hárman egy családként játszanának tovább. Az az én véleményem, hogy a karaktereken tükröződik az irányítok jelleme. Mindeggyik karim egy kicsit én vagyok. Csak ezt szerettem volna mondani.
Kenji.
 
Én sok mindenkivel találkozok, szerintem vannak még kezdők. A 44. forduló környékén viszont még nem is tervezem, hogy Gatin utcáira tévednék, nem tudom, ott mennyien vannak. ;-)
 
VILLÁMLÓ PENGE a 23x. fordulójában még mindig nyugaton jár. Most építi a nyolcadik templomát, mert drow létére szeret alkotni, különósen szépet, és maradandót. De leginkább azért, mert a templom szentelésére Sheran is eljön, személyesen!
 
Üdv Alendaar!

Nekem is gondot okozott, hogy használjam-e a térképet és a hypert, de talán sikerült megnyugtatnom a lelkiismeretemet. Kitaláltam a karakteremnek egy előtörténetet, majd egyszer leírom valahol. Bár eltünt a fölfedezés öröme, de ezt helyettesíti a tervezésé. Azért a térképen is van még néhány sötét folt. Gatin alatt most fogom az egyiket fölfedezni (bár a térképet március óta lehet, hogy frissítették.)
 
Üdv Ped!

Egyetértek veled, hogy magas az internetes fordulók ára, de még így is jóval kevesebb, mint egy MMORPG havonta. Ezzel még meg tudnék barátkozni, de fölborítja több szempontból is a játék menetét, hogy a lemaradással rendelkezők naponta léphetnek. A Bt-nek ez megéri, de szerepjátékos szempontjából is indokolt lenne ennek korlátozása - bár ezek a játékosok inkább tápolni szeretnek.
 
A magam részéről külön szoktam választani a kalandozót és a játékost. Két levelet szoktam írni, az egyik levelet a kalandozó írja a kalandozónak: hol, mikor kellene összefutni, merre szeretne továbbmenni, mire lenne szüksége. A másiakt játékosként írom: miért is játszom, ott lesz-e a másik a TF találkozón stb...

Igen nehéz megfogalmazni, hogy mit is érzek szerepjátéknak. Néhány dolog, ami csak kis része az egésznek:
- mást nem zavarva terelgetem a kalandozót föl-és alá a Túlélők Földjén, ismerősöket, barátokat szerezve. Ha szembejön valaki, a törpe nevében fölajánlok egy-két dolgot cserére, vagy csak úgy ajándékba. Külön szívmelengető volt, amikor a baráti társaság -most már Közös Tudat- több tagjával is összecsodálkoztunk, hogy jé, mi már összefutottunk régebben, ha rövid időre is.
- Bal Dahin nem hord fémpáncélt, mágikus holmit és lehetőleg óvakodik a fémtárgyaktól is. Túl sok büszke harcosra látta ráolvadni a páncélját és túl sok mágiatudót látott meghalni a felrobbanó mágikus csecsebecséitől a Tűzvihar idején. Ma is bőrpáncélban jár, mert az egy újabb Tűzviharban (kicsit) tovább véd és ugyanazt a kőkalapácsot forgatja, amivel hat éve megérkezett a Túlélők Földjére. Fémtárgyakat persze készít, -elvégre a törpéknek vérében van a kovácsmesterség- de igyekszik minél előbb megszabadulni tőlük.
- Az Olimpiára csak maga készítette tárggyal, lehetőleg egy drágább, összetettebb, tehát minőségi darabbal jelentkezik.
- A mágiát gyanús dolognak tartja, csak minimális mértékben ismeri és használja, még nem tudja igazán, mit kezdjen vele. Egyedüli mágkius tárgya az Örökkévalóság ékköve, mivel az isteni eredetű. Ha az megsemmisül, akkkor ott már úgyis mindennek vége.
- Szeret mászkálni, cél nélkül nézelődni a nagyvilágban. Ennek eredményeként az első nyugati kisvárost a 119. táborverésekor érte el és ha nem lett volna sürgős a dolog a KT-alapítás miatt, akkor még egy-két évig a nyugati vadont járta volna.
- Most a 150. fordulójában Wargpinban ül egy másik városban, de vissza fog menni messze nyugatra egy gnóm feltalálóhoz, mert tett neki egy ígéretet (elvállalt egy kalandot) és egy törpe mindig tartja a szavát.
- Nem agresszív, csaták nélkül is van elég felfedeznivaló és, tapasztalat a világban.
- Volt már kiemelkedő minőségű páncélja és fegyvere Aukcióról, barátoktól, de úgy minden küzdelem csak mészárlás lett, úgyhogy maradt a régi páncélnál és fegyvereknél. Van egy kicsit jobb bőrpáncél-és fegyverkészlete, azt nehezebb csatákhoz tartogatja. Büszke a két bakkuracsizmájára, mert ezeket hat év vadászat után sok szervezéssel baráti és minimális aukciós segítséggel hozta össze.

No, hát ennyi sikerült, remélem nem lettem túl zűrös.

Laci
 
Én új játékos vagyok és még senkivel sem találkoztam sajna. Fogalmam sincs arról ki hogy szerepjátszik. Valaki nem tudna egy picit felvilágosítani?
Mondjuk ,hogy írtok egy másik karakternek először levelet? A levélben a karaktered beszél csak vagy te is mit tulajdonosa is megszólalsz? Vagy hogy?
 
Nálam is van jópár karakter ;-)
A kicsikkel tápolok, a nagyobbakkal meg játszom, ahogy éppen tetszik.
Szerintem a TF legfeljebb a kezdetekben lehetett szerepjáték, amikor nem volt hyper/map, és mindenki kódorgott bele a nagyvilágba. Ez sem igazi RPG volt, de volt vmilyen utánozhatatlan feelingje :-)
 
Ott a pont!

De szerintem ez lényegtelen... Beszéljünk arról hogy a TF-en ki mit csinált pl. szerepjátékként, ill. ki hogyan tudott szerepjátszani eddig.... Ilyenek nagyon érdekelnének.

Nekem van pár karim, ezek közül 2-re mondanám hogy szerepjátszik. 1 tápállat, 2 optimalizáló, és a többivel csak játszom mert szeretem őket, de nem tudnám egyik kategóriába sem sorolni...
 
Egy dolog, hogy mennyi karakter mozog a tf-en és másik dolog, hogy hány játékos irányítja azokat. Ezt a számot valójában csak a beholder tudja, hogy nő vagy csökken.

Szerintem ők sem tudják ;-)
Van jópár játékos rajtam kívül is, aki nem íratta át az átvett karit, hanem a régi tulaj számlájáról játszik tovább pl.
 
Én lehet hogy megint indítok 3-t, de mind3 újszülött!

Alendaar
 
Szia! Az e-mailes fordulók árában igazad van, de szerintem nem fog engedni ebböl az árból a Beholder Kft. Én is kiváncsi lennék valóban mennyibe is kerül.
 
Az a kérdés, hogy a nyugati karik közül mennyi a valóban új játékos. vagy pedig a régi játékosok indítanak uj karit ill vesznek át régieket és azokkal játszanak. Egy dolog, hogy mennyi karakter mozog a tf-en és másik dolog, hogy hány játékos irányítja azokat. Ezt a számot valójában csak a beholder tudja, hogy nő vagy csökken.
A másik dolog a játék ára az on-line játékokhoz képest valóban sok ma már egy kicsit. Amíg postán kellett minden fordulót feladni, addig érthető volt a magas ár. Ma már azonban az e-mailes fordulók ára elég borsosnak tünik. Eleinte az internetes költségek is magasak voltak, mára azonban jelentősen lecsökkent egy internetelérés, szerverüzemeltetés stb költsége. Ezt szintén a beholdernél tudná egy jó elemző kikalkulálni, hogy miként járnának jobban. Alacsonyabb áron valószinűleg több fordulót pörgetne le mindenki. Vagy több karakterrel játszana. Pénzügyileg valószinűleg min. uott lenne a beho, de a játék élőbb, pörgősebb lehetne.
 
Azért nem mondanám/írnám, hogy nincs
új játékos. Érdemes a nyomtérkére nézni egy
pillantást. . . Persze nem olyan sok mind Alanor környékén de én is meglepődtem, hogy ennyi van egyáltalán. . .
 
Mellesleg barátnőm épp Qvill küldijeit nyomja, és élvezi! Beáldozott Sheran-nak. Neki minden új, és ezért nagyon irigylem...
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Infók | Hírek, változások | Segítség kezdôknek | Fejlesztési ötletek | Közös Tudatok | Bugok | Csere-bere | Átadó karakterek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.