Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Az alakváltás mesterfokán...
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
... már olyan állatokat sem jelent problémát leutánozni, amilyenek nem is élnek a Túlélők Földjén, vagy élnek ugyan, de még soha senki nem hallott és nem is látott egyet sem.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
ezexerint nem várhatunk hétvégén... ah.
/me sunyiban megkönnyebbülten fellélegzik
;)
 
Nálatok úgy van ahogy jólesik Nálam sosem lesz ilyen szabály )))

Akkorsem
 
Akkor ezek szerint minden meglepetésszerű támadás egyben orvgyilkosság is? Mert akkor lovas íjászat 5, földredöntés 4, kézváltás 2 !!!, mind kap egy jó nagy rakás bónusz sebzést? Mire föl? Ezesetben Jet Li-vel csak kézváltást használok sequorral, a mara-sequort meg eladom, mert nincs rá szüksége. Kap +30 TÉ-t, meg egy rakás sebzést. Ráadásul 2. szinten. Ha ez így van, Vuk atya is ezt fogja csak megtanulni

Attól, hogy meglepetésszerű egy helyzet (pl. cserepet vágok a fejedhez) még nem lesz orvtámadás. Helyzeti előyt (pl +30 TÉ) adhat, de mást nem hiszem.

Persze mindenkinek szíve-joga úgy használni ahogy akarja, de egy NJK részéről sem örülne egy játékos sem ha beveté a KM, a játék izgalma meg elpárolog az összes csata egykörösre változásával. Én már csak tudom Sokszor átéltem

Ezenkívül ami a legfontosabb, az a kézváltás 5. fokánál van leírva. Kérlek olvassátok el, mert onnantól világos lesz miről beszélek. Nem hiszem, hogy a képzettség 5. fokon kevesebb bónuszt nyújtana mint 2-on...

Quinn
 
Csakazértsem! Soha

Na szóval én nem lettem meggyőzve, de persze minden km maga dönt a saját világában. Persze ha nálunk ezt megpróbálod bevezetni, asszem komoly problémák keletkeznek majd

Jövő hét nekem biztos, hogy jó, Opál is szinte biztos, Mordred erősen kétséges. Nála ugyi sosem lehet tudni Viszont azt üzeni, ha nem tud jönni azért játszhatunk :>

Quinn
 
Sziasztok!

Erősen elgondolkodtam azon, amit először írtatok: hogy nincs idő felkeszülni stb., majdnem azt is mondtam, hogy nem mehet a két képzettség együtt. Azonban az orvgyilkosság "magában foglal minden olyan támadási formát, amelyet gyilkos szándékkal, aljas módon követnek el, függetlenül attól, hogy szemből, vagy hátulról rontanak az áldozatra." Ilyen módon a kézváltás első meglepetésszerű támadásához mindenképp jön szerintem a bónusz: harcos kollega várja pajzs felől a támadást: erre átmegy a tőr másik kézbe, sem a pajzs, sem a kard védője nem érvényesül (csak alap, mivel meglepi), aztán kap egy szúrást vesébe. Mi ez, ha nem orvtámadás?

Azon mondjuk tényleg el kéll még filózni, hogy a következő meglepetéseket hogyan kezeljük le...

Újabb vélemény a fentiek alapján?

Toma

Ui.: Tibi, én még mindig konstruktív vitát szeretnék itt folytatni, nem diktatúrát nyomni. Az majd szombaton lesz.
 
Deiiiigen! Látod?! :PPPP
 
Halál az njk-kra! ;) Viszlát szombaton!
(Toma, most küldöm Laria karakterét)
 
Sziasztok!

A kézváltás-orvgyilkosság témával kapcsolatban: mivel egy - leendő - játékkal kapcsolatban alakult ki a vita, amiben én fogok mesélni, hozzászólok én is a témához. Elolvastam párszor a szabályokat, végiggondoltam őket, szerintem:
- a kézváltás roppant erős képzettség, de szerencsére megvannak a hátulütői: semmilyen vért, egy könnyű fegyver; leírása szerint 2. foktól alkalmazóját egy meglepetés-szerű támadás illeti, az ezzel járó bónuszokkal, amik a későbbi szinteken megmaradnak, és minden körben alkalmazhatja (ennek azért szerintem kell legyen ellenszere: ha valaki egyszer sikeresen túlél egy ilyen támadást, akkor következő esetben nehezebben lehessen hasonlóan megszivatni, mégsem nonplusz ultra képzettség a kézváltás);
- az orvtámadás feltétele, hogy "Bármilyen formában érkezzen is a támadás, legfontosabb feltétele, hogy meglepetésszerű legyen, hogy az az ellenfél ne számítson rá, hogy ne legyen ideje reagálni."; ha ez megvan, a támadására plusz sebzést kap: 5. fokon +2k6 FP-t, és +1k10ÉP-t. Itt a fontos az, hogy nem SP-t kap, hanem FP-t és ÉP-t, mindegy, hogy elölről, vagy hátulról érkezik a támadás; ellenben ha az áldozat gyanút fog, a módosítók érvényüket vesztik (pl. másik kézváltásos meglepetésre már nem járnak ezek a bónuszok, de az elsőre mindenképp, ezen még gondolkodom).

A fenti kettő szabály összevetése szerint a kézváltáshoz járnak az orvtámadás bónuszai, én megadom, de azért ellenszert keresek a támadásra. Nem akarok minden NJK-t elveszíteni.

Toma
 
Csakazértsem
 
Meglepetésszerű támadás nem egyenlő orvtámadással.
Az orvtámadás egyértelműen a hátbaszúrás. A kézváltás pedig egy olyan helyzetet generál, amit ugyanolyan bónuszokkal (+TÉ) jutamazhatsz, mint a meglepetésél. Ez nem ugyanaz, csak hasonló hozzá. A két képzettség mentalitása pedig tök különböző. Az egyik orvul támad és nem érzékeled a támadót, így fixen bejön szinte; a másik szemtől-szembeni harcban használatos harcmodor, ami azért okoz meglepetést és így támadásbeli előnyt, mert a másik fél nem számít rá, hogy nem jobb, hanem balkézzel fog támadni (vagy fordítva).

A kettő totálisan különböző képzettség, semmi köze egymáshoz. Egészen a képzettség 5. fokáig. Ott bejön az amit te 2. fokra szeretnél, bár ott is csak csonkán, az orvtámadás 2. fokának megfelelő bónusszal. azaz +2k6 Sp-vel.
 
Csakazértmertigenisegészenbiztosan! Wyának van igaza. ;)
 
Elnézést, de még a sját véleményemet azért hozzáfűzöm :-)

Meglepetésszerü támadás -érkezzen akár szemből, akár hátulról- az ami felkészületlenül éri az áldozatot. U.T. szerint -maximálisan egyetértek vele- az orvtámadás egyetlen feltétele a Meglepetésszerü támadás. A kézváltás pedig 2. foktól ezt a helyzetet teremti meg. A két képzettség mentalitása sem tér el túlságosan egymástól és szerintem legalább annyira képesek együtt működni mint a rejtett támadás-orvtámadás kettős, továbbá a "nem előfeltétele" még nem azt jelenti, hogy ki is zárja.
 
Tepicisenki :-) u.a.-t láttjuk a dolgok mögött. Ezen a párton állok én is, főleg ismerve a képzettség hátulütőit
 
Köszönöm mindenkinek!
 
Egyetértek. A két képzettségnek semmi köze egymáshoz.
 
Szerintem egyáltalán nem minősül orvtámadásnak. Eleve nem is előkövetelmény, így nem hiszem, hogy gondoltak rá. Ez csak egy érdekes támadás, amit a másik kezével végez el, emiatt plusz támadót kap a helyzeti előny miatt, amit a másik fél meglepődése okoz. Ellenben a rejtett támadás képzettségben benne foglaltatik a 4. fokú orvámadás 1. fokon is. Na az, tényleg durva :>
 
Én mondjuk @ŁŁ@tira messze vagyok a km-kedéstől, de sztem a "hovaisszúrjak" dolog az... hát szóval pont arra találták ki azt a képzettséget, hogy _NE_ kelljen gondolkodni ezen. Hogy addig gyakorolta az illető, hogy reflexszerűvé váljon az ilyesfajta támadás. Sztem.
Szóval - +1szavazat - szerintem (énpicisenki), mivel az orvtámadásnál csak annyi áll, hogy "egy pillanatra lelankasztani az éberségét" (v vmi ilyesmi)... szerintem elegendő.
C
 
Tisztelt... mindenki aki ezt elolvassa!

Érdekes kérdés merült fel bennem a minap és ebben kérném a T. jelenlévők véleményét. A kézváltás 2. fokánál megemlít egy MEGLEPETÉSSZERŰ támadást a szabálykönyv. Mivel dölt betűvel van szedve véleményem szerint megfelel annak a kritériumnak amit az orvtámadás képzettség megkíván. Már legalább 100-szor átolvastam ezt a két képzettséget, hogy a kérdésemre választ találjak, eleddig sikertelenül. Ha valaki segít nekem, annak fizetek a Godoraiban egy sört!

-Wya-
 
Sajna, Liz, nem sok jóval tudok szolgálni... nemrég jöttem fel Szegedről (kajak OB), de a következő szezonig nem tervezem a visszamenetelt... Ahogy Wya mondta, próbáld meg az rpg.hu-t... esetleg nyiss itt egy külön fórumot ("szegediek, rohaaam" pl) ;)
 
Miskolc, Budapest. Opcionális! Ha itt nem találsz partnert, próbáld meg az rpg.hu-n
 
Jatszik valaki MAGUS-t Szegeden? Csak 18 even feluliek!
 
1945 tárgytalan. Túl nagy ez a csend. Ez nem jó jel
 
No, igen. Ezek szerint még mindig nem feledi a történelem azt a toroni intermezzot. Határozottan bosszantó. A kiejtésed viszont még mindig pocsék! ;-)
 
Sikeresen megalakult Miskolcon az 1. a 5-ös m.a.g.u.s.-t játszó társaság. Hiába fertöző vagyok! :-)
 
Figyelem, figyelem (Laria és az általa érintettek)
A Boszorkánykégli kiürül 2 hétre... A szektavezető Boszorkány és a Hadura elhagyja az országot is, hehhe. Elvileg a szekta fiatalabbik tagjával "Artemis" testvérrel megegyeztünk, hogy a jöv hét az enyém. Szal... Hétfő-kedd-szerda talán csüt...JÁTÉK?
 
Szentséges Atya Úúúúúúr Is------- HOPSZ!
/és a boszorkány bespurizik a sarokba/
 
Attól tartok ez nem nekeünk szólt...
 
Hátja, pedig múltkor én is próbálkoztam már... mármint mentálfonállal!!
 
Úúúúgy szeretem, hogy ilyen körülíróan fogalmazol! Komolyan!... Nem gondolod, hogy túl sokat beszélsz? ;)
(Tudom, tudom... a pengéid vágnak, nem az éles nyelved)
 
Belátásod szerint!
 
  ... | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | ...
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.