Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Mesterek Tornáján
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüstsólyom Karma című könyv címszereplője, Ezüstsólyom Karma, a Mesterek Tornája kardvívó bajnokságán legyőzi ellenfelét.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló
2. Termikrajzás – zárás
Tavaszi MondoCon 2024.Április 27-28. Budapest
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny április 20. - Versenybeszámoló (2)
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (31)
HKK kérdés? (47084)
Lapötletek (64958)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Versenybeszámolók (19284)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Nézet:
Én személy szerint mindenhonnan betiltanám, de mindegy. Azért egy Tömegátkot akármikor kersni....de mást is lehet, én nem engedném, de hát nem én döntök.
 
nemigaz nem kereshecc majdot avyg bufa kodexet sztem nem ojan erös de lehet csak azé mert 1szinün még nem voltam lila deckel
 
ne viccelj egy színűn ... 2vp ért bármit kereshetsz .... jó hogy betiltották nagy spoiler ,de ott meg főleg
 
bocs ezt nem angyon élrtem 1szinün télleg olysan erös a tiltott könyv hogy sazbályozzák?

vlaki magyarázza el mivel volt olyan nagy kombo? vagy miért volt olyan nagyon erös
 
Bazzeg "nem tod melyikről van szó", de "butaság" amit mondtam? Múltidézőig bezárólag voltak benne lapok, de lehet, hogy Káoszkatlanos is volt, szóval kibaszott rosszul sejted.
...

Nekem viszont úgy tűnik, hogy Te már eldöntötted, hogy itt Neked van igazad, úgyhogy én Rád is hagynám. (Ha úgy tetszik, tényleg Neked van igazad.)
Ha nagyon bassza a csőröd ez a néhány lap, esetleg írjál levelet a Beholdernek, hátha meghatod őket.
 
anti mágia kidobatja az ellen kezét, ha meg lejön a szakértelem akkor fürkész leszedi. ne mondd hogy azt nem használod. csak mondtam valamit

a másik dolog. Amit te mondtál az volt butaság szerintem. ha nem a legujabb kiegekkel draftoltatok akkor nincs miről beszélni. Amikor azokat a kiegeket kiadták(nemtom melyikről van szó) akkor még egész más volt minden. a leguccsó 3 kieg is benne lett volna nemhiszem hogy "pszis" koncepciót raktál volna össze. Ugye ezt jól sejtem? Volt már olyan verseny igaz nem pesten ahol a tiltott lapokkal is lehetett játszani. és nem tomboltak a tiltott lapok bármilyen fura is.
 
Ez hülyeség. A countereket az ellen is használhatja.
Ráadásul mi van akkor, ha én counerek nélkül szeretnék játszani (fókuszált/destab/anti-mágia)?

Pszi szakértelem: egy doboz kártyából játszottunk draftot (oks, a legeslegújabb kieg.-ek nélkül). Poénból kiszedtem egy pszis koncepciót... hát nem nagyon lehetett megszorítani.
 
Szerinted olyan jó,hogy minden pakliban van 15 counter,és ez alapján gondolkoznak?

Játszottál már teológiás ellen?Nagyon jó,hogy 10 perce passziánszozik az ellen de még kell 5,hogy lassan megöljön!
 
Teológiát símán beraknám bűbájdeckbe.
 
a pszi szakértelemtől és a teológiától miért féltek? Lehet régen iszonyú táp volt de mégegyszer hangsúlyozom ennyi reak. lap mellett már egész más a játék. nézd meg hogy ha beállítod a lapkeresőt a régi időkre mennyi és milyen counter lapot dob ki.
 
A Lélekgyüszit is 2 évvel a kiadása után korlátozták
 
Javasolt korlátozásaim, hogy visszaengedjék:

A falak ereje: Csak akkor húzol és gyógyulsz, ha lénnyel építesd az épületet.

A mágia létsíkja: Ne olcsóbbítson 1 alá.

A sárkány kincse: Semmilyen módon nem veheted vissza a kezedbe, és csak úgy aktivizálódhat, ha forgatsz neki 4 nem-lény lapot.

Bahn szolgája: Nem másolható és semmilyen módon nem veheted vissza a kezedbe.

Idegösszeomlás: Ez egy elb*szott lap, nem igazán tudok kitalálni semmit. Talán: "De egy körben max. 4-et sebződhet Idegösszeomlástól". De ez se jó. áhh, ezt ne engedjék vissza, ez új lap.

Pszi szakértelem és Teológia: Ne olcsóbbítsanak 1 alá.
 
A Srákány kincse annyira nem, hogy talán már egy sima tárghydeckkbe nálam nem férne. Talán vp-szívóba, mert ott Ördögűző pálcával kombózik, ami azért nem rossz. Azt mibndenképp engedni kéne. Többiről lentebb elmondtam vélemányem. Sztem a Pszi szakértelmet nem kéne, se a Bahn szolgáját, a többit lehetne engedni. És van 1-2 lap, amire ráférne a korlátozás Számomra örök rejtély, hogyha a Lélekgyüszit korlátozták, a Tleikan árulóval miért nem teszik ugyanezt?
 
Üdv! Hát elég sok idő eltelt az utolsó hozzászólás óta ezért gondoltam újra feldobom a témát.

Miért jegeljük a tiltott lapokat még mindig? Van köztük olyan amit még a hőskorban adtak ki. Magyarul nagyon régen. Szeretnék egy vitát elindítani olyan címmel hogy "visszaengedjék-e a tiltott lapokat a játékkörnyezetbe?"
és "Korlátozással vagy anélkül?" Azthiszem ez a topic megfelelő.

A saját véleményem(bár nem rendelkezem a szolgán és a falak erején kívül egyikkel sem) hogy engedjék. Indoklásom hogy talán színesítené a játékot, manapság reakció lapok garmadája létezik szinte minden ellen.

Halkan jegyzem meg hogy a sárkány kincsét sem tiltották volna ki szerintem ha akkoriban létezett volna erős ereje,torzi,e. megszak stb...

Szóval tessék véleményezni de leginkább csak akkor ha érdemi hozzászólás történik.
 
ezt jól megaszontad
Egyébként igazad van!
 
Pedig milyen jó lap a tárgypaklimban. Haználom nagy előszeretettel....de versenyre nem vihetem:=((((((((((
 
a teszteléssel kapcsolatban lenne annyi mondanivalóm,hogy elhiszem hogy nem könnyű 160 lapot korlátozott idő alatt letesztelni.azt is megértem hogy néha-néha 1-2 dolog átcsúszik(vadítás,idegösszeomlás)DE azt már nemtom felfogni hogy ilyenek hogy "csúszhattak át" mint a fürkész,az asylux,esélyleső[kirnővel nem hiszem hogy nem gondolta át senki a lehetőséget]és leginklább a bahn szolgája.
 
szerintem a hkk mukodik ahogy mukodik ha nem tetszik nem kell jatszani en mar legalabb ketszer abbahagytam total lenullaztam a gyujtemenyem odaadtam .. egyszer a nagy ar csokkenes miatt amit a magic shop csinalt Crull szerint masodszor egyszer pedig amikor elegem lett a sok galetkis hulyesegbol en meg olvastam a konyveket es az korrekt tortenet volt .. emlekszem amikor agombvillam 900 ft volt a hoskorszakos gombvillam 1200 a kereszt miatt ert 300 al tobbet.. a tiltott lapok nem biztos hogy olyan erosek minden esetben .. de szerintem mindig kell lennie erosebb lapnak meg gyengebbnek engem a furkesz meg nem zavart akkor sem amikor viszalehetett venni de biztso volt olyan pakli amit tonkre tett ugy ..

az asylux meg lelekgyujto korlatozas meg bahh amik mostanaban vannak amint kijon egy lap azonnal magyarazni kell meg modositani mert nem egyertelmu a szoveg szerintem ez eleg egyertelmu .az meg a masik hogy korlatozni kene a birokat ne csak olyan alapveto szabalyokat kerdezzetek amik egyertelmuek en a vizsgamra semmit nem keszultem es megis sikerult mert ezzel a jatekkal jaccok 8 eve . de lattam mar olyan birot aki csak azt tudta amit kellett de hogfy mi mire hat azt nem ..((

na mind 1 en szeretem a hkk-t es nem hagyom abba es az se zavar hogy draga jatek szerintem minden hobbi draga annak aki csinalja . legalabbis ez az en meglatasom en nem panaszkodhatok e miatt mondjuk .. hisz mindenki tud penzt csinalni igaz scak morzsakat abbol ami a behot nem erdekli a laponkenti adasok ..
 
Az nem kombó:-) Bahn szolgája, kisebbzan kisebbzan... huzok sokat.

már önmagában is 3 vp 3 ép nem sok két csontért illetve 3 lapért
 
Jó ötletnek tartom biztos ott lennek...egyebkent hogy muködik az a bahn szolgaja kombo?Mivel hozod vissza vagy hogy?
 
1. Lehet, h nem csak pesten kene teszteloket alkalmazni (ha jol tudom marcsak ott vannak), anno amikor volt 3-4 varosban is kevesebb eros lap csuszott at a tesztelesen...
2. Numak kiralyno: mi mindig is ugy hasznaltuk h lehetet ide is oda is rakni lenyt vele, szvsz ha csak ide v csak oda elv van ervenyben akkor joval gyengebb mar-mar szinte meg sem eri hasznalni...
3. Biro kerdes: lehet h Feri v Matyi v egyeb tesztelo itelte azt h csak ide v csak oda lehet pakolni a Numakkal...
4. Egyetertek azzal h kevesebb reakciot kellene kiadni, igazabol a spoiler counterek ugyse valtoznak meg amiket most kiadtak azokbol szvsz max az owooti fog elokerulni hagyomanyoson a tobbi max vmi korlatozott versenyen...
5. Iceage: en tervezek olyan versenyt ahol nem lesz semmi sem tiltott ;)
 
Bár nem ehez a topichoz tartozik, közvetlenül, de ide írom, mert szerintem olvasni fogod Balázs.

Szerintem ilyesmikre kéne figyelni a köv kiegészitőkben:

Minél kevesebb Azonnali reakció legyen. jelenleg a lapkereső 74 et ad ki+ ehez jönnek még az asztalról müködő reakció képeségü lapok. Szerintem ez nagyon sok, és bőven elég már. Nem mondom, hogy 1-2 ne jöjjön ki (pl múltidézó kieg 2 ritka+1Ultra)

A már kijött koncepciókhoz kéne több uj lapot kiadni.
Nem mindenkinek van arra pénze és ideje, hogy az összegyüjtött quwargos pakliját (valamilyen szinten versenyképes) hipp hopp lecserélje egy thrgodanosra, mert nem jönnek ki az ő koncepciójához uj lapok.
Mert az egy dolog, hogy leirjátok, hogy jön ki a Quwarg paklihoz uj lap (legutobb quwarg széljáró), de nem olyan jön ki, ami használható.

Szabálylapokból és követőkből is túl sok van már. Mindig kijönnek ujjak. De mi lesz belőle, vmi régi lappal nem kombinálja az tesztelő és máris kész van az ujjabb második körös nyerés.

Hamár ilyen stilusu lapok jönnek ki, akkor inkább követök és helyszinek, amik segitenek adott paklikoncepciónak, de nem szálnak el ugy hirtelen mint a thargodanok. pl rúvel hegy, Goblin vár (helyszinek), Oktávus az alkimista, David az úszómester (követök)
 
A mágia létsíkja elég régi generáció. És azért vegyük figyelembe, hogy ott nem volt más ilyen (bár lehet a teologia is akkor jött ki). A helyszinek teljesen uj laptipus volt, nem lehetett tudni, hogy mennyire erősek. Ugy istenigazán ezek lettek használva: mágia létsík, sötét föld, pozitiv létsik, viz sikja, tulélők földje. De azért sikerült jópár dolgot megszürni. Pl az onix piramist. Ami még a mágia siknál is erősebb volt az eredeti állapotában. Ha rákerül, hogy min 1, máris senki nem használta volna.

Sárkány kincse, no comment. Addig nem volt tárgydeck, akkor lett ráadásul versenygyöztes. A trafó és a szürke után a legdurvább erőforrástermelés (lehet még durvább, adott helyen). egyszer használható ennyit kelletne ráirni máris gyengülne.

A Bahn szolgája a többihez képest ujjonc. Tesztelésen ki kellett volna jönnie, hogy erős. Ha rákerül, hogy nem lehet feláldozni akkor már jöhetne is vissza.


Mind 1, ki vannak tiltva, engem nem zavar, A legutobb megreformált 3 lappal is igen kevés alkalommal játszottam, ez sem zavart tulzottan.
 
Hááát. szerintem nem nehéz odaírni a Kornikába a versenyhírdetés mellé, hogy ezen a versenyen NEM tiltott a Teologia, a Falak ereje, és a pszi szakértelem.
 
Amit korabban irtam (hogy egyre tobb lap van), azt nem reagaltad le. Egyebkent regebben is volt ilyen, pl. Magia letsikja, Sarkany kincse, Bahn szolgaja. Minosegi tesztelokbol pedig sajnos nincs olyan tolongas (profi, jo jatekos, aki lelkes, megbizhato, ismeri kb. az osszes lapot, rendszeresen raer, van kedve hozza), hogy kedvunkre valogathatnank, ill. elbucsuzhatnank attol, akivel nem vagyunk megelegedve.
 
OK, ha ennyire biztosak vagytok benne, elhiszem, lehet, hogy Miklos vagy Zoli igy dontott.
 
Talan meg, de nem erezzuk ennek nagyon nagy szukseget (es a jatekosok sem koveteltek eddig korusban). Ha visszaengedjuk, majd megint kitiltjuk, az eleg nagy kavar.
 
Az utolsó észrevételem a teszteléssel kapcsolatos. Miért van az, hogy mindig vmi átcsúszik? Miért van az, hogy a tesztelésen nem tünik erősnek, utána meg vki előkeres egy régi koncepciót ami nagyon erős lett.

Ezt több dolog is okozhatja.
1. Nem megfelelő a tesztelés menete.
2. Nem elég körültekintőek a tesztelők és nem probálják ki minél több szituációban a lapokat.
3. Nem a megfelelő emberek tesztelnek.

Az utobbi pár kiegészítő "átcsusszant" lapjai:

Meonech fürkész
Idegösszeomlás
Vadítás

Ezek mindegyike egyértelmüen Táp volt.
A Vadításról rögtön lehetett tudni, hiszen akkor már létezett a Boszorkánykirályos pakli, sőt beholderes versenyt is nyertek vele. Az kicsit gyenge kifogás, hogy nem gondoltunk rá. Mert ha jól sejtem ez a tesztelők feladata, hogy gondoljanak.

Érdekes módon a Morfok csábítása agyon lett tesztelve és a végén jelentősen meg is lett gyengítve. Ugyanakkor a Féktelen imádat meg átment a rostán a Tudatcserél együtt. Csak egy kis odafigyeléssel lehetett volna látni, hogy a kettő együtt a boszorkánykirállyal karöltve elég erős.
 
hm, tavaly januári versenyen (hagyományos) még ugyanoda kellett keresni a két szkrittert, ez tuti
 
Sok minden történik ugy a tesztelésen, ami a versenyen már nem így zajlik. Pont mellettem játszott szkritter paklival valaki, mikor az ellenfél rákérdezett a bírónál. A bíró azonnal azt válaszolta rá, hogy természetesen vagy asztalra kerülnek, vagy a kézbe.
Azóta játszott vele mindenki így. Az új verzió, hogy az egyik az asztalra kerülhet a másik kézbe, nemrégi találmány. (mióta kijött a káoszkatlan)

Ugyan ez volt a Morq van gornál, mikor a kétszinü behos versenyen nem használtam vizionar olyan cimszoval, hogy ha kettő üt be akkor is csak egy köröm lesz. Én rögtön igy gondoltam. De Miklos "felvilágositott", hogy vizionarral többször jövök. Ja, hogy azota ez meg lett változtatva, mert úgy túl táp a Morq, és csak nézi az ellen.

A klonozásról és a tükördémonról ne is beszéljünk, amik egyszer verseny közben lettek megváltoztatva, és a következő kronikába meg engedélyezve.
 
  ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.