Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Quwargnak lenni
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Fusson, ki merre lát... ez az óriás minket quwargnak nézett!" - óvatlan kalandozó utolsó szavai, mielőtt egy hatméteres behemót talpa alatt végezte
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Ezt nem ide akartam.
 
Tőrhárító

Tharr / kalandozó / végzetúr / 3Vp / KF / 1/1-es mágikus támadás és védelem

Repül.
Minden lényed +2Ép-t kap. Ha sebzést okoz kap egy +1 sebzést jelentő jelzőt.
 
Hát nem teljesen nem a klasszikus értelemben vett filozófiát hanem én csak annak egy egyszerűbb változatát ami tükrözi az igazi filozófia alapjait én sokat gondolkozok az élet dolgain és az időutazáson is amin 2 egymással szembeni érvet találtam az egyik hogy a világ végtelen és ebben a végtelen világban legyen az több ezer milliárd év vagy később lesz egy olyan pont amikor időutazást végeznek a múltba és ha a világ végtelen akkor elvileg végtelen olyan pont lesz az időben ami ebbe a pillanatba utazik vissza és oda ahol én vagyok vagy akár oda ahol te is éppen tartózkodsz. mégsem látunk senkit tehát nincs időutazás ezzel szemben van egy ellenérvem amit elfelejtettem.
És szerintem az egész Filozófia arról szól hogy ellentmondásokba ütközünk magunkkal szemben és ezeket mérlegeljük.
A mátrix is egy filozófia film és az egyik legjobb film is ezzel együttvéve. Persze most meg lehet azon vitatkozni hogy ez véleménytől függ és mindenkinek más a legjobb film de akkor vegyük az összes ember véleményét és csináljunk versenyt a bizonyos filmekről hogy mennyi szavazatot kapnak és amelyik a legtöbb szavazatot kapta az nevezhető a legjobb filmnek. Persze ez sem tökéletes mert lehetnek holtversenyek ahol döntetni kell és az egyik film csak kicsivel van előrébb mint a másik és ez szinte az összes embernek mégis a helyezésen az egyik film előrébb van nevezzük A filmnek és a másik filmet B filmnek na most az a filmet tegyük fel 1 milliárd ember tartja az elsőnek és a B filmet 500 millió tartja 1.-nek és mivel legyen C film (200milló ember) van ezért a B film ugye 2. de a világon rengeteg ember csak hajszállal tartja jobbnak az elsőt a 2.-nál de végül is helyezésnél az a kicsi nem számít csak akkor ha a filmek 1-től 100-ig való pontozást kapnak ami persze most sem tökéletes mert az 1-től 1000 még tökéletesebb é annál meg a 10000 és innen már könnyű rontani is hogy pár ponttal kevesebbet vagy többet a másik dolog amiért nem lehet tökéletesen megállapítani hogy nem látta mindenki az összes filmet és aki az egyik filmet a legjobbnak tartja könnyen lehet hogy lát egy másikat és azt meg még jobbnak tartja. Szerintem a filozófia hosszas órákig való gondolkodás. És a stílusomból láthatod hogy ha nagyon nem is kicsit filozófikusan fogalmazok.
Persze én ezt tartottam eddig filozófiának és könnyen lehet hogy tévedek és mégsem ez az ennek is fenn áll a lehetősége de nem gondolom és hogyha nem így van kérlek mond el Mester MI a FILOZÓFIA?

Mondjuk szerintem te azt sem tudod mi a Paradoxon (nem a Trinigan paradoxonra gondolok)

Csak ennyit akartam.
 
te a se tudod mit jelent a filozófia és most ne üsd be google hogy meg válaszold
 
kizárólag arra használom és másoktól se hallottam még a szerencse szinonímájaként
 
véletlen?
 
hát oké,csak az én szótáramban a random melléknév és nem ezt jelenti
 
Szerencse...
 
a random?
 
a legjobb stratégia ha kemény verést helyezel kilátásba esetleges vereséged esetén

viccet félretéve a legjobb stratégia az ha a lehető legtöbbet foglalkozol a játékkal (én itt kiestem) rengeteg lapot ismersz, követed a az újakat, figyeled a versenyeken a trendeket, nagyon jól ismered a szabályokat, tudsz kritikus helyzetben jó döntést hozni ill. van lapkészleted/tudsz valakit aki tud lapokban támogatni.
(ja és a random is jó ha veled van)
 
miért lenne nehéz counterelni őket?
 
sztem a nyerő a legjobb stratégia
 
egyik haverom csúszott már így előbbre pár helyjel. eszik verseny közben és olyan HANGOSAN tud CSÁMCSOGNI.nem lehet koncentrálni
 
A legjobb stratégia ha kikészíted az ellenfeledet.
 
Ezt de jól megfogalmaztad. De tényleg.
 
Látom te is olyan filozófiai egyéniség vagy mint én
 
Nincs legjobb stratégia. Még az is bizonytalan, hogy a stratégiai átgondoltság és precizitás összefügg-e egyáltalán a pakli sikerességével, vagy hogy kinek mit jelent az a bizonyos "Legjobb".

De...

Tegyük fel, hogy létezik "legjobb stratégia"! Mi lenne akkor? Az összeállítás mindíg nyerő helyzetbe hozható lenne. Mi történne, ha két ugyanolyan tökéletes és stabil stratégiát és azonos tudású játékosokat állítanál egymással szembe? Nem születne mindíg döntetlen, pedig logikailag így kéne, hogy történjen. Ha képes veszíteni, akkor nem tökéletes, tehát nem lehet a legjobb.

Egyébként a kedves játékkészítők nagyon igyekeznek, hogy még hosszú évekig ne legyen ilyen, hiszen nem csak a játékélményt, de az egész üzletet is elrontaná. Nem kell nagyon bizonygatni, hogy minél nagyobb egyensúlyra törekednek (lásd: tiltott lapok...).

Az-e a legjobb stratégia ami élvezhetetlen de nyerő, vagy az, ami mellett a legjobban szórakozunk az ellenfelünkkel együtt?

A stratégia olyan, mint az étel. Remélem mindenki látta a mátrixot. Ha tápanyagok szempontjából a tökéletes ételt kéne megalkotni, az valahogy így nézne ki: 35% szénhidrát, 25% zsír, 25% fehérje, 15% vitaminok, nyomelemek, rostok, és egyéb, minden tökéletes arányban; ez körülbelül úgy nézne ki, mint a mátrixban az a fehér íztelen trutyi amit esznek. Így lenne valami a leghatékonyabb, mégsem mondanám róla, hogy a legjobb.

Lehet, hogy most úgy fogjátok gondolni, hogy jó sok hülyeséget hordtam itt össze, de hát ezért különbözünk, én sem vagyok tökéletes, innentől kezdve próbáljon mindenki építő hozzászólást tenni ehhez.
 
Igaz, igazz.
Ráadásul ha van valakinek egy jó reakciója akkor minden másra fordul nekem is van egy csomó
 
kösz.
 
Kedves villámember a világért sem akarlak megsérteni, ezuttal nem poénos hozzászólást irok.Dicséretes a lelkesedésed a hkk iránt, de sztm ne akarj egyből mindent ! Javaslom a buzgalmadat forditsd a magad javára olvass minél több Tulélők földje novellát, regényt.Nagyon ajánlom a HKK nagy könyvet .Szinte kivülről tanuld meg !A szabályokat és a hkk nyelvezetét.És persze jácc minél többet !
 
ne cikizd szerintem arra gondolt hogy az erős meg a gyenge már úgyis használhatatlan 4. körbe más counter meg úgy sincs
 
ez már vetexik "A jó védelem és a halál" fórummal
egyébként aranyos
 
A legjobb stratégia az ha a főfázisodban meghagysz magadak 9 VP-t és elkezded ezt csinálni:
-1. 2VP-ért kijátszod a tharr markában című képességkártyát.(ez azért jó mert ha az ellenség azt hiszi hogy nem fogsz lépni akkor megleped hogy ha elkölti az összes VP-jét akkor a képesség miatt máris veszít 10ÉP-t.) Na máris jobban álsz!!
-2. 1VP-ért kijátszod a sziklarepesz nevü azonnali lapot (a tharr markában is egy azonnali!) szóval kijátszod és sebződik 2ÉP-t . na ezután egy VP-ért még sebződik kettőt: és márismaradt csak 6ÉP-je.
3. Ha idájig eljutottál az jó. gondolj az arányokra! Te eddig csak 4VP-t használtál és máris jól álsz. hoppá bocsi elfelejtettem hogy magyarázok: ott tartottam hogy harmadik lépés kijátszod a moa torpedót 2VP ért . Eddig nemjutottál előre evvel és ne gondold azt hogy baj. (a lap alján ezt olvashatod :KÉSLELTETETT HATÁS::: sebződik az ellenfél öt ÉP-t 1VP-ért.
-4. 2VP-ért elhívod a szkitter rettenet lapot(ez nem ritka lény szinte minden második pakliba van.) igaz hogy gyenge de a képessége jó sebződik eggyet az ellenfél, és ha FIGYELTÉL AKKOR rájottél hogy ezzel elfogyott az ÉP-je

UI: Ezek egytől eggyig nem ritka lapok . Jó kijátszhatóságuak és reagálni is elég nehéz rájuk

UI2: Szóval az ellenség így fog kinézni:
 
Ui.: Béke veled is, gordosgolem.
 
Hát igen, ma sokan azrt hiszoóik, hogy a spoilereken kívl nincsenek jó lapok....

Az, hogy húzásfüggő lenne nem mindenesetbe igaz (bár a Garling kristályt tényleg muszáj behúzni), mivel a kockázat minimálisra csökkenthető.

Egyébként a dolog jó oldala, hogyha valaki fikáz egy ilyen deckket, aztán jól leverem, annál nagyobb az öröm.

Én a divatdeckkeket (Lassan járjon kívül) nem annyira szeretem, bár Járjba is igyekszem kreatív maradni.
 
A fura, hogy az elsőt egyszínűre kifejezetten jónak tartom, és ilyen paklikat szerintem még vagy ötöt simán össze lehet állítani. Hogy miért nem ilyenekkel játszanak az emberek? Azért mert az ilyen paklik olyanok, mint a mérgezős, hogy lehet vele rosszul húzni, és akkor besül. Másrészt meg (és ez a nagyobb baj) az ilyen pakli valahogy olyan snassz,égő, stb. Elvégre hogy néz már ki, hogy nincs tele pumpálva mindenféle drága, erősnek kikiáltott lappal. Plusz az igazi ok még ezen kívül az, hogy az ilyen paklival játszani bizony kell egy kis fifika, rafinéria, találékonyság, stb. Le a kalappal Előtted, örülök, hogy ilyen paklit neveztél kreatívnak. (Bár kezdő amatőr lévén nem hiszem, hogy a dicséretem sokat számít.) Béke Veled !
 
Te egy szadista állat vagy! )))))
 
Szívesen írok 1-2-t.

Egyk kedvencem az egyszínű, Morgan tanítványás Dornodon féreg pakli. De tényleg

Na jó, ez most tényleg nem vicc volt. Igaz, kevés féreg fér be, de azok nem rosszak. Én a Gyötrő féreg, a Lárva a Férgek védelmezője és a Parhalakka mellett volksolok+ Kürt, Nyüzgő férgek. Még a szkritter magzat kell, parhalakkával szét tudom égetni az ellen opakliját. A tanítvány a gyűjtős ellenfelek ellen is segít. 1 Gonjard is befér, már csak a Védelmező kedvéért. Kisebb zan-Vészkijárat is jó bele. akmal pedig vp-t termel, Pokol szemével egyetemben. Ha már 2 Parhalakkánk lent van, végtelen vp-nk van, akár végtelen lap is, Lárvával ölhetünk. Haaz ellen beszünteti a követőtm, akkor is lárva+Védelmező kell (utóbbi akmallal is nagyon erős). A deck 2 nagy hátránya, hogy 3 lappal kezdünk, mivel musdzáj a Rúna bele, másik pedig hogy a Magzatot nem tudom kikeresni, ezt egy intenzív pasziánsz-játékkal lehet korrigálni, Visszalépéssel, 2. eséllyel. Bár talán jobb 2-színűbe, és akkor befér a Tharr az Apró kivivel meg 1-2 hasznos féreggel. Továbbiakban még 1-2 counter kell, talán dillemmát majdot és Nuk uzsorát vetnék be.



A másik az egy Boszorkkánykirály-Speckó keverék ami eszembe jut hirtelen, igaz ezt most raktzam össze,. Akmal-Grimor 2-s befér, de nem csak az kell. Körül kell nézni a jó Boszkires lapok közül, legjobb ha akmallal működnek, de nem muszály, ilyen pl. a Kárpótlás, Rubintos aura, Proteinsólyom stb. A deckkbe raktam még Tébolyult tűzmágust meg Bozrokánymestert, mert jó lapok és trafó szívvel nagyon erősek. Kell bele 1-2 lövés meg vmi nem-lény lap leszedés, és nagyjából meg is vagyunk. Mandulanektár se árt. Ez nem igazán versenypakli, inkább mókadeck, de mivel össz-visz 11 ritkát használok benne, gyak-nemgyakra átalakíthatom.

Garli g krstállyal is imádok kombókat keresni, 1-2 kedvencem a Varázsmező-Garling kristály-Vészkijárat, illetve a Morgan sóhaja (gyűjőbe)-Garling kristály-Félénk yathmog.

Mmost nagyjából ezek jutnak eszembe, amiket utóbbi időbe használok és kreatívabbak. A fura ogy egyik se használ semmi világrengetőt, mégis kecvesen vetik ezeket be.
 
végre valaki aki egy véleményen van velem:d
 
Írnál egy kreatívabb paklit ? (nem muszály felsorolásszerűen)
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.