Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Direkt kontaktus
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
A pszi fontos eleme a Túlélők Földje világának. Talán a leghíresebb pszi-forma, amire eddig kalandozó valaha képes volt, az a Direkt kontaktus. A képesség egyébként rövid koncentrálás árán az ellenfél pszi energiának elszívására való.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (21)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Lúdwérc egy hatalmas és erős szabad szellem, amely annyi energiát gyűjtőtt, hogy totemi szintre lépett elő! Ennyi, ezt alátámasztja a Lúdwércsámánok létezése is,akik igazán nagyokat "csak totemük bírtokhatárán belül"tudnak durrantani. Tessék: Totem is, Bírtoka is wan.
 
Hmm...

Az nagyon Jó!? anyag de inkább illene 1 Turániás fórumba.
 
Helló Anubis

Sze'ntem félre értettél.Tisztában vagyok vele, hogy alakváltó bár egyszer sem láttam.(Emmellet én a valódi alakjára gondoltam egyszer a várban találtam egy bazi nagy tollat.)Az "ügynükségről"
pedig annyit, hogy eddig 9 besógóját, felderítőjét, kémét koncoltam fel szolgálati időm alatt mindet a két tartomány határánál(hármat asztráltérben)(és nemcsak én kaptam el belőlük).
Merthogy ha valaki belép a Lúdvérc területére:
-ő megérzi
-kiküldenek a helyszínre min. egy szakaszt(30-40 fő)
-4 sámánt vagy mágust az asztrálban.

Az egyetlen lehetőség ha a határátkelőn kapsz egy speciális felfestét a homlokadra\arcodra.Ekkor nem érzékeli a szándékaidat viszont minden járőr észreveszi úgyhogy finoman a tiltott helyeken való őgyőrgéssel.
 
Magyar mitológia
A Wikipédiából, a szabad lexikonból.
Az Ősi Magyar mitológia őseink hitvilágát jelenti; a módját, ahogyan a világ keletkezését és létezését képzelték, ahogy az emberfeletti és különleges lényeket elnevezték, leírták, szájról szájra adva azok történetét.

Az ősi mitológiai képek egy része a mai nyelvben is aktívan létezik (mint például a lidérc szó), más részük keveredett a magyarokkal kapcsolatba kerülő - főként keresztény - vallások mitológiájával (mint például az ördög vagy a boldogasszony szavak).

Az ősmagyar mitológia a sámánizmus.

Az ősi mitológia felépítése három szintű: a felső világban az Istenek (akiket az égitestek szmélyesíthetnek meg) laknak, a középső világ az embereké, és a földön élő természetfeletti lényeké, és az alvilág vagy túlvilág a rejtett vagy gonosz lények lakhelye. A középső világból az égig érő fa vezet a felső világba, amit a népi hős (juhászbojtár) képes csak megmászni.

Tartalomjegyzék [mutatelrejt]
1 Mitikus lények
1.1 Felső világ
1.2 Középső világ
1.3 Alvilág

[szerkesztés]
Mitikus lények
[szerkesztés]
Felső világ
A fő teremtő az Isten, más neveken Öregisten, Atyaisten, Jóisten, melyek a neki tulajdonított jellemzőket mutatják. Bár felesége nincs, de a mitológiában fontos szerepet töltött be a Boldogasszony, aki egy életet adó istennő szerepében jelent meg az ősi mitológiában, vélhetően részben a keresztény Mária mondák hatására.

További felső világi lény a Szélanya, aki a világfa ágai között lakoző öregasszony, és a szeleket engedi ki barlangjából.

[szerkesztés]
Középső világ
A természetfeletti képességű emberek között találjuk a táltosokat és a boszorkányokat, de a sámán is ide tartozik. A táltos természetfeletti lények elrendelése nyomán lett kiválasztott, mely már születésekor megnyilvánult, mert "több csonttal" született (fogakkal, vagy tíznél több ujjal). Mindent tudott és képes volt jövendölni, illetve megmondani: hol van kincs a földben; képes volt az időjárást szabályozni: jégesőt vagy vihart okozni vagy eloszlatni azt; testét nem fogta golyó. A táltosok sokat viaskodtak kerekek, vörös és kék lángok, szürke és pej csődörök, füstös és szőke bikák képében, melynek célja az időjárás jóra vagy rosszra fordítása volt.

Mitikus állatok nagyon gyakoriak a magyar mítoszokban; madarak között megtaláljuk a turult és a griffmadarat, a csodaszarvas vagy a fehér ló a négylábú állatainkra példák.


A lidérc vagy lúdvérc: az „ördögszerető” egyik típusa, alakjában sokféle mitikus motívum keveredik (bolygó lidércfény, kísértet, gazdagságot hozó démon). Nevének eredetét nem ismerjük.

Különleges lényeink még a manók és törpék, akik alacsony növésű, erős, hosszú hajú és szakállú lények, vagy az óriások, akik a világ peremén élő hatalmas termetű lények.

[szerkesztés]
Alvilág
A tündérek víz alatti palotákban élő csodálatosan szép nőnemű lények, nevük valószínűleg a tündököl, elcsábít szavakból ered. Ellentétük valószínűleg a csúf öregasszony képében lefestett bába, mely szó tartalma azóta jelentősen megváltozott.

Az Isten ellenpárja az Ördög, aki kezdetben a sötétség, gonoszság általános szimbóluma volt, később szerepét és tulajdonságait a keresztény mitológia alakította.

A szellemek és kísértetek jellemzően a kereszténység elfogadása után nyerték el jelentőségüket, az ősi mondákban a lelkekkel együtt a feltámadt holtakat jelentették.


Ezt a Shadowlandrol töltöttem le.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap
 
Tudom hogy Lúdvércről van itt szó. De itt van egy mese részlet még Illyés Gyula író népmese gyűjtéséből.

SZÉLKÖTŐ KALAMONA
...Volt egyszer egy fiú.
És volt a félelmetes Kalamona, aki megkötötte a szelet. Nem volt többé eső, se termés. Se kukorica, se alma. Az emberek éheztek. A Király tehetetlen volt. Az egyetlen megoldás: leányát áldozni a Gonosznak.
Ám a fiú elindul, hogy legyőzze Kalamonát és megmentse a Királylányt...

A különbség az, hogy nálunk van minden, termés meg, eső, meg kukorica, meg alma.
 
Ha nála szolgáltál azt is tudnod kell, hogy aki találkozott vele, az mindig máshogy látta, soha nem voltak egyformá leírások róla. A szemtanúk beszámolója soha nem egyezett.
De az biztos, hogy ha én lennék egy nagyerejű természettfeletti lény biztos, hogy nem egy Óriási Csirkeként rohangásznék, hanem úgy,hogy aki keresztbe tesz nekem az menten berosáljon a félelemtől. Lúdvércről annyi megállapítható, hogy egy alakváltó lény. Az ügynökségnél születtek elméletek alakjára vonatkozóan. A legelfogadottabb az volt még annakidején, hogy Lúdvérc rendelkezik saját alakkal, de azt élő ember nem láthatta soha senki, aki igen az nem élt annyi ideig, hogy elmondhassa bárkinek.
 
Én Kalamona országában születtem. Helyesbítenem kell a sárkányokkal kapcsolatban. Az iskolában gyerekként, azt tanították, hogy Kalamona mindig velünk volt vándorlásaink során. Hogy a magyar tőrzsek egyik szellemi vezetője maga Kalamona volt.
A sámánok voltak az ő szócsöve. Azt el kell imernem, hogy a magyar mese és mondavilágban, is voltak sárkányok. Úgy hogy nem lehetetlen az, amit annak idején, tanítottak nekem. Amúgy Kalamona hírszerzésénél eltöltött éveim alatt, megtudtam egy s mást Kalamona ellenlábasairól. Szeretik leírni őt mint egy egyszerű kis sárkányt aki kicsi a nagy halak között
Gondolok itt Lowfyr-ra vagy Aztlaniak repülő csúszómászójára. Dunkelzhan már nem játszik szerepet, személyesen (igaz az öröksége tovább él és az még fog okozni néhány álmatlan éjszakát egyeseknek. Ja egy kicsit elkalandoztam. Bocsi.
Lúdvércről is gyűjtöttünk adatokat.
 
Helló Anubis!

Mivel a magyar-mondakör honfoglalásunk után keveredett az európaival elképzelhető amellett
ha jól tudom magyar országon is vannak druidák és arról, hogy a lúdvérc(mai magyarul lidérc) honnan jött senki se tud semmit.Azt viszont, hogy nagyon erős bizton tudom mert a hadseregében szolgáltam.
 
Hello Necro!

A gond az, hogy nem lehet hasonlatot tenni jabberwrocky és Lúdvérc közé. A kelta és angolszász mondavilágnak sárkányai voltak az ébredés előtt, míg Lúdvérc a Magyar hit és mondavilág mesebeli alakja volt. Mágia visszatértével bizonyságot kaptunk arról, hogy a sárkányok nagyon is léteznek, és hogy Lúdvérc sem elégszik meg holmi mesékkel a való élet helyett.
 
Szentem egy ilyen gonosz lénynél nem a méret a lényeg de kb. akkora lehet mint egy átlag sárkány.
 
Hmmm, és azon gondolkoztatok már, hogy MEKKORA lehet vajon a Lúdvérc?
Nagy.... nagyon nagy!
 
Bocs elnéztem
 
Jól tudod. Mindössze annyit fűzök hozzá hogy angolul jabberwocky. Nem kötekedni akarok, csak igazítom az információdat. (Még az idők hajnalán tanultam róla angol előkészítőn...)
 
Na szóval...
Lúdvérc a nagy sárkányszellemekkel együtt jelent meg a fizikai síkon amikor, a mágia elérte a megfelelő szintet.
A középkorban hagyományos sárkányos-lovagos-kiránylányos történetek mellett léteztek az ezeket kigúnyoló paródiák is.Ezek hősei nem érték el a a lovagi eszménykép határait, ezért ellenfeleik sem lehettek a nemes sárkányok.Ezért ellenük óriási csirkék,férgek,denevérek,kutyák és ezek torz hibrid keverékei vonultak fel.(angolul aszem jabberwrocky)
Ez lenne a Lúdvérc.Sámánjait egy szellemmel való szövetsége vagy bekebelezése útján szerezhette.Mivel a sárkányok torz utánzata érthető az ellenségeskedés és pont ez a gyűlölet és torz utálat teszi ezerszer veszélyesebbé mint egy sárkány.
De nyugi az egy a fejbe egy a szívbe mindig működik.
 
Bocs de amit írtam el szállt maj holnap újra írom.;(
télnyleg jó
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Shadowrun | Battletech | Káosz Galaktika Kártyajáték | AD&D | Vampire | Magic | PC játékok | On-line játékok | PS2 | M.A.G.U.S. | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.