Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Jégviharos emlékek
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Azért mégiscsak volt valami hasznos abban, hogy a múltban - egyik napról a másikra - ránk köszöntött a Nagy Hóvihar időszaka. A Túlélők Földjének mágiatudósai még soha nem haladtak annyit a jég alapú varázslatok elsajátítása terén, mint amennyire a jéglények váratlan megjelenése óta jutottak. Új varázslatok, új, nemcsak a hidegben használható tárgyak jelentek meg... bizony, ebből is látszik, hogy a Hóviharnak nagy hatása volt Ghalla történelmére.
Nézz szét a galériában!
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16.
Ősök Városa beállítás UL
HKK Legendás cél
Nyári akció! - 2020.07.30. - 2020.08.17.
Kérdezz-felelek 38.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (141514)
Lapötletek (64396)
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16. (3)
HKK kérdés? (45226)
Zarknod visszatér VÚ kódok (80)
HKK Legendás cél (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Kategória: Próza (ÕV, VI. kategória)
Rövidebb-hosszabb "nem rímelõ" írások, azaz novellák, elbeszélések a Teron hegybõl.

Hasadék a Hegy mélyén

Ismeritek Bórembukk, Mitugráf és Bakfitty nevű kalandozókat? Akik régen ismerték őket, biztosan haragszanak rájuk. Azt gondolják, azért hallgatnak síri csöndben, mert belefáradtak a hajszás kalandozóéletbe, letelepedtek valahol. Élik az egyszeri halandók unalmas életét és szégyellik magukat előttünk. Nos, én róluk hozom a hírt, de nem lesz örömötök benne.
A csatornaszint egy félreesőbb helyén járkáltam, nyomok errefele is vannak. Nem vagyok olyan felderítő, aki könnyen talál új, ismeretlen járatokat, de nem is szándékozom ilyenekre tévedni. A nyomok alapján mások is jártak erre, de nem túl gyakran. Ami feltűnt, hogy egyirányúak a nyomok, visszafele senki nem jött. Ez nagyfokú óvatosságra késztetett, nem szeretnék egy szikloid nyelőcsövében sétálgatni. Futásra készen, pattanásig feszült idegekkel lépkedtem előre, a füleim a kétszeresére nyúltak. Halálos csend honolt, még kőszú sem zizgett a falak mélyén. Az ismeretlen ellenfél még a legapróbb torzszülöttet is felfalhatta. Egy nyiladékon siklottam át, csúsztam egy emeletnyit lefelé. Nem veszélyes, itt fel tudok rohanni, ha muszáj. Az elődeim a nyomok alapján még mind errefele jöttek, talán teljes létszámban. A hosszú, erőteljes figyelés már kezdett lankasztani. Valamit muszáj megtudnom, különben feleslegesen járkáltam erre.
Egy jókora terembe jutottam. Ez egy természetes hasadék omladékokkal, de közvetlen veszélyt továbbra sem érzékeltem. Furcsa, hogy itt még senki sem végzett építőmunkát, pedig a galetkik mellett az elfek, törpék és más népek már mindenütt otthagyták a kezük nyomát, ha máshogy nem, hát rombolással. A nyomok egy kiszélesedéshez vezettek, ahol mintha forgószél takarított volna. Megnéztem a terület szélét, hátha találok valamilyen eldobott, elhagyott tárgyat, és találtam! Megrágott, korhadó galetkicsontok, széttöredezett tárgyak voltak ott a porral és kődarabokkal elkeveredve. Bevallom, inába szállt a bátorságom, hogy én is idekeveredhetem, meg a gyomrom is nagyon korgott már. Sietve felkapkodtam néhány nagyobb tárgyat, aztán az osonvafutás módszerét mutattam be a figyelő semminek.
Hazatérve gondosan megtisztálkodtam, bekaptam pár falatot tartalékaimból, és futottam a Jósnőhöz. Ez egy jó útra tért banya a farkasával a lakószintünk szélén. A galetkik befogadták, a többség megtűri, de sok ifjú rajta akarja kipróbálni pusztító erejét. Az elöljárónak gyakran személyesen kell megvédenie a lincseléstől. A lakószint tanácsa azonban újra meg újra megszavazta a védelmét, mert sokaknak hasznos volt a jelenléte, mint most nekem is.
Elvittem a talált tárgyaimat hozzá, mondja meg, mit tud róluk.
- Ez egy háromszögszimbólum, ez egy kardmarkolat, ez egy kitépett fülkarikának látszik… - kezdte azonosítani a holmit.
- Ne azt mond, amit én is látok, hanem valamivel többet! - szóltam rá.
Némi aranyért végre komoly munkához látott. Kristálygömb, varázsvessző, hamu és csontkockadobálás, varázsigék, meg más efféle. Talán a szakértelmével volt gond, talán mással, ez még nem tudható. Az ellenfélről semmit sem tudtam meg, viszont kaptam egy hosszú listát galetkinevekkel. A listával és a tárgyakkal felkerestem az elöljárót, és elmeséltem a felfedezésemet. Megköszönte a beszámolómat, és a listát nagyobb betűkkel leírva kiragasztottuk a falra. Kapott másolatot a két szomszédos szint is, meg szerveztek egy őrjáratot. Én már teljesen kimerültem, nem akartam velük menni, de elmagyarázni sem tudtam érthetően, merre kell menniük. Kénytelen voltam velük tartani, de útközben többször elaludtam. Végre olyan helyre érkeztünk, ahonnan tudtam, hogy nincs több leágazás, és az ingerült csapat otthagyott Follow Me kalandozóval, aki megszánt és hazakísért.
Az őrjárat két napig nem tért vissza. Az elöljáró már országos riadót akart fújni, amikor nagy dérrel-dúrral megjöttek, és engem előrángattak barlangomból. Felelősségre vontak, mert az óriáshasadékot nem találták, találtak viszont több leágazást, amik nem vezettek sehová. Elegük lett az eredménytelen kutakodásból, meg a mesémből a banya rémlátomásaival együtt, szálljak le róluk végleg, vagy meggyűlik velük a bajom.
A listán szereplő tucatnyi név teljesen ismeretlen mindenki előtt. Tőletek, galetkitársaim, azt kérem, ha felismertek bárkit is a listáról, álljatok ki értem, védjétek meg a becsületem, mert addig csak a Nagy Mesélő Senki leszek a szintemen.

Vissza a végeredményhez


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.