Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Kaktusztüske
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A sok helyen megtalálható törpekaktuszt, azaz a xantusz-kaktuszt Xantuszról, a nagy gondolkodóról nevezték el, aki azáltal fedezte fel, hogy egyszer meditálás közben beleült. A növényről gyűjthető tüskék manapság a könnyen beszerezhető, rengeteg módon felhasználható tárgyak közé tartoznak.
Nézz szét a galériában!
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16.
Ősök Városa beállítás UL
HKK Legendás cél
Nyári akció! - 2020.07.30. - 2020.08.17.
Kérdezz-felelek 38.

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Karkötőviselés (596. tudati képesség)

A lista folytatása...
Lapötletek (64396)
Kelet-Magyarországi HKK Találkozó - 2020. augusztus 14-16. (3)
[HKK Piac] Eladó lapok (141512)
HKK kérdés? (45226)
Zarknod visszatér VÚ kódok (80)
HKK Legendás cél (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Kategória: Próza (TF, III. kategória)
Ebbe a kategóriába mindenféle TF tárgyú prózai mû tartozik.

Inkvizítori máglya

m 5 mozogsz délnyugatra
[186,60]Továbbmész a város utcáján. Megtorpansz, mert valami felkelti a figyelmedet. Aha! Találtál egy templomot. Raia híveié. Egy fehér kőből kifaragott, tiszta vizű szökőkutat találsz. Ivás után megtöltöd a vizestömlőt is. Oldalt pillantva meglátsz egy félig kész királyi emlékművet. Találsz egy Vlagyimir szobrát. Itt látható a legendás királyi palota. A hat méter magas, díszes vaskerítés mögött meseszép kertet pillantasz meg. A változatos állat formájúra vágott bokrok, csodálatos virágoskertek között szigorú tekintetű palotaőrök járkálnak. A palota három emeletes, szikrázóan fehér márványlapok borítják, tizenkét tornya tör az ég felé. Az erkélyeket különböző faragott szörnyfigurák tartják, az ablakok rajzolatát kiváló mesterek rakták ki mormeudi színes üvegből. Meseszép az egész, méltó Boraxhoz, a birodalom uralkodójához!
Hát igen, a főváros látványa mindig lenyűgöz, valahányszor erre jársz. Most azonban nem a palotába visz az utad küldetést kérni, ezért elfordulsz, és tovább totyogsz. Úgy tűnik, valami nagyobb látványosság készül a főtéren, nem tudsz ellenállni kíváncsiságodnak, és közelebb lépkedsz. Jókora tömeg gyűlt már itt össze, sok kalandozó is elvegyül a városlakók tömegében. A várost zászlókkal és virágfüzérekkel, az erkélyeket pedig szőnyegekkel díszítették fel. A főtéren emelvényt állítottak, amelyre oltárt építettek, felette vörös baldachinnal; a király vagy a helyi kormányzó és más fontos személyek, a többi között katonai és egyházi előkelőségek részére páholyokat készítettek.
Az emelvényre felvezető lépcsőn öt alak lépdel fel méltóságteljesen. Mindegyikükön egyforma, dísztelen fekete csuhát látsz, fejüket csuklya fedi. Elsőként két alacsonyabb termetű szerzet lép fel, és fordul szembe a tömeggel, harmadikként egy tekintélyes alak lép melléjük, lehajtott fejjel. A két utolsó egymásba karolva, botladozva egészíti ki a társaságot.
Fura párost alkotnak, a magasabbik - úgy fél méterrel - karjaiban valósággal eltűnik a karcsú társa. Ám úgy tűnik sem ez, sem a jelentős súlykülönbség nem zavarja őt abban hogy a fenekét markolássza.
Ez meg mi lehet? - Csodálkozol magadban. Ki nem mondott kérdésedre hamarosan választ kapsz egy szőke ember férfitől, aki a tömegben melléd sodródik.
Ahogy a tömeg elcsendesül, az emelvényen állók hátravetik a csuklyáikat. Középen egy barna, hosszú hajú, izzóan vörös szemű ember férfi magaslik, bal oldalán egy hosszú aranyhajú, csillogó szemű törpe nő és egy hófehér, hosszú hajú, szürke szemű árnymanó férfi állnak. A másik oldalon álldogáló páros még mindig egymással vannak elfoglalva. A hófehér, copfos hajú, izzóan vörös szemű, körszakállas ember férfi egy csókot próbál szerezni a hollófekete, kontyos hajú, borostyánszemű kobudera nőtől.
- Kik ezek? - teszed fel immár hangosan a kérdést. A szőke férfi elmosolyodik melletted.
- Csodálkozom, hogy nem ismered őket. A középen állóról már biztos hallottál. Ő Lord Raver, Dornodon isten harcos papja. Nagyhatalmú harcos, már a Sötét Föld sárkányai is rettegik nevét. Ő az inkvizítorok vezetője. Amit rövidesen látni fogsz az, tudniillik egy kis inkvizítori buli lesz! - kacag fel az ember jókedvűen. Csodálkozva fordulnál felé, de a következő pillanatban újabb esemény vonzza magára a figyelmedet. A börtön környéke is megélénkült ugyanis. Fegyveres inkvizítorok egy csoportja kíséri be a letartóztatottakat. Az elítélteket megnyírták, megborotválták, tiszta fehér ruhát adtak rájuk. Aztán kötélből egy hurkot vetettek a nyakukba, s összekötözött kezükbe zöld színű gyertyát dugtak. Néhány különösen veszélyes eretneket spagulárra ültettek, arccal visszafelé, hozzákötözve az állathoz. A városi lakosok a házak ablakaiból szidalmakkal illeték az alattuk elhaladókat.
- Jó és semleges jellemű kalandozók - szólal meg melletted ismét a férfi. - A Tanács most fog határozni a sorsukról. A többi négy tanácstag is jeles inkvizítor. A törpe nő neve, Alaria Volerdi. Leah papnője, a tudati tér igazi úrnője ő. A mellette álló árnymanó Lopakodó Kregon, olimpiai dobogón is láthattad már. A kecses kobudera lány Lítia De Fandargo szintén a Csontarcú híve. Őt egészen másfajta dobogón lehettet látni nemrég.
A nevezett hölgy ekkor a tömeg felé fordul, és csábosan mosolyog az egyik jóképű városlakóra. A nézett arcára rögtön pír ül ki, és heves fulladási rohamot kap az igéző - és sokat sejtető- pillantástól.
- Ez a bájos inkvizítor szépségversenyen indult a közelmúltban, de a vaksi bírák elvették tőle az első díjat. De ne tévesszen meg a valóban elbűvölő mosolya, kíméletlen gyilkos ő is, mint társai. Az a nagydarab mamlasz, aki ölelgeti Ariun Al Malen Dornodon egyik leggonoszabb papja. Veszélyes harcos ő is.
Lord Raver szigorú oldalpillantására ekkor már ez a páros is a kiterelt foglyokra vetette figyelmét. Lopakodó Kregon lépett előre és a kezében tartott Sötét Tekercsből dörgedelmes hangon - és ismeretlen nyelven - felolvasta az ítéletet. Bénultan hallgatod az ősi nyelvet, hangzása egyszerre megbabonáz és tölt el valami megmagyarázhatatlan félelemmel.
- A szertartás lefolyása a Sötét Tekercsekben, az inkvizítorok szent irataiban vannak lefektetve. Sok-sok évvel ezelőtt mindennaposak voltak az ilyen események. A büntetések fajtáit is a tekercsek részletezik. Más- más bűnökért lettek elítélve mindannyian - folytatja önjelölt kalauzod. - Van aki csak a hite miatt van itt, ők enyhébb büntetést kapnak.
Egyesekre ekkor nevetséges ruhákat, és bohócsipkát adtak a téren összegyűltek legnagyobb derültségére. Ezután megszégyenülten menekültek a hahotázó inkvizítorok elöl.
Másokat megkorbácsoltak, természetesen inkvizítori korbáccsal, ezt már a négy alsóbb rendű inkvizítor végezte fent az emelvényen, nagy-nagy élvezettel. Legrosszabbul azok jártak, akik Ariun Al Malen kezei közé kerültek, a nagy erejű ember csapásai véres csíkokat húztak a hátukon. Ám társai sem kímélték az eretnekeket. Amikor végeztek csupán néhány fogoly maradt az emelvény előtt szoros őrizetben.
- Ők számíthatnak a legsúlyosabb büntetésre. - Az ember szavait szinte alig hallod meg, annyira lebilincselnek a látottak. Szerencsére csak képletesen, így nem kell neked is csatlakozni a vétkesekhez. - Nagyhatalmú Raia és Eleinos papok ők, de talán van közöttük néhány semleges hitű is. A jók és a semlegesek elleni harc az inkvizítorok legfőbb vezéreszméje. És ezek a kalandozók itt, vallási KT vezetők, harcosok, papok a legfőbb ellenségeik. Számukra egyetlen büntetés lehet elégséges.
Ekkor az őrök és az inkvizítorok az égetőhelyre hurcolták a megmaradtak csoportját. Döbbenten veszed észre, hogy a tér egyik részében több vérpadot emeltek, közepükön egy-egy oszloppal, amelyhez minden bizonnyal majd az elitélteket kötözik, aztán fát és rőzsét is vittek oda, amivel körülrakták a vérpadokat.
Lord Raver négy társával a nyomában a máglyák elé lépdelt. A tér teljesen elcsendesedett, mindenki - köztük te is - visszafojtott lélegzettel várta mi fog történni. Lord Raver intésére elkezdték felkötözni az elítélteket az oszlopokra. Az öt inkvizítor egy-egy fáklyát vett a kezébe. Alaria Volerdi, Leah papnője lépett elsőként egy máglyához és tűzszerszámát a rőzséhez érintette. A halálraítélt felhangzó kiáltása törte meg a csendet. Több gyengébb idegzetű városlakó azonnal elájult, néhány helyről berzenkedő kiáltások hallatszottak, de felháborodott rikoltozás is megüti a füled. Te is ezekkel értesz egyet, és ennek hangot is adsz.
- Ezt nem hiszem el! Valóban máglyára vetnek valakit az inkvizítorok? És pont itt Alanorban, a királyság fővárosában? És mit szól ehhez Borax? Nem hiszem, hogy ez az ő beleegyezésével történik! Hol a városi őrség ilyenkor?
Aztán egy őrjárat tűnik fel végre a palota felöl. Először ők is elámulnak a látványon, de aztán gyorsan közbelépnek. Első mozdulatukra azonban minden szertefoszlik. Eltűnik az emelvény, a vérpad, az inkvizítorok, az elítéltek, minden. Csak egy illúzió volt!- döbben rá mindenki azonnal. A tömeg mégis csak lassan oszlik fel. Az imént látottak mély nyomot hagynak mindenkiben…
Te is csak kapkodsz a levegő után. Annyira valósághű volt itt minden! És ez a fickó itt melletted, ő is csak illúzió volt?
Körbenézel és még épp elkapod a gunyoros mosolyát. Mikor észreveszi, hogy őt nézed feléd fordul.
- Nem álom volt amit az imént láttál kalandozó, hanem a jövő…
Vigyorogva néz rád, te pedig tehetetlenül bámulod a ruhájára tűzött jelvényét. Egy koponyát, melynek szemüregében haláltusádat látod.

Vissza a végeredményhez


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.