Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
Zén Legendái: Hordázás szeptember 15.
A pillanat képe
Kőtroll
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A kőtrollok ősi teremtmények, nem sokkal fiatalabbak magánál a Teron Hegyénél. A Hegy anyagából gyúrták őket, és ők maguk is ugyanolyan kemények. Lomhán, lassan mozognak, de ha felébreszted őket, jaj neked - elég, ha egyetlen ütésük betalál..." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Többszemélyes Kalandok
Hódítások lapbemutató 4. hét
Látogatás a Cartamundinál
Hódítások előrendelés: 2022.11.25-től
Yaurri testépítő verseny

A lista folytatása...
Termékismertető - Zén Legendái: Hordázás
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Résföld
Termékismertető - Zén Legendái: A fény gyermekei
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Kristályláz

A lista folytatása...
Yaurri testépítő verseny (8)
Lapötletek (64672)
Hódítások lapbemutató 1. hét (92)
Látogatás a Cartamundinál (7)
HKK kérdés? (46444)
Hódítások előrendelés: 2022.11.25-től (2)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Teljes magány
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

HKK Kiadói tervek 2023


Örömmel jelentem be, hogy elkészültünk a jövő évben kiadott HKK lapok tervezésével és tesztelésével, már a kártyák tördelése is majdnem befejeződött, jelenleg lektorálunk, és hamarosan megy minden a nyomdába. A Cartamundi meghívott, november 22-én kiutazom és személyesen is megnézhetem a gyártást. És persze a végeredményt Ti is megnézhetitek a december 10-i frissen bontott versenyen!

Az alábbiakban írok egy összefoglalót, min is dolgoztunk ebben az évben, milyen újdonságokra lehet számítani. Persze később jönnek majd a részletes információk, de azért egyelőre nem akarunk senkit sem eltántorítani a HKK Nemzetire való felkészüléstől :) Mint tudjátok, szeptember 30-án lezárul a Nemzetire való kvalifikációs időszak, ekkor fogjuk véglegesíteni a bejutók listáját. A december 10-én debütáló új kiegészítőnk a Hódítások lesz.

Samael, az ifjú király hajóhadat épít, és hódító kalandra indul flottájával. A kincsekben gazdag új gyarmatokhoz vezető utat azonban ádáz kalózok, és a ryuku armada keresztezi. Vajon hogyan végződik Ghalla történetének legnagyobb tengeri kalandja?

Ahogy a fenti bevezetőből kitalálhattátok, a kiegészítő újdonságai a hajók lesznek és a tengeri csaták. Nem kell semmi nagyon bonyolultra gondolni, egyszerűen lesz egy új építmény altípus, a „hajó”, egy egyedi védelemmel és egy új nyerési kondícióval. A hajókból többféle paklit lehet építeni, és persze be lehet csak néhányat rakni bármilyen más pakliba is. És természetesen, a kiegészítő lapjainak zömét a hagyományos HKK lapok alkotják, amelyek a megszokott koncepciókat támogatják, bővítik.

A kiegészítő nagy vizuális újdonságát az ún. „full art” azaz teljes grafikájú kártyák jelentik. Erről a projektről írtunk már korábban is. A kiegészítőben minden színből lesz 1-1 lap, összesen 9, aminek a foilos verzióján a grafika a teljes hátteret kitölti, a keretet is helyettesítve, egészen a lap széléig, még a kártya szövege is részben átlátszó lesz. Reméljük, tetszeni fog nektek ez a grafikai újítás.

Természetesen később lesz majd a Hódításokról jóval részletesebb cikk, ahol mutatunk majd full art kártyát is, és persze a megjelenés előtti hónapban jönnek majd a laponkénti bemutatók is.
2023 tavaszán 3 új alfa paklit szeretnénk megjelentetni. Témájukban a Hódításokhoz kapcsolódnak: az egyik alfa a királyi armadához, a másik a kalózokhoz, a harmadik pedig a tengeri kereskedőkhöz. Stílusosan, mindegyik alfa más-más 3 HKK-s színnel operál.
Felépítésükben hasonlatosak a 2022-ben kiadott alfákhoz, ugyanúgy csomagonként 3x10 gyakori, és 1 ritka lesz, amit 3 különbözőből választunk. Az egyetlen változás, hogy némelyik alfa paklikban várhatóan foilos ritka lesz.
Az alfa paklik tervezésekor természetesen elsődleges szempont volt a könnyű tanulhatóság, és az egymással szembeni kiegyensúlyozottság.
Ahogy 2022-ben, úgy 2023-ban is 3 új Zén minikiegészítőre számíthattok. Felépítésükben, lapszámban és minden egyébben is hasonlóak lesznek, az egyetlen különbség, hogy ezúttal próbálunk annyit gyártatni, hogy ne legyen belőle hiánycikk.
Amikor kiállításokon alfákkal tanítunk, gyakran kérdezik, hogy milyen lapokkal, kiegészítőkkel lehet az adott alfát bővíteni, ezért próbáltunk most erre is egyúttal megoldást adni a minikiegészítőkkel. Lesz egy zén, ami egy új altípusra, a kalózokra koncentrál, és akár a kapcsolódó témájú alfát is lehet ezekkel a lapokkal továbbfejleszteni. A kereskedők zénjével a kereskedős alfa is fejleszthető, és lesz egy harmadik, troll kalandozókra fókuszáló zén is, amely akár a kalandozós alfához (vagy bármilyen más kalandozó paklihoz) is köthető.
Ami még a Zén témát érinti: az év végi gyártással együtt készül egy kisebb számú utánnyomás is az idén váratlan gyorsasággal elfogyott 3 zénből. Ezek a csomagolás után, várhatóan januártól lesznek elérhetők.
A jövő nyáron megjelenő kiegészítőnk neve Császárváros lesz. Ez a Túlélők Földjének egy legendás birodalmába, a ryuku szigetvilágba kalauzol el benneteket. A ryukuk jelentik a TF „Távol-Keletjét”, egy erős és büszke birodalom, ami nehezen tolerája Samael hódító hajóhadának érkezését. A Császárváros egy új, idegen világot mutat be, sajátos kultúrával, becsületkódexszel, és kegyetlen játékszabályokkal.

A kiegészítő „feltámasztja” a HKK egyik régi, klasszikus kalandozó etnikumát, a kobuderákat. Emellett számos régi, és kevésbé régi etnikum és koncepció kap utánpótlást, köztük a gólemek is.

A Császárvárossal nem fog új szabály érkezni, azonban a korábbihoz hasonlóan, a kétszínű lapok mind ebbe a kiegészítőbe fognak kerülni, a Hódításokban nem lesz ilyen. A Császárvárosban is lesz 9 full artos kártya 9 különböző színű lap foilos változatához.
A Védnöki program tavaly hatalmas sikert aratott, ezért úgy döntöttünk, jövő tavasszal meg fogjuk ismételni. Ahhoz, hogy minél többen be tudjanak kapcsolódni, igyekeztünk kicsit előre dolgozni: a HKK íveken a lapok száma kötött, a védnöki lapoknak csak úgy tudunk helyet csinálni, ha mást kihagyunk, vagy előre dolgozunk. Most ez utóbbi történt, számos, 2024-re tervezett tóken és egyéb promóciós lapot idén előre elkészítünk, beleértve a boltok számára készített ajándéklapokat is, hogy legyen majd hely a védnöki lapoknak.
A pontos részletekről, a jelentkezési időpontról további információk jövő márciusban várhatók, igyekszünk minél több helyre, minél többször kirakni a hírt, hogy mindenkihez eljusson, akit esetleg érdekel.
A védnökölt lapok 2023 végén fognak elkészülni.
A rengeteg pozitív hír mellett sajnos nem mehetünk el amellett, hogy idén iszonyatos magas volt az infláció és a nyersanyag árak is nagyon jelentős mértékben emelkedtek, a nyomda előzetesen 20% körüli várható áremelkedést prognosztizált, és ez még szerénynek mondható. Ráadásul tavalyhoz képest az EUR/HUF árfolyam is további 20%-kot romlott.
Nyilvánvaló volt, hogy nem növelhetjük az árat 40%-kal, ez irreális lenne, épp elég, hogy az élelmiszerek és sok minden más is ennyivel drágult, nem beszélve a rezsiemelésről. Ha szeretnénk, hogy a HKK hosszú távon is elérhető hobbi maradjon, kompromisszumot kellett találnunk.
Megpróbálkoztunk mindennel, ami csak lehetséges volt: spórolni, optimalizálni mindent, és emellett a profit jelentős részét feladtuk a játék hosszabb távú jövője jegyében.
Áremelés így is lesz - a csomagok bruttó javasolt kiskereskedelmi ára 1700 Ft-ról 1900-ra nő, ez 12%. A BDV-ben ill. a kereskedőknél kapott kedvezményeket figyelembe véve reméljük, hogy ez még bőven tolerálható, és értékelni fogjátok, hogy mindent megtettünk azért, hogy a HKK a jelenlegi brutális gazdasági folyamatok mellett is egy vállalható hobbi maradjon.
És mi is nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy ennyi éven át kitartottatok a játék mellett, lehetővé tettétek, hogy évről-évre növekedjen, és nagyon bízunk benne, hogy még sok éven át együtt játszhatunk!

Tihor Miklós

Létrehozás: 2022. szeptember 23. 12:52:23
Utolsó frissítés: 2022. szeptember 23. 14:42:54
Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.