Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Lady Terilien
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ha gazdag nemesember vagy, könnyen elhódíthatod Lady Terilien atyjának szívét azzal, ha a lánya körül legyeskedsz. Ha azonban a lány szívére pályázol, ne legyél más, csupán egy ágrólszakadt tolvajfiú, akinek alvilági tetteit nemes elvek vezérlik, szavai romantikusak, lelke szabad.
Nézz szét a galériában!
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége
Az egyszínűség jutalma - 2020. szeptember 19.
Online HKK sorsoló program
Kerekes Kálmán emlékverseny

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége (92)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28313)
Lapötletek (64415)
Playmat rendelés - 2020. augusztus (28)
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló (12)
[HKK Piac] Eladó lapok (141529)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

Álomfogó Kártyajáték versenyek szervezése

ÁFK versenyt bárki bármikor szervezhet, nem szükséges egyeztetnie azt a Beholder Kft-vel. Az alább leírtak azon versenyekre vonatkoznak, amit mi támogatunk. A támogatásunk a verseny meghirdetésében, sorsoló program biztosításában, ultraritka lapban és kártyacsomagokban jelentkezik. A támogatásunknak azonban feltételei is vannak.

A versenyt közzé tesszük az Alanori Krónika új versenyek rovatában, valamint felrakjuk a honlapunkra. A verseny hirdetéseket két hónappal előre kérjük. Íme egy példa: a szeptember 25. és október 25 közötti versenyeket augusztus 15-ig lehet meghirdetni mivel így kerülhet be a szeptemberi Krónikába. Az október végi-novemberi versenyeket - az előző példából kiindulva - tehát szeptember 15-ig kérjük stb. A verseny hirdetés jöhet levélben, vagy e-mailben (lehetőleg winword-ben, és a Krónikában, a versenyhirdetésekben látható formátumot követve). Telefonon csak végszükség esetében lehet hirdetést diktálni.

A verseny meghirdetéséhez szükséges adatok:

Időpont:Ezt célszerű egyeztetni a Beholderes versenyek időpontjaival, és más, az adott tájegységen szervezendő ÁFK és HKK versenyekkel. Nem csak a verseny napja, hanem a nevezés és a verseny kezdete is szükséges.
Helyszín:Egy pontos cím, ami alapján meg lehet találni a versenyt, esetleg a kóborló lelkeknek egy-két mondatos útmutató.
Szabályok:Nem kell leírni azt, hogy hagyományos svájci rendszer, ez alapértelmezése minden versenynek, csak azt kell megemlíteni, ha ettől eltérő formátumban zajlik a verseny! Célszerű viszont előre meghatározni, hogy hány körös lesz a verseny, és azt mindenképpen beleírni a hirdetésbe. A szokásos tiltott lapokat ugyanúgy nem kell beleírni a hirdetésbe, akkor kell csak leírni a tiltott lapokat, ha azok eltérnek a megszokott listától! A hagyományostól eltérő minden versenyszabályt célszerű megemlíteni, nehogy a versenyre érkező játékosokat kellemetlen meglepetés érje.
Nevezési díj:Minden szervező szabadon állapítja meg a verseny nevezési díját. A mi versenyeinken 600 Ft a nevezési díj. Egy fontos dolog a nevezési díjjal kapcsolatban: azokat a játékosokat, akik igazolvánnyal bizonyítják, hogy tagjai az Álomfogók Szövetségének, 100 Ft-os kedvezmény illeti meg a nevezési díjból.
Díjak:Játékosok számára csábító, ha minél több díj van a versenyen, de a minimális követelményünk az, hogy legalább annyi paklit rakjon a szervező a díjalapba, amennyit tőlünk kap. Hogy mennyit kap tőlünk? Az első versenyére minden szervező 4 csomagot kap a legújabb kiegészítőből. A későbbi versenyekre pedig az előző versenyének játékos-számától függően küldünk díjakat: ha az előző versenye 15-nél kevesebben voltak, akkor 3 pakli, ha 15 és 25 közötti induló volt, akkor 4 pakli, ha 25-nél többen voltak, akkor 6 pakli kártya. Az ultraritka lapokat vidéken 15 főtől, Budapesten 20 főtől lehet kiosztani.
Érdeklődni lehet:A szervező (személy vagy bolt) neve és telefonszáma vagy e-mail címe, ahol további részletek tudhatók meg a versenyről.

Kezdő versenyszervezők számára röviden leírom a hagyományos versenyek szabályait. Hagyományos ÁFK versenyen a paklikra vonatkozó követelmények: egy fajta lapból maximum három lehet a pakliban, legalább 45 lapos pakliméret (több lehet, de kevesebb nem) és pontosan 15 lapos kiegészítő. Maga a verseny egy 5-7 körös svájci rendszerű verseny. A sorsoló program letölthető a honlapunkról, ezzel kell levezetni a versenyt. A versenyeken a győzelemért 3 pont, a döntetlenért 1 pont jár. A játékosok minden körben három játszmát játszanak egymással, és ha a végső sorrendnél pontegyenlőség van, akkor a játszmaarány dönti el a sorrendet.

A verseny végével még nem értek véget a szervező feladatai. Minden versenyről kérjük a verseny dokumentációját. Azaz, ha a sorsoló programmal vezették a versenyt, akkor annak az utolsó kör után kimentett file-ja, egyébként pedig a következő adatok kellenek: hány körös volt a verseny, minden játékos neve és pontszáma (még egyszer: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont) és külön leírva az első három helyezett neve. Mindezt a versenytől számítva két héten belül, a tf@beholder.hu címre kell címre kell elküldeni.


Létrehozás: 2007. október 17. 14:08:25Utolsó frissítés: 2015. május 20. 10:44:20 Küldd el a cikket másoknak Nyomtatási forma


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.